ΜΠΑΣΚΕΤ
Mε 100άρα προκρίθηκε στους “16” η εθνική
Η Ελλάδα έκανε αυτό που ήθελε και έπρεπε. Επικράτησε της Νέας Ζηλανδίας 103-97 στην τελευταία μέρα της Α’ Φάσης και βρίσκεται στις 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το επόμενο βήμα θα γίνει στη Σενζέν. Εκεί όπου το Σάββατο (7/7) θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ και τη Δευτέρα (9/7) την Τσεχία, αναζητώντας τις νίκες που θα τις δώσουν την πρόκριση για τους οχτώ της διοργάνωσης. Οι ώρες διεξαγωγής των αγώνων αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα σήμερα από τη FIBA.
Με διαφορετικό σχήμα και τους Γιάννη Αντετοκούνμπο – Γιώργο Πρίντεζη ως δίδυμο ψηλών μπήκε στο παιχνίδι η ελληνική ομάδα με τον πρώτο να υπογράφει ένα θεαματικό ξεκίνημα ως το 11-4 (3’). Η Νέα Ζηλανδία συνήλθε γρήγοραμ βρήκε τα δικά της πατήματα κυρίως με τον Κόρεϊ Ουέμπστερ, για να φτάσει και στο +3 (11-14, 5’). Δύο τρίποντα από Παπαπέτρου και Σλούκα και δύο κλεψίματα από τον Νικ Καλάθη βοήθησαν στο να πάρει και πάλι τα ηνία η Ελλάδα (28-19, 10’), για να φτάσει και ως το +12 (33-21, 11’34’’) με την επιστροφή στο παρκέ.
Οι Νεοζηλανδοί όμως έβρισκαν χώρους να κάνουν το δικό τους παιχνίδι, βρήκαν μακρινά σουτ και δεν άφησαν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να νιώσει… ασφάλεια. Πλησίασαν στους έξι (37-31, 14’30’’) και έκαναν και ένα βήμα ακόμη (49-44, 19’), για να κλείσει το πρώτο μισό 51-44 με ένα σουτ του Γιάννη Αντετοκούνμπο.
Οι Έλληνες διατήρησαν το προβάδισμα και την κυριαρχία στο παρκέ, παρά τα ξεσπάσματα της Νέας Ζηλανδίας. Η διαφορά πήγε στο +10 (56-46, 22’) και το +13 (64-51, 24’27’’) με τον Γιάννη και τον Θανάση Αντετοκούνμπο και πέντε συνεχόμενους πόντους από τον Νικ Καλάθη. Μια τεχνική ποινή στον Παναγιώτη Βασιλόπουλο οδήγησε στη μείωση της διαφοράς (66-60 στο 27’30’’, 70-66 στο 28’45’’).
Εκεί που φαινόταν να «κολλάει» επιθετικά η Ελλάδα, τρία τρίποντα, δύο από τον Ιωάννη Παπαπέτρου και ένα από τον Γιώργο Πρίντεζη, έδωσαν ανάσες και οδήγησαν στο +12 (80-68, 32’10’’). Οι Νεοζηλανδοί πλησίασαν και πάλι (85-79, 36’). Το τρίποντο του Καλάθη έδωσε και πάλι διψήφια τιμή στη διαφορά (94-84, 38’) με την αυλαία να πέφτει με το τελικό 103-97.
Διαιτητές: Βάθκεθ (Πουέρτο Ρίκο), Λεζκάνο (Αργεντινή), Χιουάνγκ (Κορέα)
Δεκάλεπτα: 28-19, 51-44, 71-66, 103-97
Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Αντετοκούνμπο 24 (10ρ, 6 α), Αντετοκούνμπο Θ. 10, Μπουρούσης 3, Καλάθης 14, Λαρεντζάκης 9, Παπανικολάου 7 (6ρ, 4 α), Παπαπέτρου 16, Πρίντεζης 13, Σλούκας 7 (5ρ, 7 α), Βασιλόπουλος
ΜΠΑΣΚΕΤ
Ζντοβτς: «Δε θα πω κάτι για μεταγραφές»
«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη νίκη, δεν ήταν εύκολη. Ο Κολοσσός δεν είχε κάτι να χάσει, εμείς παραμένουμε ψηλά στη βαθμολογία, αλλά δε σημαίνει πως το παιχνίδι ήταν εύκολο. Είναι πολύ σημαντική νίκη μετά από ένα διάλειμμα 14 ημερών. Η διακοπή αυτή ήταν ένα θέμα για εμάς που παίζουμε κάθε τρεις ημέρες ένα παιχνίδι. Είχαμε κακό ποσοστό στα τρίποντα, αλλά είχαμε πολλά ανοιχτά σουτ. Υποφέραμε στην άμυνα. Κάναμε κάποια λάθη, μας έβαλαν πίεση και έπαιξαν δυνατά. Εμείς βρήκαμε ρυθμό μέσα από τα ριμπάουντ. Με κάποιο τρόπο πάντα ήταν κοντά ο Κολοσσός. Ήταν ένα παιχνίδι πολύ αγχωτικό για έναν προπονητή. Ποτέ δεν ξέρεις μετά από μια διακοπή πως θα αντιδράσει η ομάδα. Στο τέλος μετράει η νίκη.
