Στο πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια του ΠΑΟΚ, μετά τον τραγικό θάνατο της 15χρονης Άννας-Μαρίας Πανταζώνη, η οποία έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης.
Το δυστύχημα συνέβη περίπου στις 12:00, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς ανατολικά, μεταξύ των κόμβων Νεάπολης και Επταπυργίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της Αστυνομίας, η μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο πατέρας της ανήλικης, με συνεπιβάτιδα την ίδια, συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται.
Η 15χρονη μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου οι γιατροί κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να την κρατήσουν στη ζωή, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.
Η Άννα-Μαρία Πανταζώνη αγωνιζόταν στην ομάδα ΠΑΟΚ Β στο ποδόσφαιρο γυναικών και αποτελούσε ένα από τα πλέον ελπιδοφόρα πρόσωπα του τμήματος. Μάλιστα, το φετινό καλοκαίρι είχε κερδίσει την προαγωγή της στην πρώτη ομάδα και συμμετείχε στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας των νταμπλούχων Ελλάδας.
Για τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος διενεργείται προανάκριση από την αρμόδια Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.
Λίγη ώρα μετά τη γνωστοποίηση της τραγικής είδησης, ο Α.Σ. ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση, εκφράζοντας τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια της νεαρής αθλήτριας:
«Ο Α.Σ. ΠΑΟΚ, το Διοικητικό Συμβούλιο και η Διοικούσα Επιτροπή Ποδοσφαίρου Γυναικών εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη και την οδύνη τους για τον άδικο και αδιανόητο χαμό της 15χρονης αθλήτριάς μας, Άννας-Μαρίας Πανταζώνη.
Η οικογένεια του ΠΑΟΚ πενθεί για την απώλεια ενός νέου παιδιού, μιας αθλήτριας που είχε ολόκληρη τη ζωή μπροστά της, ενώ συμμετείχε στο βασικό στάδιο προετοιμασίας της γυναικείας ομάδας. Η είδηση της πρόωρης απώλειάς της μας έχει συγκλονίσει όλους και έχει βυθίσει σε βαρύ πένθος ολόκληρο τον Σύλλογο.
Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της Άννας-Μαρίας, αποφασίστηκαν τα εξής:
Η ακύρωση του προγραμματισμένου αυριανού φιλικού αγώνα της ομάδας μας στη Βουλγαρία απέναντι στη Λουντογκόρετς.
Η χρήση μαύρου περιβραχιόνιου από τις αθλήτριες της ομάδας μας σε όλους τους προσεχείς αγώνες, ως ένδειξη πένθους και τιμής στη μνήμη της.
Η κατάθεση στεφάνου εκ μέρους του Α.Σ. ΠΑΟΚ στη μνήμη της αθλήτριάς μας.
Η παρουσία σύσσωμου του ποδοσφαιρικού γυναικείου τμήματος στην εξόδιο ακολουθία.
Ο ΠΑΟΚ με νεότερη ανακοίνωση θα ενημερώσει τον τόπο και τον χρόνο της εξοδίου ακολουθίας.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει…
Καλό ταξίδι Άννα-Μαρία…»


