Απόψεις
Ο Π.Α.Ο.Κ. του Πάμπλο Γκαρσία…
Το PAOKDAY φιλοξενεί το άρθρο του Παναγιώτη Φωτίου στο in2sports.gr
Πριν κάνα δεκαήμερο στη Γρανάδα της Ισπανίας ο Αμπέλ Φερέιρα κάθισε στον πάγκο του δικεφάλου για τελευταία φορά. Όπως ήταν αναμενόμενο ,τον διαδέχτηκε ο Πάμπλο Γκαρσία ,ένας παίκτης σύμβολο για τον Π.Α.Ο.Κ. χωρίς όμως μεγάλη προπονητική εμπειρία.
Ο Πάμπλο δεν άλλαξε πολλά πράγματα αγωνίστηκα, ούτε έβγαλε κάποιο λαγό από το καπέλο. Άλλαξε το σύστημα , το γύρισε δηλαδή σε 4αδα στην άμυνα ώστε να προσθέσει ένα ακόμα δημιουργικό χαφ. Κάπως έτσι οι ασπρόμαυροι δημιουργούν πια περισσότερες φάσεις και αποδίδουν καλύτερο ποδόσφαιρο.
Αν μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τον φετινό Π.Α.Ο.Κ. του Φερέιρα θα χρησιμοποιούσαμε 3 λέξεις. Μπερδεμένος , φλύαρος και αναποτελεσματικός. Σε πολλά παιχνίδια οι ασπρόμαυροι πήραν λιγότερα από αυτά που άξιζαν.
Αν βγάλουμε το συναίσθημα και το δούμε εντελώς ψυχρά ο Π.Α.Ο.Κ. κερδίζει κατά βάση 3 πράγματα με τον Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο.
Το πρώτο είναι το αυτονόητο. Ότι δηλαδή ο Ουρουγουανός έχει την καθολική αποδοχή του κόσμου του Π.Α.Ο.Κ. και αυτό καθιστά την κριτική σε αυτόν(συνεπώς και στην ομάδα) όχι και τόσο εύκολη όσο πριν.
Είναι προφανές πως αν η ομάδα μείνει εντός στόχων και δεν κάνει μια τραγική χρονιά , ουδείς θα μπορέσει να την ψέξει . Ο Γκαρσία δηλαδή μόνο και μόνο που κάθεται στον πάγκο αποτελεί έναν κυματοθραύστη , μια ασπίδα για όλο τον οργανισμό Π.Α.Ο.Κ. . Και αυτό θα βοηθήσει την ομάδα να δουλέψει με ηρεμία.
Το δεύτερο που δίνει η προσθήκη Γκαρσία είναι η νοοτροπία του. Και σαν παίκτης αλλά και σαν προπονητής από ότι φαίνεται ο ίδιος είναι ένας τύπος που δεν τα παρατάει εύκολα. Αυτό αργά ή γρήγορα θα το περάσει και στους παίκτες. Θα τους μάθει να έχουν νοοτροπία νικητή, πράγμα που έλειπε από τον δικέφαλό μετά τη φυγή Λουτσέσκου. Η αλλαγή νοοτροπίας φάνηκε και στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι κόντρα στην Αϊντχόβεν όπου οι ασπρόμαυροι στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκαν νωθροί ,χωρίς πάθος και φαντασία.
Βγαίνοντας ωστόσο η ομάδα από τα αποδυτήρια μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια ,πίεσε και μέσα σε 20 λεπτά έβαλε 4 γκολ σε μια πολύ πιο ποιοτική ομάδα. Θέλει μεγάλο προπονητικό θάρρος-θράσος μόλις στο δεύτερο σου παιχνίδι να κάνεις δύο αλλαγές στο ημίχρονο, αποδεχόμενος έτσι το λάθος σου στην αρχική ενδεκάδα.
Το τρίτο που μπορεί να προσφέρει ο Πάμπλο είναι η περαιτέρω ανάδειξη των νέων παικτών. Είναι και λογικό άλλωστε… Τους είχε στη Κ19 ,τους έχει προπονήσει, ξέρει τι μπορούν να κάνουν και περιμένω στη διάρκεια της σεζόν να τους εμπιστευτεί και γιατί όχι να τους καθιερώσει στο τέλος.
