ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Πρωτοφανές μίσος των Αρχών του Μπριζ εναντίον των Ελλήνων»

PAOKDAY
Ανάγνωση 3'

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση που κάνει κάνει λόγο για πρωτοφανές μίσος των Αρχών του Μπριζ εναντίον των Ελλήνων αδιακρίτως.

 

Άμεσα έχουν  ενημερωθεί από το πρωί οι Γεραπετρίτης και Βρούτσης από τον “Δικέφαλο”, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν άμεσα. Κλήθηκε ο Βέλγος Πρέσβης στην Αθήνα στο ελληνικό υπουργείο εξωτερικών, ενώ και ο Έλληνας Πρέσβης του Βελγίου θα παραβρεθεί στο υπουργείο εξωτερικών των Βρυξελλών. Αρμοδίως θα επικοινωνήσει και ο κ. Γεραπετρίτης με τον ομόλογό του

Aναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προχωρά σε καταγγελίες στην UEFA, καθώς και στην ελληνική πρεσβεία του Βελγίου για τα κρούσματα πρωτοφανούς μίσους των Αρχών του Μπριζ εναντίον των Ελλήνων αδιακρίτως. Παράλληλα ενημερώνονται στοιχειοθετημένα και λεπτομερώς τα υπουργεία Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Αθλητισμού, η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και όλοι οι αρμόδιοι φορείς.

Η βελγική αστυνομία αυθαίρετα προχώρησε σε συλλήψεις ανθρώπων που έφεραν κανονικά εισιτήριο, που δεν τους επιτράπηκε να μπουν στο γήπεδο, έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού απέναντι σε εκδρομείς, αλλά και χρήση τυφλής βίας κατά την έξοδο των οπαδών μας από το γήπεδο. Οι Αρχές του Βελγίου τίναξαν στον αέρα κάθε έννοια φιλοξενίας και κανόνων ασφαλείας.Θύματα τυφλής βίας έγιναν τόσο οι φίλαθλοι, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι της ελληνικής πολιτείας και μέλη οικογενειών των αθλητών μας, όσο και τα 25 μέλη της ασφάλειας και τα στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που προσπαθούσαν καθ´όλη τη διάρκεια να διευκολύνουν την πρόσβαση των φιλάθλων μας στο γήπεδο. Όλα με αυτόπτες μάρτυρες τους τρεις απεσταλμένους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ενόψει του επαναληπτικού, περιμένουμε την παραδειγματική τιμωρία όσων ευθύνονται για την ταλαιπωρία των φιλάθλων μας και την πλήρη αποκατάσταση και ηθική αποζημίωση, όσων υπέστησαν ζημιά άδικα. Περιμένουμε επίσης και από τους συναδέλφους μας της Club Brugge να καταδικάσουν την εν πολλοίς ρατσιστική συμπεριφορά της βελγικής αστυνομίας που αντιμετώπισε τους Έλληνες ως εκ προοιμίου εγκληματίες.

Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στους φιλάθλους μας για τη διατήρηση της ψυχραιμίας τους μετά τα όσα αντιμετώπισαν, ενώ λυπούμαστε για όσους παρότι είχαν προμηθευτεί εισιτήριο, δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν τον αγώνα, λόγω της παραφροσύνης της βελγικής αστυνομίας.

Elabet
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Κοινοποίησε αυτό το άρθρο