ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Κουβεντίδης για τον σχεδιασμό του ΠΑΟΚ: «Θα κριθούμε με δεδομένα, όχι με εικασίες»
Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ τοποθετήθηκε δημόσια για τον σχεδιασμό της ομάδας και έστειλε μήνυμα ψυχραιμίας ενόψει της νέας σεζόν
Με δημόσια δήλωσή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιώργος Κουβεντίδης, πήρε θέση για τον σχεδιασμό της ομάδας, υπογραμμίζοντας ότι οι αξιολογήσεις θα πρέπει να γίνουν την κατάλληλη στιγμή και με βάση τα πραγματικά δεδομένα – και όχι με εικασίες, ένα μήνα πριν την έναρξη της προετοιμασίας.
Αναλυτικά η δήλωσή του:
«Ο σχεδιασμός της ομάδας της νέας σεζόν θα αξιολογηθεί με βάση γεγονότα και δεδομένα, όταν έρθει η ώρα, κι όχι με εικασίες, υποθέσεις και εκτιμήσεις, ένα μήνα και μία μέρα πριν φύγει η ομάδα για προετοιμασία στην Ολλανδία.
Φέτος ξεκινάμε δύο εβδομάδες αργότερα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι φέτος ο χρόνος δεν είναι το ίδιο πιεστικός με άλλες χρονιές για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος, για όσους αγνοούν τη μεγάλη εικόνα, τα τελευταία 6 χρόνια έχει 2 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα κι έφτασε δύο φορές στους 8 της Ευρώπης.»
Η δήλωση του Κουβεντίδη αποκτά ιδιαίτερο βάρος, καθώς έρχεται σε μια περίοδο αυξημένης φημολογίας και πρώιμης κριτικής σχετικά με τις μεταγραφικές εξελίξεις στον Δικέφαλο. Η ΠΑΕ, μέσω του επικεφαλής επικοινωνίας της, φαίνεται να υιοθετεί στάση νηφαλιότητας, θεσμικής σοβαρότητας και εστίασης στο πλάνο που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Απόψεις
Ντέρμπι μόνο στα χαρτιά, τρία και… λίγα ήταν
Ο ΠΑΟΚ δεν άφησε σε κανένα σημείο του αγώνα τον Άρη να πάρει «ανάσες» ή να νιώσει ότι μπορεί να του κόψει τον δρόμο στη μάχη για το πρωτάθλημα. Από τα πρώτα λεπτά υπήρχε η αίσθηση ότι το ματς πήγαινε προς μία και μόνο κατεύθυνση, με ρυθμό, ένταση και αποφασιστικότητα σε απόλυτα ασπρόμαυρα πρότυπα.
Το τελικό 3-1, μέσα σε μια καυτή και κατάμεστη Τούμπα, απλώς σφράγισε αυτό που ήταν εμφανές από την αρχή: ένα ντέρμπι που ήταν ντέρμπι μόνο στα χαρτιά. Και αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, το σκορ θα μπορούσε άνετα να γράψει 6-1, με βάση τις ευκαιρίες που δημιούργησε ο ΠΑΟΚ, με πίεση οργανωμένη, επιθετική και ασφυκτική, ενώ ο Άρης έμοιαζε από νωρίς να «ζαλίζεται» σε κάθε αλλαγή ρυθμού, σε κάθε επιτάχυνση, σε κάθε διεκδίκηση.
Το 1-0 ήρθε σαν φυσιολογική εξέλιξη από εκτέλεση κόρνερ, όταν η μπάλα στρώθηκε στον Τάισον, που με ένα δυνατό βολ πλανέ τίναξε τα δίχτυα. Ο Βραζιλιάνος ήταν παντού, δημιουργούσε, πίεζε και έσερνε ολόκληρη την ομάδα προς τα μπροστά, δείχνοντας την ηγετική του παρουσία στο παιχνίδι. Κόντρα στη ροή του ματς, ο Γιένσεν ισοφάρισε στο 45’, αλλά πριν προλάβουν να το συνειδητοποιήσουν οι παίκτες του Άρη, ο ΠΑΟΚ πάτησε ξανά γκάζι. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Τάισον μπήκε πρώτος στη φάση, προλαβαίνοντας τον Διούδη και κερδίζοντας το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ψύχραιμα και αποφασιστικά ο Γιακουμάκης για το 2-1. Το γκολ αυτό επιβεβαίωσε την κυριαρχία του ΠΑΟΚ και έδειξε σε όλους ποιος ήταν το αφεντικό στο γήπεδο.
Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε από τα αποδυτήρια με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, κυκλοφορία της μπάλας, ευκαιρίες, επιθετικότητα και αυτοπεποίθηση, ενώ ο Άρης έμοιαζε απλώς να τρέχει πίσω από τη μπάλα, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει. Το 3-1 του Γιακουμάκη ήταν η οριστική σφραγίδα, με υποδειγματική κίνηση στην περιοχή και εκτέλεση όπως μόνο ένας καθαρόαιμος φορ μπορεί να ολοκληρώσει. Ο Κρητικός επιθετικός σημείωσε δύο γκολ, συμμετείχε σε όλο το παιχνίδι και ανέβασε την ομάδα συνολικά, ενώ ο ΠΑΟΚ έχασε κι άλλες ευκαιρίες για ακόμη πιο βαρύ σκορ, με τον Άρη να προσπαθεί απλώς να αποφύγει την καταιγίδα που δεχόταν.
Ο ΠΑΟΚ αποδείχθηκε σε άλλη κλάση, αφήνοντας τον Άρη σε έναν άλλο κόσμο. Απόψε δεν κέρδισε απλώς, αλλά επιβλήθηκε, επιβεβαίωσε και κυριάρχησε, χτίζοντας μια πορεία που δείχνει ότι η ομάδα πάει για μεγάλα πράγματα. Ο Άρης, αντίθετα, μένει να ψάχνει άλλοθι, με ακόμη μια χρονιά να μοιάζει να χάνεται πολύ πριν φτάσει στο τέλος της. Η Τούμπα ήταν το απόλυτο στήριγμα για τον ΠΑΟΚ: έδρα, δύναμη, πίεση, ταυτότητα, με ποδόσφαιρο που δείχνει ομάδα τίτλου. Σε ένα ματς όπου άλλοι θα έβλεπαν άγχος, ο ΠΑΟΚ είδε ευκαιρία για δήλωση και την έκανε δυνατά: Εδώ είναι η Τούμπα. Κι εδώ, το αφεντικό είναι ένα!
Επόμενη στάση το Ράζγκραντ της Βουλγαρίας σε έναν ακόμη τελικό αφού η νίκη θα σημαίνει και πρόκριση…
ΥΓ1: Πόσο δίκιο έχει ο Ραζβάν Λουτσέσκου όταν δηλώνει πως «πρέπει να φτιαχτεί ένα άγαλμα του Τάισον.
ΥΓ2: Ωραίες οι δηλώσεις για… σημαίες στο γήπεδο του αντιπάλου, αλλά πολλές φορές, είναι καλύτερο να μασάς παρά να μιλάς.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Βαρούχας: Σωστές όλες οι αποφάσεις Γιοβάνοβιτς-VAR στο ντέρμπι της Τούμπας
Ο τηλεκριτικός διαιτησίας Παναγιώτης Βαρούχας επιβεβαίωσε στην «Αθλητική Κυριακή» ότι όλες οι αποφάσεις του διαιτητή Γιοβάνοβιτς και του VAR στο ντέρμπι της Τούμπας ήταν σωστές.
Συγκεκριμένα, η κίτρινη κάρτα στον Λούκα Ιβανούσετς ήταν δικαιολογημένη, δεν υπήρχε πέναλτι υπέρ του Άρη στη φάση Κεντζιόρα-Γένσεν, ενώ το πέναλτι υπέρ του Τάισον στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου δόθηκε σωστά.
-
PAOKDAY FOOTBALL ANALYSIS02-12-2025, 13:48Ανάλυση Γιακουμάκη: Ο φορ που κυριάρχησε στην περιοχή πριν καν σκοράρει
-
PAOKDAY TV01-12-2025, 16:16Παπαντωνίου: “Θα σταθώ στο απίστευτο σπριντ του Τάισον, βγήκαν οι αλλαγές του Λουτσέσκου” (vid)
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ01-12-2025, 16:37Στο στόχαστρο της Άντερλεχτ ο Τσιφτσής (pic)
-
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ02-12-2025, 23:12Τρομερή εμφάνιση και πρόκριση στον ημιτελικό
-
Απόψεις01-12-2025, 17:45Σπουδαία νίκη μεν, «φωνάζει» για ενίσχυση δε
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ01-12-2025, 13:40Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ «προστάτεψε» τον έξαλλο Λουτσέσκου
-
Απόψεις01-12-2025, 12:10Πέρασε από το «μπλόκο» της Λιβαδειάς και είδε τον Γιακουμάκη να καρπώνεται τους κόπους του
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ01-12-2025, 12:25«No problem»: Η απάντηση του Ντεσπόντοφ μετά την αλλαγή του στον Λουτσέσκου
