Ο Δικέφαλος του Βορρά με την αύρα της επετειακής φανέλας επέστρεψε στις νίκες μετά το «κάζο» στην Λάρισα και τις δύο ήττες, με ψηλά στο κεφάλι, από την Θέλτα. Η γκέλα της ΑΕΚ στον Βόλο κρατάει τους τρεις διεκδικητές σε απόσταση αναπνοής μεταξύ τους, με τον ΠΑΟΚ να έχει ένα υπόλοιπο μεθαύριο στη Νίκαια, κόντρα στην Κηφισιά. Εκεί αν κερδίσει, δημιουργεί τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή της βαθμολογίας.
Γράφει ο Παναγιώτης Μαυρόπουλος
Το πρωτάθλημα αποκτά νέο ενδιαφέρον μετά τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής. Ωστόσο, πριν από την επιστροφή του ΠΑΟΚ στις νίκες και αυτή του Κωνσταντέλια στην αγωνιστική δράση, προηγήθηκαν γεγονότα μεγαλύτερης σημασίας. Συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από το έγκλημα των Τεμπών, όπου οι 57 ψυχές μαζί με τους συγγενείς τους αναζητούν δικαίωση και πραγματικά αμφιβάλλω κατά πόσο θα την βρουν, αλλά και σε ποιο πλαίσιο θα λάβει τις αποφάσεις της η δικαιοσύνη. Επιπλέον, πολύ κοντά μας εξελίσσονται για ακόμα μια φορά τραγικά γεγονότα με την επέμβαση των γνωστών – αγνώστων «ειρηνοποιών». Είναι αυτονόητο πιστεύω, πως δεν υπάρχει κανένας λυτρωτής για το Ιράν, πως όλα γίνονται βάση συμφερόντων και το πόσο επικίνδυνες είναι οι εντάσεις σε τόσο κοντινή απόσταση για την χώρα μας.

Στα ποδοσφαιρικά λοιπόν, η ομάδα του Λουτσέσκου ήξερε πως δεν είχε περιθώρια για άλλη απώλεια. Φρόντισε λοιπόν σε όλο το εννενηντάλεπτο να μην δεχτεί ούτε υποψία απειλής από τον Αστέρα. Ο Μιχαηλίδης ξεχώρισε για ακόμα μια φορά φέτος, αποδεικνύοντας πόσο έχει βελτιωθεί και ωριμάσει.
Ο Ζαφείρης συνεχίζει την ανοδική του πορεία, ο αγωνιστικός ρυθμός τον βοηθά, αναγκάζοντας τους επικριτές του να σωπάσουν. Θετική εμφάνιση και από τον Κάμαρα, που παραμέρισε τις κακές επιλογές του σε ροή αγώνα. Αυτή την εκδοχή του χρειάζεται η ομάδα ενόψει της συνέχειας στον δρόμο για το νταμπλ.
Οι νεαροί Χατσίδης και Μύθου είχαν συμμετοχή στα γκολ, με τον πρώτο να ανοίγει το σκορ νωρίς και τον «Νέτο» να δίνει την πάσα στον Ζίφκοβιτς για το 2-0. Η επανεμφάνιση του Κωνσταντέλια προκάλεσε ενθουσιασμό και ζεστό χειροκρότημα, τα οποία ο «μάγος» τα δικαιολόγησε με το που πάτησε στο χορτάρι, που παραλίγο να χριστεί σκόρερ, αλλά και με την γενικότερη ενέργεια που έδωσε στην ομάδα επιθετικά. Τέλος θα κρατήσω την σοβαρή εμφάνιση του Τέιλορ, από τον οποίο όμως περιμένω πολλά περισσότερα.
Το παράπονο που έχω από την ομάδα χθες, είναι πως δεν καθάρισε την νίκη νωρίτερα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο οποιαδήποτε στιγμή στον Αστέρα να ελπίζει, όπως έγινε και με την ΑΕΛ, όπου την πλήρωσε.
Τρεις βαθμοί, ξεκούραση για Μπάμπα, Τάισον, Γιακουμάκη, Κεντζιόρα και Μεϊτέ, επιστροφή δύο εκ των τριών παικτών στο «10», αλλά και το δώρο του ΝΠΣ, που έκοψε δύο βαθμούς από την ΑΕΚ.
Τετάρτη Κηφισιά, που έχει κάνει ζημιά σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Άρη, και Κυριακή για τρίτη φορά φέτος Ολυμπιακός. Στόχος η καλύτερη δυνατή συγκομιδή μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας, ώστε να μην χάσει έδαφος ενόψει των play offs.


