Ακολουθήστε μας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου: «Ας σταματήσει να μου στέλνει γράμματα ο Παναθηναϊκός, λέω την αλήθεια»

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου στην συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε σε αυτά που δεν πήγαν καλα στον αγώνα και ανέλυσε το σκεπτικό της χρησιμοποίησης Αντρίγια – Ντεσπόντοφ, το 90λεπτο του Ότο και την αντίδραση του Τάισον.

 

 

Αναλυτικά όσα είπε :  

 Για το τι δεν πήγε καλά και το αν οι αποβολές αποσυντόνισαν την ομάδα: «Το αποτέλεσμα ήταν λάθος για εμάς και δεν πήγε καλά. Οι μεγάλες και οι περισσότερες ευκαιρίες ήταν δικές μας και δεν ήταν ένα ματς που έπρεπε να χάσουμε. Ο Παναθηναϊκός ήταν συμπαγής στην άμυνα και έψαξε να παίξει στις μεταβάσεις. Είχαμε την ευκαιρία με τον Μπράντον με την απόκρουση του τερματοφύλακα και άλλη μια λίγο αργότερα…

Στο δεύτερο μέρος, από το 50ο λεπτό μέχρι το 60ο λεπτό, χάσαμε τον έλεγχο και ο Παναθηναϊκός έβαλε ένα γκολ και έχασε μια ακόμα καλή ευκαιρία. Μετά πήραμε τον έλεγχο ξανά, κάναμε φάσεις αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Πιέσαμε μέχρι το φινάλε και πιστεύω ότι έπρεπε να σκοράρουμε, αξίζαμε ένα γκολ. Είναι κρίμα που δεν βάλαμε ένα γκολ, μας βοήθησαν οι αλλαγές. Στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν αυτά, τελείωσε το πρώτο ημίχρονο και θα πάμε στην Αθήνα να παλέψουμε για να γυρίσουμε από εκεί με την πρόκριση στον τελικό. Έχουμε την υποχρέωση να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Για το ότι ο Παναθηναϊκός χτύπησε από την πλευρά του Ότο, αν ήταν ρίσκο να παίξει απότομα βασικός και για την αντίδρασή του Τάισον: «Ο Γιόνι είναι ένας έμπειρος παίκτης, με μεγάλες παραστάσεις από τέτοια παιχνίδια και ηήαν μια επιλογή μας για να παίξει σήμερα. Έδειξε προσωπικότητα και έκανε ένα καλό παιχνίδι. Ίσως να βρέθηκε μόνος του σε κάποιες καταστάσεις, αλλά δεν μπορώ να πω οτι δεν ήταν καλός.

Στο α΄μέρος δεν θυμάμαι ευκαιρία του Παναθηναϊκού αλλά στο δεύτερο μέρος δημιουργήθηκαν καταστάσεις κυρίως από την αριστερή πλευρά την δική μας, όπως και στο γκολ που δεχτήκαμε, αλλά η ευθύνη είναι συνολική. Για εμάς είναι κακή η στιγμή γιατί στα δυο τελευταία παιχνίδια, καταφέραμε να σκοράρουμε μόλις μια φορά μετά από πολλές ευκαιρίες και μου δημιουργεί μια αναστάτωση. Υπάρχει ένα ακόμα ματς με τον Παναθηναϊκό και έχουμε δώσει πολλές μάχες φέτος σε ανάλογες καταστάσεις. Είναι καθαρά θέμα πίστης.  Για έναν παίκτη που έχει θέληση, συναισθήματα, ελπίδες σε ένα παιχνίδι.

Για τον Τάισον; Πιθανότατα, όλο αυτό το σκηνικό, με τον Μπακασέτα στο θέατρο που έκανε στο πέναλτι εδώ στην Τούμπα στο παιχνίδι πριν από 10 μέρες, όπως το θέατρο έκανε και σήμερα, να τον επηρέασε. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να σταματήσει να μου στέλνει αυτά τα… γράμματα που στέλνει γιατί λέω την αλήθεια. Ο Παναθηναϊκός έχει εύνοια και… πουσάρεται από την διαιτησία. Ήταν μια αντίδραση που δεν ήταν σωστή, για έναν παίκτη όπως αυτός, έπρεπε να κρατήσει την αγανάκτηση του εσωτερικά».

