Ακολουθήστε μας

Χωρίς κατηγορία

Πρώτο βήμα πρόκρισης

Βήμα πρόκρισης για τον βολεϊκό ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε του Ηρακλή με 3-0 σετ, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του League Cup «Νίκος Σαμαράς».

Ο «Κυπελλούχος» Ελλάδας, ξεκίνησε με τους Φιλίποφ, Άλμπο, Ιλίνιχ, Μάρσαλ, Τακουρίδης, Στεφάνου (λ) και Χαραλαμπίδη, με τους επτά αθλητές του ΠΑΟΚ να αποτελούν την πρώτη επίσημη αρχική σύνθεση της χρονιάς.

Στο πρώτο σετ, οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκοράρισμα, μέχρι και το 8-8. Σ’εκείνο το σημείο, οι παίκτες του Κώστα Δεληκώστα έκαναν σερί 3-0, ανοίγοντας σταδιακά την διαφορά. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε με το πόδι πατημένο στο γκάζι αυξάνοντας την διαφορά μέχρι και τους έξι πόντους, 17-11, αναγκάζοντας τους φιλοξενούμενους σε τάιμ άουτ. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν μετά το τάιμ άουτ με σερί 0-3 σε 17-14, ωστόσο ο Δικέφαλος έδειξε σοβαρότητα αυξάνοντας την διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας, κατακτώντας το πρώτο σετ με 25-21.

Στο δεύτερο σετ, ο ΠΑΟΚ έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του, δημιουργώντας μία διαφορά πέντε πόντων, 8-3. Διαφορά την οποία διατηρούσε και αύξανε σταδιακά, φτάνοντας το σκορ στο 13-7, με τους φιλοξενούμενους να καλούν σε εκείνο το σημείο τάιμ άουτ. Ο Δικέφαλος συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στους φιλοξενούμενους, κατακτώντας και το δεύτερο σετ με 25-18.

Το τρίτο σετ, είχε παρόμοια εικόνα με το πρώτο όσον αφορά την αρχή του, καθώς οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί στο σκοράρισμα μέχρι και το 6-6. Μετά από εκείνο το σημείο, οι παίκτες του ΠΑΟΚ με ένα σερί 3-0, αύξησαν την διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας, 9-6, με τους φιλοξενούμενους να καλούν τάιμ άουτ. Οι παίκτες του Κώστα Δεληκώστα προσφέροντας όμορφο βόλεϊ και διατηρώντας το σοβαρό τους πρόσωπο, αύξησαν ακόμα περισσότερο την διαφορά, με τον ΠΑΟΚ να κατακτά και το τρίτο σετ με 25-20, παίρνοντας και την πρώτη επίσημη νίκη της σεζόν.

Μετά την σημερινή νίκη, οι παίκτες του Κώστα Δεληκώστα στρέφουν το ενδιαφέρον τους στον αγώνα της τρίτης αγωνιστικής με την Ελπίδα Αμπελοκήπων, όπου με νίκη θα «σφραγίσουν» την πρόκριση για τους διπλούς ημιτελικούς αγώνες του League Cup «Νίκος Σαμαράς».

Τα σετ:

1-0 (25-21), 2-0 (25-18), 3-0 (25-20)

Η διακύμανση:

1ο σετ: 8-7/ 16-11/ 25-21

2ο σετ: 8-3/ 16-10/ 25-18

3ο σετ: 8-6/ 16-11/ 25-20

ΠΑΟΚ (Κώστας Δεληκώστας): Μπούτος, Χαραλαμπίδης, Μάρσαλ, Ιλίνιχ, Σαντοβάλ, Τακουρίδης, Σωτηρίου, Γάτσης, Φιλίποφ, Κωνσταντινίδης, Στεφάνου, Τερζής, Εφραμίδης, Άλμπο

Acpaok.gr

Χωρίς κατηγορία

Πέθανε ο Διονύσης Σαββόπουλος σε ηλικία 81 ετών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ:

