ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Βαρδαλής: “Έτσι έφτασε η στιγμή να παραιτηθώ από το ποδόσφαιρο γυναικών”
O πρώην έφορος γυναικείου ποδοσφαίρου, Κώστας Βαρδαλής μίλησε στην Γενική συνέλευση του ΑΣ ΠΑΟΚ κάνοντας έναν απολογισμό και εξέφρασε και τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση.
Aναλυτικά τα όσα είπε:
«Είμαι πολύ συγκινημένος γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να ανατρέξω στα χρόνια που βρέθηκα στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Βλέπω ποδόσφαιρο γυναικών από το 2002. Ήρθε μια τιμωρία από την UEFA και μου ζητήθηκε να βοηθήσω την ομάδα. Ήταν τιμή για μένα να είμαι υπηρέτης του συλλόγου και του τμήματος. Θεωρώ πως το υπηρέτησα το τμήμα με τόσο αγάπη, που μου δημιουργήθηκαν προβλήματα υγείας. Τα εφτά χρόνια που η ομάδα συνέχισε την αυτοκρατορία της, την οποία είχαν δημιουργήσει ο Γιώργος Προύσαλης και ο Γιώργος Κασιμάτης.
Η ομάδα είναι προετοιμασμένη ανανεώθηκε και για τρία χρόνια θα παίρνει το πρωτάθλημα. Έφτασε στο σημείο όμως να επιλέξω έναν προπονητή, ο οποίος ήρθε, έσκαβε τον λάκκο μου, γιατί πριν ένα παιχνίδι ο Κώστας Βαρδαλής μπήκε στο Διαβαλκονικό. Αυτοί που μπήκαν στην ομάδα δεν ενημέρωσε τις παίκτριες ότι είχα προβλήματα υγείας.
Ούτε οι τίτλοι, ούτε τα προεδρία μας σώζει αν δεν είμαστε πρώτα άνθρωποι. Και το τελευταίο πεντάμηνο αντιλήφθηκα το τι γίνεται και λέω όχι δεν θα είμαι άλλο το κορόιδο και έτσι έφτασε η στιγμή να παραιτηθώ. Γιατί όταν ήθελα να εξηγήσω στον πρόεδρο ευχαριστώ, δεν με άκουσε, έδωσε το χρίσμα στον Δημοκράτη Παπαδόπουλο. Εκεί στεναχωρήθηκα γιατί θεωρώ ότι έχει προσφέρει πάρα πολλά αλλά τον συγχωρώ. Τα έδωσα όλα στο τμήμα και μετά από 20 χρόνια δεν πήγα στο γήπεδο».
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Sold out η Τούμπα για το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρης
Σε κατάμεστη Τούμπα θα διεξαχθεί το ντέρμπι ΠΑΟΚ–Άρης για τη 13η αγωνιστική της Super League, καθώς η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ ανακοίνωσε επίσημα sold out λίγες ώρες πριν τη σέντρα.
Η έντονη ζήτηση των εισιτηρίων τις προηγούμενες ημέρες επιβεβαίωσε το μεγάλο ενδιαφέρον των φιλάθλων για το δεύτερο κλάσικο της Θεσσαλονίκης.
#PAOKFans Με γεμάτη Τούμπα, για τη νίκη! #PAOK #OurWay 🏟️🔥⚫️⚪️#PAOKARIS #slgr pic.twitter.com/NSJ4hINKPv
— PAOK FC (@PAOK_FC) December 7, 2025
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Χιμένεθ: «Γνωρίζουμε την ποιότητα του ΠΑΟΚ»
Ο Μανόλο Χιμένεθ στάθηκε στην ποιότητα του ΠΑΟΚ ενόψει του κλάσικο της Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζοντας ότι γνωρίζει τη δυναμική του αντιπάλου, ενώ τόνισε πως ο Άρης είναι αποφασισμένος να δώσει τον καλύτερό του εαυτό και να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός στο μεγάλο παιχνίδι.
Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για το τι άφησε στην ομάδα του το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Κλ. Βικελίδης»: «Το παιχνίδι της περασμένης Τετάρτης αποτελεί παρελθόν. Αυτό που έχουμε μπροστά μας την Κυριακή είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Ποτέ στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν δύο ίδια παιχνίδια. Γνωρίζουμε τη σημασία του ερχόμενου παιχνιδιού. Έχουμε μεγάλη όρεξη να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».
