Τελικά φταίει ο “κακός” Λουτσέσκου που απορρίπτει ποδοσφαιριστές;

Ανάγνωση 2'

Στην καρδιά της ποδοσφαιρικής στρατηγικής των μεγάλων συλλόγων, το τμήμα σκάουτινγκ διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση μιας επιτυχημένης ομάδας. Η πρόσφατη κριτική που έχει ξεσπάσει  από ορισμένους γύρω από τις αποφάσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου να απορρίψει κάποιους προτεινόμενους παίκτες, ανοίγει  μια συζήτηση για την αποτελεσματικότητα του τμήματος σκάουτινγκ.

Ο Λουτσέσκου, ως προπονητής με εμπειρία και επιτυχίες στο βιογραφικός του, δεν έχει δείξει ποτέ απορριπτική στάση προς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Η πρόσφατη απόκτησή του των Τσάλοφ και Τισουντάλι, δύο παίκτες που ενίσχυσαν σημαντικά την ομάδα, αποδεικνύει την προθυμία του να ενσωματώσει ταλέντα που συνάδουν με τις επιδιώξεις του. Ωστόσο, η εναντίωση σε κάποιους παίκτες που πρότεινε το τμήμα σκάουτινγκ, ενδέχεται να δείχνει ότι δεν ανταποκρίνονται στις στρατηγικές ανάγκες της ομάδας.

Η ευθύνη για την κατάσταση αυτή βαραίνει το τμήμα σκάουτινγκ, το οποίο φαίνεται ότι δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει και να προτείνει ποδοσφαιριστές που να ταιριάζουν άμεσα με την αγωνιστική φιλοσοφία και τις απαιτήσεις του προπονητή. Αυτό το κενό μπορεί να οδηγήσει σε αναποτελεσματικές επιλογές και αποτυχημένες μεταγραφές.

Αυτό το ζήτημα πρέπει να αποτελέσει αιτία προβληματισμού για το μέλλον. Το τμήμα σκάουτινγκ του ΠΑΟΚ πρέπει να αναβαθμιστεί, ακολουθώντας τα πρότυπα των ομάδων που αγωνίζονται στο Champions League και το Europa League. Η διαμόρφωση λιστών μεταγραφικών στόχων δεν είναι απλή υπόθεση, αλλά απαιτεί συνεχή δουλειά και συνεργασία με τον προπονητή και τα “θέλω” του, ώστε να γνωρίζει από νωρίς τι έχει στη διάθεσή του και ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις.

Ο σύγχρονος ποδοσφαιρικός κόσμος απαιτεί ταχύτητα, ακρίβεια και προγραμματισμό. Οι ομάδες που πετυχαίνουν είναι αυτές που είναι πάντα ένα βήμα μπροστά. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτή τη λογική, αν θέλει να αποφύγει τα ίδια λάθη στο μέλλον.

banner
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Κοινοποίησε αυτό το άρθρο