Ακολουθήστε μας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΟΚ τίμησε τη μνήμη των έξι «αετόπουλων» στα Τέμπη

Ο ΠΑΟΚ δεν ξεχνά το παρελθόν του και, όπως κάθε χρόνο, τίμησε σήμερα (5/10) τη μνήμη των έξι «αετόπουλων» που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών το 1999.

Συμπληρώνονται φέτος 26 χρόνια από την πιο «μαύρη» μέρα στην ιστορία του Δικεφάλου, όταν έξι φίλοι της ομάδας βρήκαν τραγικό θάνατο στην Κοιλάδα των Τεμπών, επιστρέφοντας από την Αθήνα μετά το ισόπαλο (1-1) παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Η μοίρα τότε είχε άλλα σχέδια για τα νεαρά παιδιά που ταξίδευαν για την αγάπη τους, τον ΠΑΟΚ.

Στο φετινό ετήσιο μνημόσυνο, το «παρών» έδωσε σύσσωμη η οικογένεια του ΠΑΟΚ, αποτίοντας φόρο τιμής στα έξι αδικοχαμένα παιδιά. Εκ μέρους του ποδοσφαιρικού τμήματος παρευρέθηκαν οι Αντρέ Βιεϊρίνια, Κωνσταντίνος Θυμιάνης και Άγγελος Αναστασιάδης, ενώ το «ασπρόμαυρο» παρών έδωσε και ο Βασίλης Τριλυράκης, αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, καθώς και στελέχη του ΑΣ ΠΑΟΚ.

Με μηνύματα συγκίνησης και σεβασμού, ο ΠΑΟΚ απέδειξε για ακόμη μια φορά πως η μνήμη των έξι «αετόπουλων» παραμένει ζωντανή στις καρδιές όλων όσοι φορούν και αγαπούν τα «ασπρόμαυρα».

Απόψεις

Ντέρμπι μόνο στα χαρτιά, τρία και… λίγα ήταν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ:

Ο ΠΑΟΚ δεν άφησε σε κανένα σημείο του αγώνα τον Άρη να πάρει «ανάσες» ή να νιώσει ότι μπορεί να του κόψει τον δρόμο στη μάχη για το πρωτάθλημα. Από τα πρώτα λεπτά υπήρχε η αίσθηση ότι το ματς πήγαινε προς μία και μόνο κατεύθυνση, με ρυθμό, ένταση και αποφασιστικότητα σε απόλυτα ασπρόμαυρα πρότυπα. Το τελικό 3-1, μέσα σε μια καυτή και κατάμεστη Τούμπα, απλώς σφράγισε αυτό που ήταν εμφανές από την αρχή: ένα ντέρμπι που ήταν ντέρμπι μόνο στα χαρτιά. Και αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, το σκορ θα μπορούσε άνετα να γράψει 6-1, με βάση τις ευκαιρίες που δημιούργησε ο ΠΑΟΚ, με πίεση οργανωμένη, επιθετική και ασφυκτική, ενώ ο Άρης έμοιαζε από νωρίς να «ζαλίζεται» σε κάθε αλλαγή ρυθμού, σε κάθε επιτάχυνση, σε κάθε διεκδίκηση.

Το 1-0 ήρθε σαν φυσιολογική εξέλιξη από εκτέλεση κόρνερ, όταν η μπάλα στρώθηκε στον Τάισον, που με ένα δυνατό βολ πλανέ τίναξε τα δίχτυα. Ο Βραζιλιάνος ήταν παντού, δημιουργούσε, πίεζε και έσερνε ολόκληρη την ομάδα προς τα μπροστά, δείχνοντας την ηγετική του παρουσία στο παιχνίδι. Κόντρα στη ροή του ματς, ο Γιένσεν ισοφάρισε στο 45’, αλλά πριν προλάβουν να το συνειδητοποιήσουν οι παίκτες του Άρη, ο ΠΑΟΚ πάτησε ξανά γκάζι. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Τάισον μπήκε πρώτος στη φάση, προλαβαίνοντας τον Διούδη και κερδίζοντας το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ψύχραιμα και αποφασιστικά ο Γιακουμάκης για το 2-1. Το γκολ αυτό επιβεβαίωσε την κυριαρχία του ΠΑΟΚ και έδειξε σε όλους ποιος ήταν το αφεντικό στο γήπεδο.

Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε από τα αποδυτήρια με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, κυκλοφορία της μπάλας, ευκαιρίες, επιθετικότητα και αυτοπεποίθηση, ενώ ο Άρης έμοιαζε απλώς να τρέχει πίσω από τη μπάλα, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει. Το 3-1 του Γιακουμάκη ήταν η οριστική σφραγίδα, με υποδειγματική κίνηση στην περιοχή και εκτέλεση όπως μόνο ένας καθαρόαιμος φορ μπορεί να ολοκληρώσει. Ο Κρητικός επιθετικός σημείωσε δύο γκολ, συμμετείχε σε όλο το παιχνίδι και ανέβασε την ομάδα συνολικά, ενώ ο ΠΑΟΚ έχασε κι άλλες ευκαιρίες για ακόμη πιο βαρύ σκορ, με τον Άρη να προσπαθεί απλώς να αποφύγει την καταιγίδα που δεχόταν.

Ο ΠΑΟΚ αποδείχθηκε σε άλλη κλάση, αφήνοντας τον Άρη σε έναν άλλο κόσμο. Απόψε δεν κέρδισε απλώς, αλλά επιβλήθηκε, επιβεβαίωσε και κυριάρχησε, χτίζοντας μια πορεία που δείχνει ότι η ομάδα πάει για μεγάλα πράγματα. Ο Άρης, αντίθετα, μένει να ψάχνει άλλοθι, με ακόμη μια χρονιά να μοιάζει να χάνεται πολύ πριν φτάσει στο τέλος της. Η Τούμπα ήταν το απόλυτο στήριγμα για τον ΠΑΟΚ: έδρα, δύναμη, πίεση, ταυτότητα, με ποδόσφαιρο που δείχνει ομάδα τίτλου. Σε ένα ματς όπου άλλοι θα έβλεπαν άγχος, ο ΠΑΟΚ είδε ευκαιρία για δήλωση και την έκανε δυνατά: Εδώ είναι η Τούμπα. Κι εδώ, το αφεντικό είναι ένα!

Περισσότερα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βαρούχας: Σωστές όλες οι αποφάσεις Γιοβάνοβιτς-VAR στο ντέρμπι της Τούμπας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ:

Ο τηλεκριτικός διαιτησίας Παναγιώτης Βαρούχας επιβεβαίωσε στην «Αθλητική Κυριακή» ότι όλες οι αποφάσεις του διαιτητή Γιοβάνοβιτς και του VAR στο ντέρμπι της Τούμπας ήταν σωστές.

Συγκεκριμένα, η κίτρινη κάρτα στον Λούκα Ιβανούσετς ήταν δικαιολογημένη, δεν υπήρχε πέναλτι υπέρ του Άρη στη φάση Κεντζιόρα-Γένσεν, ενώ το πέναλτι υπέρ του Τάισον στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου δόθηκε σωστά.

Περισσότερα

Διαβάστε Ακόμη