Πανάκας στον Θήτα FM 107.1: «Ο ΠΑΟΚ δεν παίζει την μπάλα που μπορεί» – Τι είπε για Σαββίδη και Μυστακίδη (audio)

PAOKDAY
Ανάγνωση 5'

Την αγωνιστική εικόνα του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ, την επόμενη ημέρα μετά την αποχώρηση του Ραζβάν Λουτσέσκου, αλλά και τις προοπτικές του μπασκετικού Δικεφάλου σχολίασε ο Κωνσταντίνος Πανάκας, πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και μέλος του ΑΣ ΠΑΟΚ, μιλώντας στον ΘΗΤΑ FM 107,1 και στους Αλέξη Αλεξίου και Στέλιο Παπαντωνίου.

«Ο ΠΑΟΚ δεν παίζει την μπάλα που μπορεί»

Ο Κωνσταντίνος Πανάκας εξέφρασε τον προβληματισμό του για την εικόνα του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι το ρόστερ διαθέτει ποιότητα, αλλά αρκετοί ποδοσφαιριστές δεν αποδίδουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.

«Νομίζω ότι το υλικό που έχει ο ΠΑΟΚ είναι εξαιρετικό», ανέφερε, προσθέτοντας πως περίμενε να δει μια διαφορετική ομάδα, η οποία θα διεκδικούσε τα αποτελέσματα με μεγαλύτερη δυναμική. Όπως σημείωσε, οι ποδοσφαιριστές παρουσιάζουν ανασφάλεια και άγχος, ενώ η ομάδα δεν έχει καταφέρει να βγάλει στον αγωνιστικό χώρο όσα μπορεί.

Αναφερόμενος στον Αλέσιο Λίσι, επισήμανε ότι όποιος προπονητής διαδεχόταν τον Λουτσέσκου θα είχε δύσκολο έργο, καθώς ο Ρουμάνος είχε συνδεθεί με την ομάδα και είχε κατακτήσει τίτλους. Παράλληλα, στάθηκε στις αλλαγές του αγωνιστικού συστήματος, σημειώνοντας ότι ο ΠΑΟΚ εμφανίζεται πλέον με διαφορετική προσέγγιση, χωρίς όμως να παρουσιάζει την αμυντική σταθερότητα που θα περίμενε κανείς.

«Πρέπει ο ΠΑΟΚ να αλλάξει ρότα, να αλλάξει ρυθμό στο παιχνίδι του, να γίνει πιο γρήγορος, πιο δυναμικός», τόνισε, ενώ για την ανάγκη άμεσης αντίδρασης υπογράμμισε: «Θέλει ένα ηλεκτροσόκ, δεν ξέρω πού θα το βρει».

Ο ρόλος του Ιβάν Σαββίδη μετά τον Λουτσέσκου

Ο Πανάκας αναφέρθηκε και στην παρουσία του Ιβάν Σαββίδη κοντά στην ποδοσφαιρική ομάδα, συνδέοντάς την με το κενό που άφησε η αποχώρηση του Λουτσέσκου. Όπως εξήγησε, ο πρώην προπονητής είχε αναλάβει σε μεγάλο βαθμό τη διαχείριση των αποδυτηρίων και τη συνολική καθοδήγηση της ομάδας.

«Τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε λόγο να είναι κοντά στην ομάδα. Υπήρχε ο Λουτσέσκου, έκανε τη δουλειά του όπως ξέρει αυτός να την κάνει, υποκαθιστούσε τα πάντα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πλέον χρειάζεται μεγαλύτερη παρουσία του μεγαλομετόχου, ώστε να καλυφθεί το κενό και να διαμορφωθεί ξανά το κατάλληλο κλίμα στα αποδυτήρια. Ο Πανάκας στάθηκε στη σημασία της ψυχολογίας και της διαχείρισης των ποδοσφαιριστών, εκτιμώντας ότι η εικόνα της ομάδας συνδέεται και με την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της.

Αισιοδοξία για το μπάσκετ και πιθανή ενίσχυση

Διαφορετική ήταν η εικόνα που περιέγραψε για το μπασκετικό τμήμα του ΠΑΟΚ. Ο Πανάκας εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται χρόνο για να εξελιχθεί, ενώ αναφέρθηκε θετικά και στον προπονητή Αντρέα Τρινκιέρι.

«Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ πάει πάρα πολύ καλά. Αυτή τη στιγμή είναι πρώτος στη βαθμολογία, έχει τέσσερις νίκες και σιγά σιγά, βήμα βήμα, μπορεί να το πάει», σημείωσε.

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σημαντικής μεταγραφικής ενίσχυσης ενόψει των playoffs, εφόσον η ομάδα διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο.

«Ίσως η διοίκηση στο τέλος κάνει και μια έκπληξη να φέρει έναν ή δύο πολύ μεγάλους παίκτες για να βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ στα play-off, να κάνει την υπέρβαση», ανέφερε.

Το σχόλιο για τον Μυστακίδη 

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρθηκε και στον ιδιοκτήτη της ομάδας μπάσκετ, εκτιμώντας ότι η αρχική είσοδός του στην οικογένεια του Δικεφάλου δεν έγινε με τον καλύτερο τρόπο, ωστόσο η πορεία του πλέον είναι θετική.

«Νομίζω ότι μπήκε με λάθος τρόπο στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Τώρα όμως το πηγαίνει πάρα πολύ καλά», δήλωσε, προσθέτοντας: «Αν το μυαλό του το έχει μόνο στο πώς θα μεγαλουργήσει το μπάσκετ, θα τα πάει περίφημα».

Ο Πανάκας υποστήριξε ότι τα δύο τμήματα πρέπει να λειτουργούν με διακριτούς ρόλους, χωρίς παρεμβάσεις στα ζητήματα που αφορούν το καθένα.

«Ο καθένας στο πόστο του. Μπάσκετ εσύ, ποδόσφαιρο εσύ, τέλος», ανέφερε, προσθέτοντας πως ο καθένας πρέπει να έχει τις δικές του ευθύνες και τα δικά του δικαιώματα.

Οι αντιπαραθέσεις των φίλων του ΠΑΟΚ

Κλείνοντας, στάθηκε στις προσωπικές αντιπαραθέσεις που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ φίλων του ΠΑΟΚ, ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και στις συνέπειες που αυτές έχουν στις ανθρώπινες σχέσεις.

«Έχουμε μαλώσει με φίλους μας. Τώρα να έχουμε μαλώσει με φίλους που είμαστε φίλοι 30 και 40 χρόνια στα αθλητικά και να μην μιλάμε σήμερα μεταξύ μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Πανάκας.

 

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη:

Elabet
Κοινοποίησε αυτό το άρθρο