Απόψεις
Νίκη και πρόκριση εδώ και τώρα…
Ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης γράφει στο PAOKDAY
Η ωρα της πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ πλησιάζει. Έστω και αν μεσολαβεί ένα ματς στον Βόλο. Η ποιο μεγάλη ωρα της σύγχρονης ιστορίας του ΠΑΟΚ πλησιάζει. Το 2- 1του πρώτου αγώνα,κρατάει τους ασπρόμαυρους ζωντανους, οι οποίοι και είναι αποφασισμένοι να γράψουν ιστορία το βράδυ της Τετάρτης και για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή τους πορεία να παίζουν τα ρέστα τους για την είσοδο στους ομίλους του Champions League. Σε αυτό το σημείο είχαν φτάσει και τις προηγούμενες χρονιές. Αρκετές μάλιστα. Αλλά τότε ήταν ο Αγιαξ, η Μπνεφικα που του έφραξαν τον δρόμο. Τώρα η Κράσνονταρ, δεν μπορεί να τρομάξει την Ομάδα του Φερέιρα, αλλά σαφέστατα θέλει προσοχή το ματς.
Του Γιάννη Χατζηιωαννίδη
Ένα όνειρο ετών, μια ολόκληρης γενιάς οπαδών της σύγχρονης ποδοσφαιρικής εποχής που εξάπτει τα πάθη των απανταχού ΠΑΟΚτσήδων, οι οποίοι είναι έτοιμοι, σαν πο δεκαετίες να ξεχυθούν στους δρόμους, αν όλα κυλήσουν ομαλά. Οι μέρες και οι ώρες μοιάζουν λίγες, όσο και αν η Τετάρτη δείχνει μακρινή. Φαντάζομαι ότι ο Αμπελ Φερέιρα θα ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα και τους δυο νεομεταγραφέντες, οι οποίοι θα αλλάξουν σαφέστατα την αγωνιστική εικονα του ΠΑΟΚ, σε σχέση πάντα με την αναμέτρηση της Ρωσιας προ ημερών.
Ποτέ δεν μου άρεσε να μπλέκομαι στα πόδια του προπονητή ούτε να προσπαθώ να αναλύω τις σκέψεις του. Είναι βέβαιο ότι ο Πορτογάλος, που κέρδισε πόντους με τις εμφανίσεις της ομάδας στα ματς με Μπεσίκτας και Μπενφίκα, θα κάνει το καλύτερο. Όπως και οι παίκτες του, που αδίκησαν τους εαυτούς τους, στο πρώτο ματς. Ας τους εμπιστευτούμε, μέχρι τέλους.
Στο προκείμενο. Πάνω και πέρα από κάθε αγωνιστικό πλάνο, αυτό που έχει σημασία τη δεδομένη στιγμή είναι η πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Και σε αυτό το επίπεδο, σε έναν ακόμη αγώνα ο Φερέιρα καλείται να αποδείξει και τις δικές του προπονητικές αντοχές, σε έναν σύλλογο που έτσι και αλλιώς έχει ανέκαθεν υψηλούς στόχους και όνειρα. Αυτη η ομάδα μπορεί να κάνει τη διαφορά με την ποιότητα της, την δημιουργική και εκτελεστική της ικανότητα, κάτι που βέβαια θα κληθεί να αποδείξει κόντρα σε έναν αντίπαλο, απρόβλεπτο, όπως είναι η Κρασνονταρ.
Στο ματς της Τετάρτης δεν συγχωρούνται λάθη. Αυτά τα ματς άλλωστε είναι που ξεχωρίζουν τους άνδρες από τα παιδιά. Δεν υπάρχει καμία επιστροφή σε αυτό το παιχνίδι. Ο στόχος ένας και μεγάλος. Στόχος που υπαγορεύεται από τα όνειρα των οπαδών του Δικεφάλου, στόχος που θα δικαιώσει όλους αυτούς που περιμένουν καρτερικά την αγωνιστική έκρηξη, μετά από δεκαετίες αδικίας και χαμένων στόχων.
Μετά την αίσθηση που προκάλεσε έως τώρα στον δρόμο που οδηγεί στα Αστέρια, ήρθε η ώρα η ομάδα του Φερέιρα να ολοκληρώσει το έργο της και να αποκλείσει την Κράσνονταρ.
Ο ΠΑΟΚ είναι ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά κλαμπ της Ευρώπης, έχει μεγάλη ιστορία και οι συνθήκες είναι εξαιρετικές, για να προκριθεί, επιβεβαιώνοντας την Πανευρωπαϊκή δυναμική του συλλόγου. Και τη μοναδικότητά του.
Απόψεις
Σπουδαία νίκη μεν, «φωνάζει» για ενίσχυση δε
Τα «μπλόκα» των αγροτών είναι γεγονότα της επικαιρότητας που απασχολούν τα δελτία ειδήσεων. Το «μπλόκο» που πήγε να στήσει ο Τάσος Σιδηρόπουλος είναι αυτό που κατάφερε να ξεπεράσει ο Δικέφαλος του Βορρά, ωστόσο η αναμέτρηση στην Βοιωτία ανέδειξε κενά που επιβάλλεται να καλυφθούν αν ο ΠΑΟΚ θέλει να κυνηγήσει μέχρι τέλους τους στόχους του.
