Αντιμέτωπος με έναν αδιάφορο – μαθηματικά – Ολυμπιακό, που είχε ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ πήγε στο «Γ. Καραϊσκάκης» με μοναδικό στόχο τη νίκη, προκειμένου να διατηρήσει τις ελπίδες του για τη 2η θέση και το εισιτήριο στα προκριματικά του Champions League.
Γράφει ο Λευτέρης Γεωργάκης
Χρειάστηκαν μόλις 56 δευτερόλεπτα για να πάρει προβάδισμα, όταν η πίεση του Ζίβκοβιτς προκάλεσε το λάθος του Αναγνωστόπουλου και με ψυχραιμία διαμόρφωσε το 0-1.
Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στο 15’, σε μία από τις λίγες ουσιαστικές επιθέσεις του, με τον Βέλντε να βρίσκει δίχτυα μετά από αντεπίθεση και δυνατό σουτ.
Στο 30’, έπειτα από σέντρα από τα δεξιά και κακή αμυντική αντίδραση από τον Κεντζιόρα, ο αμαρκάριστος Ελ Καμπι έκανε το 2-1. Ο ΠΑΟΚ για ακόμη μια φορά φέτος τιμωρήθηκε για την αδυναμία του να διαχειριστεί βασικές αμυντικές καταστάσεις.
Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ήταν ο μόνος που έμοιαζε να έχει συνειδητοποιήσει το διακύβευμα και τη σημασία του αγώνα. Έτρεχε, πίεζε, διεκδικούσε κάθε μπάλα και έδινε ρυθμό σε έναν ΠΑΟΚ που έμοιαζε να ξεμένει από ανάσες. Ήταν εκείνος που με προσωπική ενέργεια και άψογο τελείωμα ισοφάρισε στο 32ο λεπτό σε 2-2, κρατώντας μόνος του την ομάδα ζωντανή. Σε μια βραδιά που πολλοί έδειξαν να συμβιβάζονται, εκείνος ξεχώρισε για το πάθος και την επιμονή του.
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι δύο ομάδες έδειχναν να κυνηγούν τη νίκη με περιορισμένο ρίσκο. Ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να χάσει στη φιέστα του, ενώ ο ΠΑΟΚ ήξερε πως μόνο με νίκη θα συνέχιζε να ελπίζει.
Παρότι είχε κάποιες φάσεις, η τελική πάσα και η καθαρή σκέψη έλειπαν για άλλη μία φορά. Οι αλλαγές του Λουτσέσκου στο 67’ (Τσάλοφ αντί Μπράντον Τόμας) και στο 78’ (Πέλκας αντί Τάισον, Οζντόεφ αντί Καμαρά) δεν άλλαξαν την εικόνα.
Στο 81’ ο ΠΑΟΚ δέχτηκε τρίτο γκολ μετά από ακόμη ένα αμυντικό κενό, και στο 86’ ο Μαρτίνς έγραψε το τελικό 4-2.
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε ιδανικά αλλά δεν είχε συνέχεια. Το βάθος στον πάγκο δεν βοήθησε, οι δυνάμεις τελείωσαν και για άλλη μια φορά τα λάθη κόστισαν.
Με αυτό το αποτέλεσμα, η 2η θέση χάθηκε και μαθηματικά. Το μόνο που απομένει πλέον είναι το τελευταίο παιχνίδι στην Τούμπα με την ΑΕΚ, όπου η νίκη είναι μονόδρομος για να κλείσει η χρονιά με αξιοπρέπεια και να εξασφαλιστεί η παρουσία στην Ευρώπη και 3η θεση..