Για τον Μπράουν και τον τραυματισμό του στο τέλος: «Προσπαθήσαμε στο τέλος να παίξουμε με τον Τζάκσον στο «1». Ίσως θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω τον Φίλλιο περισσότερο. Θα περιμένουμε αύριο τις εξετάσεις για να δούμε πως είναι ο Μπράουν».
Για πιθανές μεταγραφές: «Έχει έρθει μια νέα διοίκηση και κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία. Πολλά έγιναν στο παρελθόν. Πρέπει πάντα να παίζουμε καλά και δεν είμαστε σε θέση να διαλέγουμε παιχνίδια. Αυτοί είναι οι παίκτες που έχουμε τώρα, δε θα πω ότι δεν ψάχνουμε στην αγορά, αλλά είμαστε εδώ με αυτούς τους παίκτες που παλεύουν και προπονούνται καθημερινά. Το σέβομαι αυτό, δε θα πω κάτι άλλο. Μπορείτε να ρωτήσετε τον νέο τζένεραλ μάνατζερ, τον Νίκο Μπουντούρη.
Για τον Τζόουνς και τον Τζάκσον: «Μου άρεσε πολύ σήμερα ο Τζόουνς. Ήταν ένα έντονο παιχνίδι, αλλά επιθετικά ήταν πολύ καλός και του έδειξα ότι το εκτίμησα αυτό. Ο Τζάκσον είναι ένα πρότζεκτ για την ομάδα και είναι ο μόνος που έχει διετές συμβόλαιο. Πήραμε ένα μικρό ρίσκο και είναι μια επένδυση. Δείχνει χαρακτήρα, δε φοβάται να πάρει την ευθύνη, όπως έκανε με τον Άρη. Θέλει την μπάλα στα χέρια του και προσπαθώ και εγώ να προσαρμοστώ στα δεδομένα του. Έχει το σώμα και την αθλητικότητα και πιστεύω πως μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα πράγματα».
ΜΠΑΣΚΕΤ
Επιβλητική “πρώτη” νίκη στη νέα εποχή
Ο ΠΑΟΚ επικράτησε άνετα του Κολοσσού Ρόδου με 82-70 στο PAOK Sports Arena, παραμένοντας στις υψηλές θέσεις της Stoiximan Basket League (6-2). Παρά το νωθρό ξεκίνημα και το 0-7 των φιλοξενούμενων, η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς αντέδρασε άμεσα, βρήκε ρυθμό μέσα από την άμυνα και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο 16-16. Από εκεί και πέρα, ο Δικέφαλος επέβαλε τον ρυθμό του, έτρεξε επιμέρους 27-13 στο δεύτερο δεκάλεπτο και πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα 43-34.
Με όπλο την καλή κυκλοφορία της μπάλας και σταθερή παραγωγικότητα κοντά και μακριά από το καλάθι, ο ΠΑΟΚ άνοιξε τη διαφορά ακόμα και στο +17, ελέγχοντας πλήρως το παιχνίδι. Ο Κολοσσός, που υπέπεσε σε πολλά λάθη και είχε ασταθή επιθετική λειτουργία, δεν μπόρεσε ουσιαστικά να απειλήσει, παρά τις προσπάθειες του Γκάουντλοκ.
Κορυφαίος των νικητών ήταν ο απόλυτα αποτελεσματικός Μάρβιν Τζόουνς με 20 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ Μέλβιν, Περσίδης, Μουρ και Μπράουν είχαν επίσης διψήφιο σκορ. Για τον Κολοσσό ξεχώρισαν οι Γκάουντλοκ (17π.) και Γκαλβανίνι (14π., 10ρ.).
Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει στην 3η θέση, ενώ ο Κολοσσός παραμένει χαμηλά με ρεκόρ 2-7.
-
Απόψεις28-11-2025, 12:41Ο ΠΑΟΚ μετέτρεψε το ματς της Βουλγαρίας σε «τελικό»
-
PAOKDAY FOOTBALL ANALYSIS02-12-2025, 13:48Ανάλυση Γιακουμάκη: Ο φορ που κυριάρχησε στην περιοχή πριν καν σκοράρει
-
Απόψεις28-11-2025, 12:36Η “Χ”άμενη ευκαιρία και ο κόμβος της Λειβαδειάς
-
PAOKDAY TV01-12-2025, 16:16Παπαντωνίου: “Θα σταθώ στο απίστευτο σπριντ του Τάισον, βγήκαν οι αλλαγές του Λουτσέσκου” (vid)
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ01-12-2025, 16:37Στο στόχαστρο της Άντερλεχτ ο Τσιφτσής (pic)
-
PAOKDAY TV28-11-2025, 15:54Παπαντωνίου: “Έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να μπει σε τροχιά οχτάδας, έλειψε ο Κωσταντέλιας” (vid)
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ01-12-2025, 13:40Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ «προστάτεψε» τον έξαλλο Λουτσέσκου
-
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ02-12-2025, 23:12Τρομερή εμφάνιση και πρόκριση στον ημιτελικό