Γράφει ο Παναγιώτης Μαυρόπουλος
Μια αναμέτρηση με πολλές παγίδες κλήθηκε να δώσει χθες η ομάδα του Λουτσέσκου. Είχε να αντιμετωπίσει μια εκ των εκπλήξεων του πρωταθλήματος, μια εξαιρετική ομάδα όπως είναι ο Λεβαδειακός και δικαίως βρίσκεται αυτή την στιγμή στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Οι «ασπρόμαυροι» βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ, σε μια ολιγωρία της άμυνας τους. Ευτύχησαν να ισοφαρίσουν σε ένα κρίσιμο σημείο με τον Οζντόεφ να παίρνει την κεφαλιά, την μπάλα να χτυπάει στον Όζμπολτ και να καταλήγει στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι πήραν ξανά κεφάλι στο σκορ, σε μια εξαιρετική μετάβαση, με τρομερή ταχύτητα. Ο ΠΑΟΚ είχε και πάλι γρήγορη αντίδραση, ξανά με τον Ρώσο χάφ, και πάλι από κόρνερ. Η κόκκινη που παίρνει ο Μεϊτέ λίγα λεπτά αργότερα, είναι καθαρά θέμα κόπωσης. Σερί ενενηντάλεπτα, για ένα ιδιαίτερο κορμί είναι κακή διαχείριση από την πλευρά του Ρουμάνου τεχνικού. Ίσως η αποβολή ήταν ο μοναδικός τρόπος να μην αγωνιστεί την Τετάρτη στον αγώνα Κυπέλλου. Μια κάρτα την οποία δικαίως είδε ο Γάλλος χάφ, ενώ σε κάποιο άλλο γήπεδο, άλλος χάφ, Ελληνικής καταγωγής σε ίδιο μαρκάρισμα, δεν ούτε την κίτρινη.
Με παίχτη λιγότερο και την πλάτη στον τοίχο, η ομάδα συγκεντρώθηκε, με τον Λεβαδειακό να αιφνιδιάζεται που βρέθηκε με την μπάλα στην κατοχή του, καθώς το ατού του είναι η γρήγορη μετάβαση. Ο Γιακουμάκης ότι δεν έκανε λίγο πριν την συμπλήρωση των 90′, το έκανε στις καθυστερήσεις, έπειτα από μια τρελή κούρσα του Τάισον, με τον Τσοκάι να μην προλαβαίνει να του κάνει ούτε φάουλ. Δικαιώθηκε ο Λουτσέσκου, για την επιλογή του να κάνει αλλαγή στην αλλαγή τον Ντεσπότοφ, ελέω της αποβολής. Απόδραση που στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, κυρίως σε αυτούς που χθες στο πειθαρχικό τα έκαναν μαντάρα, αλλά κλείνοντας και τα μάτια τους σε καταφανέστατο πέναλτι.
Το έτερο μήνυμα της βραδιάς είναι πως η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση. Η θετική πλευρά είναι πως μετράμε αντίστροφα για την έλευση του Ζαφείρη, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος με τον ερχομό του νέου έτους. Το μεγάλο πρόβλημα είναι στο κέντρο της άμυνας, όπου η μόνη σταθερά λέγεται Γιάννης Μιχαηλίδης. Ο Κεντζιόρα φέτος δεν θυμίζει σε τίποτα τον τίμιο Πολωνό στόπερ που γνωρίζαμε, τον Βολιάκο τον είδαμε ελάχιστα, ενώ ο Λόβρεν σε αυτήν την ηλικία δύσκολα σε συνεχόμενα παιχνίδια υψηλής αντίδρασης να ανταποκριθεί. Στα άκρα ο Μπάμπα είναι μια του ύψους μια του βάθους, ενώ η αλλαγή του έως τώρα δεν έχει δώσει διαπιστευτήρια αξιόπιστης λύσης στο rotation. O Ντεσπότοφ όταν το παιχνίδι πηγαίνει στην δύναμη πολλές φορές δείχνει αδύναμος να συμμετέχει σε αυτό, ενώ το πρόβλημα στα μαρκαρίσματα του είναι γνωστό από όταν αποκτήθηκε.
Κωνσταντέλιας, Ζίφκοβιτς, Τάισον, Μεϊτέ, Οζντόεφ, Γιακουμάκης και Μπάμπα παίζουν σε υψηλούς ρυθμούς συνεχόμενα παιχνίδια και αυτό μόνο σε καλό δεν θα βγει. Επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση τον Ιανουάριο, αλλά και η πιο καθαρή ματιά στην διαχείριση του ρόστερ από τον Λουτσέσκου, με το παράδειγμα του Γάλλου να είναι προς αποφυγή.
Τα κοκόρια κάποια στιγμή θα σταματήσουν να «γεννάνε» με αποτέλεσμα ο χαρακτήρας και η νοοτροπία της ομάδας να βάλλονται από την πνευματική και την σωματική κόπωση.
