Ο Γιάννης Ανέστης, μιλώντας σε ρουμανικό Μέσο, επανέφερε στη μνήμη ένα από τα πιο πολυσυζητημένα περιστατικά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου: το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ του 2018 και την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο με όπλο στη ζώνη.
Ο έμπειρος τερματοφύλακας χαρακτήρισε το σκηνικό «παράξενο» και εκτός ποδοσφαιρικής λογικής, τονίζοντας πως σπάνια ( αν όχι ποτέ ) συναντά κανείς εικόνες ιδιοκτήτη ομάδας να εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο οπλοφορώντας. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν απείλησε κάποιον, αλλά κινήθηκε προς τον διαιτητή για να διαμαρτυρηθεί, εκφράζοντας την ελπίδα να μη ζήσει ξανά το ποδόσφαιρο παρόμοια περιστατικά.
Η δήλωση του Ανέστη έρχεται να προστεθεί στις πολλές μαρτυρίες που, χρόνια μετά, επιβεβαιώνουν τη σοβαρότητα και τον αντίκτυπο του συγκεκριμένου γεγονότος, το οποίο στιγμάτισε το ελληνικό ποδόσφαιρο και αποτέλεσε σημείο αναφοράς για συζητήσεις γύρω από τα όρια, τη θεσμική τάξη και την εικόνα του αθλήματος εντός κι εκτός συνόρων.