Ο σπουδαίος τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλος έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τρίτης 21 Οκτωβρίου, σε ηλικία 81 ετών, ύστερα από ανακοπή καρδιάς. Τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Υγεία, δίνοντας μάχη με τον καρκίνο.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η φωνή που συνόδευσε γενιές Ελλήνων σίγησε για πάντα.Η απουσία του αφήνει βαθύ κενό στην ελληνική μουσική σκηνή, όμως το πλούσιο έργο του, οι στίχοι και οι μελωδίες του θα συνεχίσουν να εμπνέουν. Από τα πρώτα του βήματα, ο Σαββόπουλος υπήρξε αντισυμβατικός δημιουργός, με ανήσυχο πνεύμα και καλλιτεχνική τόλμη, που σημάδεψαν ανεξίτηλα τη σύγχρονη ελληνική τραγουδοποιία.

Περισσότερα

Χωρίς κατηγορία

To PAOKDAY συμμετέχει στην στάση εργασίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ:

Στάση εργασίας πραγματοποιούν τα ΜΜΕ σήμερα, όπως εξήγγειλε η ΕΣΗΕΜΘ, από τις 11:00 έως τις 15:00, με το PAOKDAY να συμμετέχει σε αυτή.

Η σχετική ανακοίνωση, αναφέρει:

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών και οι Ενώσεις Συντακτών μέλη της συμμετέχουν με 4ωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 της Τρίτης 14 Οκτωβρίου 2025 στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει τα εργατικά κέντρα και η ΑΔΕΔΥ, και στηρίζει η ΓΣΕΕ.

Οι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους όλης της χώρας ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές που οδηγούν σε περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και σε συρρίκνωση των δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αγώνες.

Οι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου, με τα ήδη εξοντωτικά ωράρια και την ολοένα και αυξανόμενη εντατικοποίηση της εργασίας μας λέμε «ΟΧΙ ΣΤΟ 13ΩΡΟ» και τονίζουμε, ότι δεν είμαστε αναλώσιμοι και ο χρόνος της εργασίας μας δεν είναι εμπόρευμα χωρίς όρια και χωρίς όρους.

Το νέο αυτό πλήγμα στα εργασιακά δικαιώματα έρχεται να προστεθεί στην συνεχιζόμενη άρνηση εκ μέρους των οργανώσεων των εργοδοτών να προσέλθουν ακόμα και σε διάλογο για την κατάρτιση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Άρνηση η οποία έχει ως αποτέλεσμα υποαμειβόμενους εργαζομένους, όμηρους ατομικών συμβάσεων, όπου επικρατεί το δίκαιο του ισχυρού. Επίσης, δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο που να αντιμετωπίζει την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και του Συλλογικού Εργατικού Δικαίου.

Παράλληλα, όχι μόνο οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, αλλά και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, βιώνουμε σειρά αλλεπάλληλων εκρηκτικών αυξήσεων, οι οποίες δημιουργούν μία ασφυκτική κατάσταση για τους εργαζόμενους που βλέπουν τα εισοδήματα και τους πόρους τους ουσιαστικά να εξανεμίζονται, χωρίς να λαμβάνεται κανένα μέτρο για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας.

Διατρανώνουμε τη διαμαρτυρία μας για τη συνεχιζόμενη και διαρκώς αυξανόμενη πίεση σε βάρος της δημοσιογραφίας και των δημοσιογράφων και τελικά σε βάρος της αξιόπιστης και ελεύθερης ενημέρωσης, η οποία αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της δημοκρατικής λειτουργίας.

Διεκδικούμε:

· ΣΣΕ σε όλα τα ΜΜΕ στον ιδιωτικό τομέα και άμεσες και ουσιαστικές αυξήσεις στους ονομαστικούς μισθούς και τις συντάξεις. Επισημαίνεται ότι στην οδηγία της ΕΕ, καλούνται τα κράτη-μέλη να ενισχύσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ώστε να καλύπτονται από αυτές το 80% των εργαζομένων.

· Αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας.

· Εθνικά και ευρωπαϊκά μέτρα στήριξης για την προστασία των εισοδημάτων και των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

· Ενημέρωση με αξιοπιστία και πλουραλισμό.

* Από την τετράωρη στάση εργασίας εξαιρούνται οι συνάδελφοι που καλύπτουν τις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, στις οποίες καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά».

Περισσότερα

Διαβάστε Ακόμη