Είναι πολύ σημαντικό για το τωρινό project του Π.Α.Ο.Κ. η προώθηση ταλέντων από τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα και έπειτα η πώληση ορισμένων εξ’ αυτών σε κάποιο σύλλογο του εξωτερικού. Έτσι δουλεύουν οι επιτυχημένες και αυτάρκεις ομάδες. Έτσι οφείλει να μάθει να δουλεύει και ο Δικέφαλος.
Και κάπου εδώ πρέπει να βάλουμε τη λέξη φρένο, τη λέξη προσοχή και τη λέξη υπομονή. Οι ασπρόμαυροι δεν έγιναν ξαφνικά Μπαρτσελόνα, ούτε θα πορεύονται συνεχώς μοιράζοντας 3αρες και 4αρες. Το ρόστερ έχει λιγότερη εμπειρία από το περσυνό με πολλούς παίκτες –λαχεία.
Θα έρθουν και τα άσχημα αποτελέσματα , και οι κακές εμφανίσεις ίσως και κάποια ήττα που θα πονέσει τον οργανισμό. Αυτό το project χρειάζεται χρόνο για να αποφέρει καρπούς.
Ο Πάμπλο Γκαρσία υπήρξε σπουδαίος παίκτης και δείχνει ότι μπορεί να εξελιχθεί σε έναν καλό προπονητή. Δεν είναι ο Harry Potter όμως ,ούτε μπορεί να κάνει μαγικά . Είναι ένας άνθρωπος χωρίς προπονητική εμπειρία στον οποίο δόθηκαν τα κλειδιά μιας ομάδας που ψάχνει να βρει τον προσανατολισμό της. Θα κάνει και λάθη , λάθη που πιθανόν να κοστίσουν βαθμούς .
Όπως και να ‘χει η άφιξη του άλλαξε το κλίμα και έφερε χαμόγελα στη Τούμπα . Το “In Pablo we trust” φαίνεται πως αρχίζει να γίνεται το μότο των οπαδών του δικεφάλου και ας μη μπορούν να βρεθούν στο γήπεδο. Ο Π.Α.Ο.Κ. με τον Ουρουγουανό αγόρασε χρόνο , αγόρασε ηρεμία στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα ώστε να μπορέσει να δουλέψει και να παρουσιάσει ένα καλύτερο σύνολο.
ΥΓ . Οι ομάδες παίζουν στο κόκκινο από το καλοκαίρι , χρειάζονται ειδική διαχείριση οι παίκτες ώστε να βγάλουν αξιοπρεπώς τη χρονιά. Ήδη ο Γιαννούλης βγήκε knock out , ο Σβαμπ είναι στα όρια του , συνεπώς το εκτεταμένο rotation αποτελεί μονόδρομο και για τους ασπρόμαυρους , αλλά και για όλες τις ομάδες.
Άρθρο του Παναγιώτη Φωτίου στο in2sports.gr
Απόψεις
Σπουδαία νίκη μεν, «φωνάζει» για ενίσχυση δε
Τα «μπλόκα» των αγροτών είναι γεγονότα της επικαιρότητας που απασχολούν τα δελτία ειδήσεων. Το «μπλόκο» που πήγε να στήσει ο Τάσος Σιδηρόπουλος είναι αυτό που κατάφερε να ξεπεράσει ο Δικέφαλος του Βορρά, ωστόσο η αναμέτρηση στην Βοιωτία ανέδειξε κενά που επιβάλλεται να καλυφθούν αν ο ΠΑΟΚ θέλει να κυνηγήσει μέχρι τέλους τους στόχους του.
Γράφει ο Παναγιώτης Μαυρόπουλος
Μια αναμέτρηση με πολλές παγίδες κλήθηκε να δώσει χθες η ομάδα του Λουτσέσκου. Είχε να αντιμετωπίσει μια εκ των εκπλήξεων του πρωταθλήματος, μια εξαιρετική ομάδα όπως είναι ο Λεβαδειακός και δικαίως βρίσκεται αυτή την στιγμή στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Οι «ασπρόμαυροι» βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ, σε μια ολιγωρία της άμυνας τους. Ευτύχησαν να ισοφαρίσουν σε ένα κρίσιμο σημείο με τον Οζντόεφ να παίρνει την κεφαλιά, την μπάλα να χτυπάει στον Όζμπολτ και να καταλήγει στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι πήραν ξανά κεφάλι στο σκορ, σε μια εξαιρετική μετάβαση, με τρομερή ταχύτητα. Ο ΠΑΟΚ είχε και πάλι γρήγορη αντίδραση, ξανά με τον Ρώσο χάφ, και πάλι από κόρνερ. Η κόκκινη που παίρνει ο Μεϊτέ λίγα λεπτά αργότερα, είναι καθαρά θέμα κόπωσης. Σερί ενενηντάλεπτα, για ένα ιδιαίτερο κορμί είναι κακή διαχείριση από την πλευρά του Ρουμάνου τεχνικού. Ίσως η αποβολή ήταν ο μοναδικός τρόπος να μην αγωνιστεί την Τετάρτη στον αγώνα Κυπέλλου. Μια κάρτα την οποία δικαίως είδε ο Γάλλος χάφ, ενώ σε κάποιο άλλο γήπεδο, άλλος χάφ, Ελληνικής καταγωγής σε ίδιο μαρκάρισμα, δεν ούτε την κίτρινη.