Για το αν αυτή η ενδεκάδα ήταν η καλύτερη δυνατή για το ματς ή ήταν διαχείρισης: «Ήταν ένα θέμα διαχείρισης, όπως έχουμε κάνει σε όλη την σεζόν. Διαχειριζόμαστε κάθε παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας, έχουμε παίκτες που τους έχουμε χρησιμοποιήσει και παίκτες που πρέπει να παίξουν. Ήταν επίσης ένα θέμα για το τι έρχεται μπροστά μας και για το τι προηγήθηκε αφού είχαμε ένα παιχνίδι με την ΑΕΚ που σπαταλήσαμε πολλή ενέργεια. Το αποτέλεσμα δεν είναι καλό, χάσαμε ευκαιρίες και το παιχνίδι ήταν σε ισορροπία. Δεν καταφέραμε να σκοράρουμε και αυτό έκανε την διαφορά».

Για το μόνιμο υπνωτισμένο ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο και για το ότι δεν έχει πάρει κάτι από τους επιθετικούς του σε μεγάλα παιχνίδια: «Δεν μπορούμε να κρίνουμε μόνο τους φορ. Είναι οι επιτελικοί μέσοι, οι χαφ, οι εξτρέμ, οι στημένες φάσεις που μπορούμε να πάρουμε γκολ, ειδικότερα σε ματς ντέρμπι. Δεν σκοράρουμε με τους επιθετικούς μας και είναι αυτή η κατάσταση. Στα δύο ματς τα τελευταία, ούτε ο Παναθηναϊκός, ούτε η ΑΕΚ, σκόραραν με τους επιθετικούς της. Αν για κάτι είμαι δυσαρεστημένος είναι σχετικά με την διαχείρισά μας στα διαστήματα που κυριαρχούμε στον αγωνιστικό χώρο.

Είχαμε ένα δύσκολο ματς την Κυριακή, είμαστε άτυχοι που έχουμε δυο σερί παιχνίδια σημαντικά μέσα σε τρεις μέρες και αυτό μας έχει κάνει να χάσουμε πολλή πνευματική ενέργεια. Θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει το γκολ, ειδικά στην αντιμετώπιση της σέντρα πριν πάει η μπάλα στην περιοχή. Θα πάμε στην Αθήνα για την ανατροπή και την πρόκριση».

Για την συνύπαρξη Ντεσπόντοφ και Ζίβκοβιτς στην ενδεκάδα: «Εξαρτάται τον αντίπαλο και την κατάσταση. Ο Κωνσταντέλιας έπαιξε αλλαγή με την ΑΕΚ και σήμερα ήταν άρρωστος, δεν μπορούσε να παίξει. Μετά την Κυριακή, ο Τάισον δεν μπορούσε να παίξει από την αρχή. Η λύση ήταν να παίξουμε με αυτό το σχήμα, με τον Ντεσπόντοφ στα αριστερά. Είναι προφανές έτι και οι δυο θέλουν να παίζουν στα δεξιά, ο Ντεσπόντοφ είναι πιο εύκολο να παίζει στα αριστερά».

Απόψεις

Ντέρμπι μόνο στα χαρτιά, τρία και… λίγα ήταν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ:

Ο ΠΑΟΚ δεν άφησε σε κανένα σημείο του αγώνα τον Άρη να πάρει «ανάσες» ή να νιώσει ότι μπορεί να του κόψει τον δρόμο στη μάχη για το πρωτάθλημα. Από τα πρώτα λεπτά υπήρχε η αίσθηση ότι το ματς πήγαινε προς μία και μόνο κατεύθυνση, με ρυθμό, ένταση και αποφασιστικότητα σε απόλυτα ασπρόμαυρα πρότυπα. Το τελικό 3-1, μέσα σε μια καυτή και κατάμεστη Τούμπα, απλώς σφράγισε αυτό που ήταν εμφανές από την αρχή: ένα ντέρμπι που ήταν ντέρμπι μόνο στα χαρτιά. Και αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, το σκορ θα μπορούσε άνετα να γράψει 6-1, με βάση τις ευκαιρίες που δημιούργησε ο ΠΑΟΚ, με πίεση οργανωμένη, επιθετική και ασφυκτική, ενώ ο Άρης έμοιαζε από νωρίς να «ζαλίζεται» σε κάθε αλλαγή ρυθμού, σε κάθε επιτάχυνση, σε κάθε διεκδίκηση.

