Ακολουθήστε μας

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Jure Zdovc πάτησε Θεσσαλονίκη – Υποδοχή από Χατζόπουλο και Μαργαρίτη

Με μια θερμή υποδοχή στο αεροδρόμιο “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” ξεκίνησε το νέο κεφάλαιο του ΠΑΟΚ mateco με τον Jure Zdovc στο τιμόνι. Ο Σλοβένος τεχνικός, με πλούσια εμπειρία στην ευρωπαϊκή προπονητική σκηνή, αφίχθη το πρωί της Τρίτης (1/7) στη Θεσσαλονίκη, έτοιμος να αναλάβει το δύσκολο έργο της καθοδήγησης του «Δικεφάλου του Βορρά».

Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco, Θανάσης Χατζόπουλος, ο τεχνικός διευθυντής Βαγγέλης Μαργαρίτης, καθώς και ο team manager της ομάδας, Μιχάλης Γιαννακίδης. Η παρουσία όλων των κορυφαίων στελεχών στην άφιξη του Zdovc επιβεβαιώνει το βάρος που δίνει η διοίκηση στην επιλογή του, αλλά και την προσδοκία για μια νέα εποχή στην ομάδα.

Ο Zdovc, χαμογελαστός και ευδιάθετος, δεν έκανε δηλώσεις κατά την άφιξή του, ωστόσο οι πρώτες του τοποθετήσεις αναμένονται το μεσημέρι της Τετάρτης (2/7, 15:00), κατά την επίσημη παρουσίασή του στο PAOK Sports Arena. Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί να γίνει παρουσία εκπροσώπων του Τύπου, ενώ το «παρών» θα δώσουν και φίλοι της ομάδας, που αναμένεται να καλωσορίσουν με θέρμη τον νέο προπονητή.

Η επιλογή του Zdovc έρχεται να ενισχύσει τον σχεδιασμό για μια ανταγωνιστική ομάδα τη νέα αγωνιστική σεζόν, με στόχο όχι μόνο την επιστροφή στην πρώτη γραμμή του ελληνικού μπάσκετ, αλλά και τη διάκριση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο ΠΑΟΚ mateco κάνει reset, με τον Zdovc στον πάγκο και την ελπίδα όλων να είναι πως το πρότζεκτ αυτό θα οδηγήσει την ομάδα σε μια νέα εποχή επιτυχιών.

ΜΠΑΣΚΕΤ

Καράσκο: «Μας στοίχισε η δεύτερη περίοδος»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ:

Ο Χαβιέ Καράσκο στάθηκε στη σημασία της δεύτερης περιόδου ως καθοριστικού σημείου της αναμέτρησης κόντρα στον ΠΑΟΚ, επισημαίνοντας ότι εκεί η ομάδα του έχτισε τη διαφορά που έκρινε το ματς (82-70).

Παράλληλα, αναφέρθηκε στους τραυματισμούς των Χρυσικόπουλου και Τέιλορ, εκφράζοντας την ανησυχία του για την κατάστασή τους και υπογραμμίζοντας ότι η ομάδα θα περιμένει τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων.

 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Κάνοντας ένα σχόλιο για τον αγώνα: «Αρχίσαμε καλά στο παιχνίδι, αλλά μετά δυσκολευτήκαμε και δεχθήκαμε 27 πόντους στη δεύτερη περίοδο. Παρά το κακό ποσοστό στο τρίποντο η ομάδα ήταν ανταγωνιστική ως το τέλος. Το κύριο στοιχείο που μας επηρέασε ήταν το αμυντικό ριμπάουντ.

Για τον τραυματισμό των Χρυσικόπουλου και Τέιλορ: «Τραυματίστηκε ο Τέιλορ στο 3ο λεπτό, έχει κάποιο πρόβλημα στο πόδι, θα δούμε. Ο Χρυσικόπουλος είχε πόνους στη μέση και για αυτό έμεινε εκτός».