Με παίχτη λιγότερο και την πλάτη στον τοίχο, η ομάδα συγκεντρώθηκε, με τον Λεβαδειακό να αιφνιδιάζεται που βρέθηκε με την μπάλα στην κατοχή του, καθώς το ατού του είναι η γρήγορη μετάβαση. Ο Γιακουμάκης ότι δεν έκανε λίγο πριν την συμπλήρωση των 90′, το έκανε στις καθυστερήσεις, έπειτα από μια τρελή κούρσα του Τάισον, με τον Τσοκάι να μην προλαβαίνει να του κάνει ούτε φάουλ. Δικαιώθηκε ο Λουτσέσκου, για την επιλογή του να κάνει αλλαγή στην αλλαγή τον Ντεσπότοφ, ελέω της αποβολής. Απόδραση που στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, κυρίως σε αυτούς που χθες στο πειθαρχικό τα έκαναν μαντάρα, αλλά κλείνοντας και τα μάτια τους σε καταφανέστατο πέναλτι.
Το έτερο μήνυμα της βραδιάς είναι πως η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση. Η θετική πλευρά είναι πως μετράμε αντίστροφα για την έλευση του Ζαφείρη, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος με τον ερχομό του νέου έτους. Το μεγάλο πρόβλημα είναι στο κέντρο της άμυνας, όπου η μόνη σταθερά λέγεται Γιάννης Μιχαηλίδης. Ο Κεντζιόρα φέτος δεν θυμίζει σε τίποτα τον τίμιο Πολωνό στόπερ που γνωρίζαμε, τον Βολιάκο τον είδαμε ελάχιστα, ενώ ο Λόβρεν σε αυτήν την ηλικία δύσκολα σε συνεχόμενα παιχνίδια υψηλής αντίδρασης να ανταποκριθεί. Στα άκρα ο Μπάμπα είναι μια του ύψους μια του βάθους, ενώ η αλλαγή του έως τώρα δεν έχει δώσει διαπιστευτήρια αξιόπιστης λύσης στο rotation. O Ντεσπότοφ όταν το παιχνίδι πηγαίνει στην δύναμη πολλές φορές δείχνει αδύναμος να συμμετέχει σε αυτό, ενώ το πρόβλημα στα μαρκαρίσματα του είναι γνωστό από όταν αποκτήθηκε.
Κωνσταντέλιας, Ζίφκοβιτς, Τάισον, Μεϊτέ, Οζντόεφ, Γιακουμάκης και Μπάμπα παίζουν σε υψηλούς ρυθμούς συνεχόμενα παιχνίδια και αυτό μόνο σε καλό δεν θα βγει. Επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση τον Ιανουάριο, αλλά και η πιο καθαρή ματιά στην διαχείριση του ρόστερ από τον Λουτσέσκου, με το παράδειγμα του Γάλλου να είναι προς αποφυγή.
Τα κοκόρια κάποια στιγμή θα σταματήσουν να «γεννάνε» με αποτέλεσμα ο χαρακτήρας και η νοοτροπία της ομάδας να βάλλονται από την πνευματική και την σωματική κόπωση.
Απόψεις
Πέρασε από το «μπλόκο» της Λιβαδειάς και είδε τον Γιακουμάκη να καρπώνεται τους κόπους του
Ο ΠΑΟΚ πέρασε από την Λιβαδειά με 3-2 σε ένα από τα πιο σημαντικά διπλά του φετινού πρωταθλήματος ,καθώς δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο τον πολύ καλό Λεβαδειακό αλλά και τις ακατανόητες αποφάσεις του διαιτητή.