Το 1-0 ήρθε σαν φυσιολογική εξέλιξη από εκτέλεση κόρνερ, όταν η μπάλα στρώθηκε στον Τάισον, που με ένα δυνατό βολ πλανέ τίναξε τα δίχτυα. Ο Βραζιλιάνος ήταν παντού, δημιουργούσε, πίεζε και έσερνε ολόκληρη την ομάδα προς τα μπροστά, δείχνοντας την ηγετική του παρουσία στο παιχνίδι. Κόντρα στη ροή του ματς, ο Γιένσεν ισοφάρισε στο 45’, αλλά πριν προλάβουν να το συνειδητοποιήσουν οι παίκτες του Άρη, ο ΠΑΟΚ πάτησε ξανά γκάζι. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Τάισον μπήκε πρώτος στη φάση, προλαβαίνοντας τον Διούδη και κερδίζοντας το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ψύχραιμα και αποφασιστικά ο Γιακουμάκης για το 2-1. Το γκολ αυτό επιβεβαίωσε την κυριαρχία του ΠΑΟΚ και έδειξε σε όλους ποιος ήταν το αφεντικό στο γήπεδο.

Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε από τα αποδυτήρια με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, κυκλοφορία της μπάλας, ευκαιρίες, επιθετικότητα και αυτοπεποίθηση, ενώ ο Άρης έμοιαζε απλώς να τρέχει πίσω από τη μπάλα, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει. Το 3-1 του Γιακουμάκη ήταν η οριστική σφραγίδα, με υποδειγματική κίνηση στην περιοχή και εκτέλεση όπως μόνο ένας καθαρόαιμος φορ μπορεί να ολοκληρώσει. Ο Κρητικός επιθετικός σημείωσε δύο γκολ, συμμετείχε σε όλο το παιχνίδι και ανέβασε την ομάδα συνολικά, ενώ ο ΠΑΟΚ έχασε κι άλλες ευκαιρίες για ακόμη πιο βαρύ σκορ, με τον Άρη να προσπαθεί απλώς να αποφύγει την καταιγίδα που δεχόταν.

Ο ΠΑΟΚ αποδείχθηκε σε άλλη κλάση, αφήνοντας τον Άρη σε έναν άλλο κόσμο. Απόψε δεν κέρδισε απλώς, αλλά επιβλήθηκε, επιβεβαίωσε και κυριάρχησε, χτίζοντας μια πορεία που δείχνει ότι η ομάδα πάει για μεγάλα πράγματα. Ο Άρης, αντίθετα, μένει να ψάχνει άλλοθι, με ακόμη μια χρονιά να μοιάζει να χάνεται πολύ πριν φτάσει στο τέλος της. Η Τούμπα ήταν το απόλυτο στήριγμα για τον ΠΑΟΚ: έδρα, δύναμη, πίεση, ταυτότητα, με ποδόσφαιρο που δείχνει ομάδα τίτλου. Σε ένα ματς όπου άλλοι θα έβλεπαν άγχος, ο ΠΑΟΚ είδε ευκαιρία για δήλωση και την έκανε δυνατά: Εδώ είναι η Τούμπα. Κι εδώ, το αφεντικό είναι ένα!

Περισσότερα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βαρούχας: Σωστές όλες οι αποφάσεις Γιοβάνοβιτς-VAR στο ντέρμπι της Τούμπας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ:

Ο τηλεκριτικός διαιτησίας Παναγιώτης Βαρούχας επιβεβαίωσε στην «Αθλητική Κυριακή» ότι όλες οι αποφάσεις του διαιτητή Γιοβάνοβιτς και του VAR στο ντέρμπι της Τούμπας ήταν σωστές.

Συγκεκριμένα, η κίτρινη κάρτα στον Λούκα Ιβανούσετς ήταν δικαιολογημένη, δεν υπήρχε πέναλτι υπέρ του Άρη στη φάση Κεντζιόρα-Γένσεν, ενώ το πέναλτι υπέρ του Τάισον στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου δόθηκε σωστά.

Περισσότερα

Διαβάστε Ακόμη