Για το αν υπάρχουν κάποια στοιχεία από τη δική του ομάδα, αλλά και τον αντίπαλο, που είδε στον αγώνα της περασμένης Τετάρτης και έχει κατά νου να αξιοποιήσει στο πλάνο του: «Θα δουλέψουμε πάνω σε αυτό που λέω πάντα, ότι πρέπει τις αρετές μας, τα καλά μας στοιχεία να μπορέσουμε να τα βελτιώσουμε και φυσικά να ελαχιστοποιήσουμε τις αδυναμίες μας. Πρέπει να δουλεύουμε με εμμονή και υπομονή σε αυτά τα στοιχεία κάθε μέρα».
Για το ποια λάθη που έγιναν από την ομάδα του την περασμένη Τετάρτη δεν θέλει να δει την Κυριακή: «Πάντα γίνονται λάθη στους αγώνες και θα γίνονται. Και πάντα υπάρχουν λύσεις γι’ αυτά τα λάθη. Εμείς δεν πρέπει να σκοντάφτουμε στην ίδια πέτρα δύο φορές!»
Για το πού πιστεύει ότι θα κριθεί το ντέρμπι της Τούμπας: «Κατ’ αρχάς, στο αν είναι η μία ή η άλλη ομάδα εύστοχη ή όχι στην εστία του αντιπάλου. Γνωρίζουμε τις δυνατότητες και την ποιότητα που έχει ο ΠΑΟΚ. Κι εμείς, όμως, έχουμε ποιοτικά χαρακτηριστικά κι αυτό πρέπει να το έχουμε πάντα κατά νου και να πιστεύουμε σε αυτά».
Για το πώς αισθάνεται που θα ζήσει το κλάσικο της Θεσσαλονίκης και στην Τούμπα: «Ξέρουμε ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ συνήθως γεμίζει την Τούμπα και προσπαθεί να δώσει τον καλύτερό του εαυτό για να βοηθήσει την ομάδα του. Είναι φυσιολογικό στο ποδόσφαιρο να συμβαίνει αυτό. Το ίδιο κάνουν και οι δικοί μας φίλαθλοι, για τους οποίους θα ήθελα να πω εδώ ότι μας κάνουν να αισθανόμαστε πολύ μεγάλη άνεση και στήριξη. Δεν παίζουν ποδόσφαιρο οι φίλαθλοι, όμως, αλλά οι παίκτες».
Για το αν έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση με τους τραυματίες στην ομάδα: «Πλέον, αυτή την ερώτηση την καταλαβαίνω και στα ελληνικά, γιατί μέχρι τώρα στη σεζόν έχει επαναληφθεί πολλές φορές! Δουλεύουμε στους τραυματίες, για τη βελτίωσή τους, αλλά κυρίως εστιάζουμε σε αυτούς που είναι καλά και μπορούν να βοηθήσουν αγωνιστικά. Προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι να έχουμε διαθέσιμο τον μέγιστο αριθμό παικτών, που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Πραγματικά, όμως, και οι παίκτες δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να είναι στην ομάδα, μαζί μας».
-
PAOKDAY FOOTBALL ANALYSIS02-12-2025, 13:48Ανάλυση Γιακουμάκη: Ο φορ που κυριάρχησε στην περιοχή πριν καν σκοράρει
-
PAOKDAY TV01-12-2025, 16:16Παπαντωνίου: “Θα σταθώ στο απίστευτο σπριντ του Τάισον, βγήκαν οι αλλαγές του Λουτσέσκου” (vid)
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ01-12-2025, 16:37Στο στόχαστρο της Άντερλεχτ ο Τσιφτσής (pic)
-
PAOKDAY TV28-11-2025, 15:54Παπαντωνίου: “Έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να μπει σε τροχιά οχτάδας, έλειψε ο Κωσταντέλιας” (vid)
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ01-12-2025, 13:40Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ «προστάτεψε» τον έξαλλο Λουτσέσκου
-
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ02-12-2025, 23:12Τρομερή εμφάνιση και πρόκριση στον ημιτελικό
-
Απόψεις01-12-2025, 17:45Σπουδαία νίκη μεν, «φωνάζει» για ενίσχυση δε
-
Απόψεις01-12-2025, 12:10Πέρασε από το «μπλόκο» της Λιβαδειάς και είδε τον Γιακουμάκη να καρπώνεται τους κόπους του