Απόψεις
Πέρασε από το «μπλόκο» της Λιβαδειάς και είδε τον Γιακουμάκη να καρπώνεται τους κόπους του
Ο ΠΑΟΚ πέρασε από την Λιβαδειά με 3-2 σε ένα από τα πιο σημαντικά διπλά του φετινού πρωταθλήματος ,καθώς δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο τον πολύ καλό Λεβαδειακό αλλά και τις ακατανόητες αποφάσεις του διαιτητή.
Ο «Δικέφαλος» ήταν προετοιμασμένος για μάχη μιας και αντιμετώπιζε την ομάδα με την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα από την οποία λίγες μέρες πριν είχε δεχθεί βαριά ήττα που τον κλόνισε.Πάραυτα η ομάδα μπήκε με ορμή και πάθος στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να επιβάλλει το παιχνίδι της. Οι παίκτες του Λουτσέσκου κυκλοφόρησαν τη μπάλα, ανέβασαν τις γραμμές ψηλά με σκοπό την άμεση ανάκτηση κατοχής αλλά οι γηπεδούχοι απέδειξαν πόσο καλά έχουν δουλέψει τις αντεπιθέσεις. Οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου προηγήθηκαν δύο φορές, όμως οι «ασπρόμαυροι» με τον συνήθη ύποπτο, Οζντόεφ, ισοφάρισαν με δύο κεφαλιές και μάλιστα από κόρνερ. Είναι το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ σκοράρει από στατική φάση, γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει αξιόλογη βελτίωση στον συγκεκριμένο τομέα.
Ο Γιακουμάκης όμως κατάφερε να κλέψει τη δόξα του Ρώσου χαφ, αφού πέτυχε το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις και είδε τους κόπους του και τις προσπάθειες του την ώρα του αγώνα να έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ο Κρητικός φορ ταιριάζει απόλυτα στο πλάνο του προπονητή, μάχεται,τρέχει, πιέζει, σπάει τη μπάλα, κερδίζει φάουλ και σκοράρει κιόλας. Είναι ένας από τους αγαπημένους ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου και δείχνει να έχει εγκλιματιστεί πλήρως.
Θα σταθώ και στις αποφάσεις του κ. Σιδηρόπουλου, εκεί όπου σε ένα ματς με τόσο πάθος και μονομαχίες κανένας παίκτης του Λεβαδειακού δεν «κιτρινίστηκε». Απεναντίας, ο Μεϊτέ δέχεται την κόκκινη κάρτα αβίαστα. Και ναι, εφόσον είναι επικίνδυνο παιχνίδι η συγκεκριμένη φάση, απορώ του Σιώπη πάνω στον Κωνσταντέλια τι ακριβώς ήταν; Επιπλέον, το σουτ του Τάισον και ενώ το σκορ ήταν στο 2-2 κατευθύνεται προς την εστία του Λοντίγκιν, βρίσκει στο χέρι του αμυντικού του Λεβαδειακού και αλλάζει πορεία. Ο διαιτητής δεν κάνει καν χρήση του VAR στη συγκεκριμένη φάση.
Με αυτά και με αυτά ο ΠΑΟΚ παίρνει ίσως την πιο σημαντική νίκη στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα, δείχνει πειθαρχία, μέταλλο και αποδεικνύει ότι είναι μια ομάδα μαχητών. Από δω και πέρα με ανεβασμένη την ψυχολογία ετοιμάζεται για τα επόμενα κομβικά παιχνίδια του Δεκεμβρίου που θέλει να παραμείνει σε τροχιά κορυφής, περιμένοντας και την μεταγραφική ενίσχυση που θα τον βοηθήσει ακόμα περισσότερο.
-
Απόψεις28-11-2025, 12:41Ο ΠΑΟΚ μετέτρεψε το ματς της Βουλγαρίας σε «τελικό»
-
Απόψεις25-11-2025, 11:32Ο λύκος κι αν εγέρασε…
-
PAOKDAY FOOTBALL ANALYSIS02-12-2025, 13:48Ανάλυση Γιακουμάκη: Ο φορ που κυριάρχησε στην περιοχή πριν καν σκοράρει
-
Απόψεις28-11-2025, 12:36Η “Χ”άμενη ευκαιρία και ο κόμβος της Λειβαδειάς
-
ΜΠΑΣΚΕΤ27-11-2025, 18:40Πρόταση του Μυστακίδη στον Χατζόπουλου για το νέο ΔΣ της ΚΑΕ ΠΑΟΚ
-
PAOKDAY TV01-12-2025, 16:16Παπαντωνίου: “Θα σταθώ στο απίστευτο σπριντ του Τάισον, βγήκαν οι αλλαγές του Λουτσέσκου” (vid)
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ25-11-2025, 15:11Νέα Τούμπα: Δεν υπάρχει κίνδυνος ανάκλησης της παραχώρησης της έκτασης από το ΤΕΘΑΑ
-
ΜΠΑΣΚΕΤ27-11-2025, 12:38Στα χέρια του Αριστοτέλη Μυστακίδη η ΚΑΕ ΠΑΟΚ
