Πριν λίγες ημέρες η ολλανδική Φέγενορντ έπαιζε στον τελικό του Conference League κόντρα στην Ρομά πού είσαι ασπρόμαυρη απόχρωση.
Τον συγκεκριμένο τελικό έδιναν το παρών δυο παλιοί γνώριμοι του ΠΑΟΚ. Ο ένας ήταν ο πρώην τεχνικός διευθυντής, Φρανκ Αρνεσεν και ο άλλος ο ποδοσφαιριστής της Ιταλικής ομάδας, Oliveira.
Ο Φρανκ Aρνεσεν ήταν ένα από τα πρόσωπα τα οποία συζητήθηκαν έντονα στην Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ αλλά και μετά την αποχώρηση του.
Μετά το εντυπωσιακό δημιούργημα της Feyenoord που έφτασε έως τον τελικό του Conference League αήττητη, επέστρεψε στις ξανά συζητήσεις.
Αρκετοί ήταν αυτοί οι οποίοι προσπάθησαν να χαρακτηρίσουν την παρουσία του στον ΠΑΟΚ ως αποτυχημένη όμως τα νούμερα λένε πολύ διαφορετικά πράγματα.
Η έντονη πίεση και έντονη κριτική που δέχθηκε κατά την διάρκεια της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ αλλά και η μη σταθερότητα του συλλόγου σε πρόσωπα κομβικής σημασίας όπως είναι αυτό του τεχνικού διευθυντή δεν του έδωσαν την ευκαιρία να κάνει όλα όσα θα μπορούσε
Στους 10 περίπου μήνες που έμεινε στην Τούμπα ήρθαν αρκετοί ποιοτικοί ποδοσφαιριστές με χαμηλό κόστος και πολύ μεγάλη μεταπωλητική αξία όπου έφεραν πολλά χρήματα στην ασπρόμαυρη ΠΑΕ.
Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως λίγα χρόνια αργότερα ο Ιβάν Σαββίδης υιοθέτησε την λογική του Αρνεσεν για την αγορά νέων ποδοσφαιριστών που έχουν μεγάλη μεταπωλητική αξία και για αυτό φρόντισε να φέρει στην Τούμπα τον Ζοσέ Μπότο.
Συγκεκριμένα οι πωλήσεις ήταν οι εξής:
Κριστιάν Νομπόα (1.500.000)
Ρόμπιν Όλσεν (700.000)
Ρόμπερτ Μακ (3.500.000)
Λούκας Πέρεθ (7.500.000)
Γκάρι Ροντρίγκες (3.500.000)
Γκόικο Τσίμιροτ (2.500.000)
Από την άλλη η Φέγενορντ άφησε τον Φρανκ Αρνεσεν να δουλέψει έτσι όπως γνωρίζει πολύ καλά ο ίδιος να δημιουργήσει μία εντυπωσιακή ομάδα με πολλή ποιότητα Και εν συνεχεία να προχωρήσει στις ανάλογες πωλήσεις προκειμένου να βγάλει και πολύ σημαντικά έσοδα.
Δυστυχώς στην Ελλάδα οι μεγάλοι διάσημοι για το αποτέλεσμα είναι αυτό που στοιχίζει και χάνονται στελέχη που μπορούν να κάνουν την διαφορά.