Ο «Δικέφαλος» ήταν προετοιμασμένος για μάχη μιας και αντιμετώπιζε την ομάδα με την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα από την οποία λίγες μέρες πριν είχε δεχθεί βαριά ήττα που τον κλόνισε.Πάραυτα η ομάδα μπήκε με ορμή και πάθος στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να επιβάλλει το παιχνίδι της. Οι παίκτες του Λουτσέσκου κυκλοφόρησαν τη μπάλα, ανέβασαν τις γραμμές ψηλά με σκοπό την άμεση ανάκτηση κατοχής αλλά οι γηπεδούχοι απέδειξαν πόσο καλά έχουν δουλέψει τις αντεπιθέσεις. Οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου προηγήθηκαν δύο φορές, όμως οι «ασπρόμαυροι» με τον συνήθη ύποπτο, Οζντόεφ, ισοφάρισαν με δύο κεφαλιές και μάλιστα από κόρνερ. Είναι το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ σκοράρει από στατική φάση, γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει αξιόλογη βελτίωση στον συγκεκριμένο τομέα.
Ο Γιακουμάκης όμως κατάφερε να κλέψει τη δόξα του Ρώσου χαφ, αφού πέτυχε το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις και είδε τους κόπους του και τις προσπάθειες του την ώρα του αγώνα να έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ο Κρητικός φορ ταιριάζει απόλυτα στο πλάνο του προπονητή, μάχεται,τρέχει, πιέζει, σπάει τη μπάλα, κερδίζει φάουλ και σκοράρει κιόλας. Είναι ένας από τους αγαπημένους ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου και δείχνει να έχει εγκλιματιστεί πλήρως.
Θα σταθώ και στις αποφάσεις του κ. Σιδηρόπουλου, εκεί όπου σε ένα ματς με τόσο πάθος και μονομαχίες κανένας παίκτης του Λεβαδειακού δεν «κιτρινίστηκε». Απεναντίας, ο Μεϊτέ δέχεται την κόκκινη κάρτα αβίαστα. Και ναι, εφόσον είναι επικίνδυνο παιχνίδι η συγκεκριμένη φάση, απορώ του Σιώπη πάνω στον Κωνσταντέλια τι ακριβώς ήταν; Επιπλέον, το σουτ του Τάισον και ενώ το σκορ ήταν στο 2-2 κατευθύνεται προς την εστία του Λοντίγκιν, βρίσκει στο χέρι του αμυντικού του Λεβαδειακού και αλλάζει πορεία. Ο διαιτητής δεν κάνει καν χρήση του VAR στη συγκεκριμένη φάση.
Με αυτά και με αυτά ο ΠΑΟΚ παίρνει ίσως την πιο σημαντική νίκη στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα, δείχνει πειθαρχία, μέταλλο και αποδεικνύει ότι είναι μια ομάδα μαχητών. Από δω και πέρα με ανεβασμένη την ψυχολογία ετοιμάζεται για τα επόμενα κομβικά παιχνίδια του Δεκεμβρίου που θέλει να παραμείνει σε τροχιά κορυφής, περιμένοντας και την μεταγραφική ενίσχυση που θα τον βοηθήσει ακόμα περισσότερο.
-
Απόψεις28-11-2025, 12:41Ο ΠΑΟΚ μετέτρεψε το ματς της Βουλγαρίας σε «τελικό»
-
Απόψεις25-11-2025, 11:32Ο λύκος κι αν εγέρασε…
-
PAOKDAY FOOTBALL ANALYSIS02-12-2025, 13:48Ανάλυση Γιακουμάκη: Ο φορ που κυριάρχησε στην περιοχή πριν καν σκοράρει
-
Απόψεις28-11-2025, 12:36Η “Χ”άμενη ευκαιρία και ο κόμβος της Λειβαδειάς
-
ΜΠΑΣΚΕΤ27-11-2025, 18:40Πρόταση του Μυστακίδη στον Χατζόπουλου για το νέο ΔΣ της ΚΑΕ ΠΑΟΚ
-
PAOKDAY TV01-12-2025, 16:16Παπαντωνίου: “Θα σταθώ στο απίστευτο σπριντ του Τάισον, βγήκαν οι αλλαγές του Λουτσέσκου” (vid)
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ25-11-2025, 15:11Νέα Τούμπα: Δεν υπάρχει κίνδυνος ανάκλησης της παραχώρησης της έκτασης από το ΤΕΘΑΑ
-
ΜΠΑΣΚΕΤ27-11-2025, 12:38Στα χέρια του Αριστοτέλη Μυστακίδη η ΚΑΕ ΠΑΟΚ