Περισσότερα

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ζντοβτς: «Δε θα πω κάτι για μεταγραφές»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ:

Ο Γιούρι Ζντοβτς, μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στον Κολοσσό, στάθηκε στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας, αλλά και στη νέα εποχή που διανύει η ΚΑΕ.
Ο Σλοβένος τεχνικός τόνισε πως η βελτίωση είναι εμφανής, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μεταγραφικών κινήσεων, επισημαίνοντας ότι η διοίκηση εξετάζει την ενίσχυση του ρόστερ.
Παράλληλα, υπογράμμισε πως η ομάδα χρειάζεται χρόνο για να σταθεροποιήσει την απόδοσή της και να αξιοποιήσει καλύτερα τις δυνατότητες των παικτών της.
Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη νίκη, δεν ήταν εύκολη. Ο Κολοσσός δεν είχε κάτι να χάσει, εμείς παραμένουμε ψηλά στη βαθμολογία, αλλά δε σημαίνει πως το παιχνίδι ήταν εύκολο. Είναι πολύ σημαντική νίκη μετά από ένα διάλειμμα 14 ημερών.  Η διακοπή αυτή ήταν ένα θέμα για εμάς που παίζουμε κάθε τρεις ημέρες ένα παιχνίδι. Είχαμε κακό ποσοστό στα τρίποντα, αλλά είχαμε πολλά ανοιχτά σουτ. Υποφέραμε στην άμυνα. Κάναμε κάποια λάθη, μας έβαλαν πίεση και έπαιξαν δυνατά. Εμείς βρήκαμε ρυθμό μέσα από τα ριμπάουντ. Με κάποιο τρόπο πάντα ήταν κοντά ο Κολοσσός. Ήταν ένα παιχνίδι πολύ αγχωτικό για έναν προπονητή. Ποτέ δεν ξέρεις μετά από μια διακοπή πως θα αντιδράσει η ομάδα. Στο τέλος μετράει η νίκη.

Για τον Μπράουν και τον τραυματισμό του στο τέλος: «Προσπαθήσαμε στο τέλος να παίξουμε με τον Τζάκσον στο «1». Ίσως θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω τον Φίλλιο περισσότερο. Θα περιμένουμε αύριο τις εξετάσεις για να δούμε πως είναι ο Μπράουν».

Για πιθανές μεταγραφές: «Έχει έρθει μια νέα διοίκηση και κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία. Πολλά έγιναν στο παρελθόν. Πρέπει πάντα να παίζουμε καλά και δεν είμαστε σε θέση να διαλέγουμε παιχνίδια. Αυτοί είναι οι παίκτες που έχουμε τώρα, δε θα πω ότι δεν ψάχνουμε στην αγορά, αλλά είμαστε εδώ με αυτούς τους παίκτες που παλεύουν και προπονούνται καθημερινά. Το σέβομαι αυτό, δε θα πω κάτι άλλο. Μπορείτε να ρωτήσετε τον νέο τζένεραλ μάνατζερ, τον Νίκο Μπουντούρη.

Για τον Τζόουνς και τον Τζάκσον: «Μου άρεσε πολύ σήμερα ο Τζόουνς. Ήταν ένα έντονο παιχνίδι, αλλά επιθετικά ήταν πολύ καλός και του έδειξα ότι το εκτίμησα αυτό. Ο Τζάκσον είναι ένα πρότζεκτ για την ομάδα και είναι ο μόνος που έχει διετές συμβόλαιο. Πήραμε ένα μικρό ρίσκο και είναι μια επένδυση. Δείχνει χαρακτήρα, δε φοβάται να πάρει την ευθύνη, όπως έκανε με τον Άρη. Θέλει την μπάλα στα χέρια του και προσπαθώ και εγώ να προσαρμοστώ στα δεδομένα του. Έχει το σώμα και την αθλητικότητα και πιστεύω πως μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα πράγματα».

Περισσότερα

Διαβάστε Ακόμη