ΓΣ ΑΣ ΠΑΟΚ: Επιτυχίες, προβληματισμοί και κραυγή αγωνίας για εγκαταστάσεις και οικονομική στήριξη

PAOKDAY
Ανάγνωση 5'

Η ετήσια Γενική Συνέλευση του ΠΑΟΚ πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντονου προβληματισμού αλλά και αισιοδοξίας για το μέλλον, με τους εφόρους των τμημάτων να παίρνουν τον λόγο και να καταθέτουν τις απόψεις τους για την αγωνιστική πορεία, τις οικονομικές δυσκολίες και –κυρίως– το ζήτημα των εγκαταστάσεων.

Σαφές μήνυμα ενότητας και στήριξης

Ο κ. Μάτσας, αναφερόμενος στο τμήμα σκάκι, έστειλε μήνυμα συσπείρωσης τονίζοντας πως «ο ΠΑΟΚ είναι πάνω από όλα» και πως αυτό δεν πρέπει να το ξεχάσει κανείς, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ενότητας σε όλα τα επίπεδα.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Νικολαΐδης, έφορος των τμημάτων πόλο, μίλησε για τη μεγάλη ευθύνη που φέρουν όλοι απέναντι στο βάρος του συλλόγου, ζητώντας να μείνουν στην άκρη προσωπικές φιλοδοξίες και διαφωνίες. Όπως ανέφερε, το πόλο ξεκίνησε ουσιαστικά από το μηδέν και καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να εδραιωθεί στον χώρο της ελληνικής υδατοσφαίρισης, αποτελώντας ήδη «αιμοδότη» των εθνικών ομάδων.

Βόλεϊ ανδρών: Πίεση, στόχοι και οικονομική αγωνία

Ο κ. Παϊσιάδης στάθηκε ιδιαίτερα στο τμήμα βόλεϊ ανδρών, επισημαίνοντας ότι το άθλημα δικαιώνει τη μεγάλη οικονομική στήριξη που απαιτείται για να διατηρείται σε υψηλό επίπεδο. Όπως είπε, το απαιτητικό και συμπιεσμένο πρόγραμμα αγώνων κόστισε φέτος αγωνιστικά, παρομοιάζοντας την κατάσταση με αντίστοιχες δυσκολίες στο ποδόσφαιρο.

Εξέφρασε, ωστόσο, την αισιοδοξία του πως ο βασικός στόχος παραμένει η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Παράλληλα, έθεσε ερωτήματα για την επόμενη μέρα και τη διασφάλιση των απαραίτητων πόρων ώστε να «κλειστούν» έγκαιρα οι αθλητές για τη νέα σεζόν, θυμίζοντας πως τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχαν τέτοια ζητήματα.

Το “αγκάθι” των εγκαταστάσεων

Κοινός παρονομαστής σε πολλές τοποθετήσεις ήταν το κτιριακό πρόβλημα.

Ο κ. Κούσογλου, από το kick boxing και το MMA, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται σε δύσκολες συνθήκες, επισημαίνοντας και αυτός τις ελλείψεις σε χώρους προπόνησης.

Η κα Γιαννακοπούλου έκανε λόγο για τις ενέργειες του ΑΣ ώστε να εξασφαλιστεί το γυμναστήριο του Δήμου Παύλου Μελά, ενώ αντίστοιχη αναφορά έγινε από τον κ. Ησαϊάδη και τον κ. Αμοιρίδη για την εξεύρεση κατάλληλων χώρων, ειδικά για τη δημιουργία ακαδημιών στα βαρέα αθλήματα.

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο κ. Μάλλιος, μιλώντας για την πάλη και την άρση βαρών. Υπενθύμισε τις επιτυχίες των δύο τμημάτων –με τα φετινά κύπελλα και τις δεκάδες πανελλήνιες διακρίσεις– και ζήτησε ξεκάθαρα τη δημιουργία ιδιόκτητου κλειστού γυμναστηρίου για τα βαρέα αθλήματα. Έκανε λόγο για έναν «πρόσφυγα ΠΑΟΚ» που δεν διαθέτει μόνιμη στέγη, καλώντας τη διοίκηση να δώσει άμεση λύση, ειδικά ενόψει των εξελίξεων με το γήπεδο της Τούμπας. Παράλληλα, ευχαρίστησε δημόσια τον κ. Τσαλόπουλο για τη στήριξή του, που συνέβαλε στην κατάκτηση του 10ου συνεχόμενου πρωταθλήματος Ελλάδας στην πάλη.

Κολύμβηση: Χαμένη γενιά λόγω κλειστού κολυμβητηρίου

Ο κ. Παρασκευόπουλος περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στο κολυμβητικό τμήμα, λόγω του κλειστού Εθνικού Κολυμβητηρίου. Περισσότερα από 100 παιδιά ηλικίας έως 10 ετών έχουν σταματήσει, γεγονός που επηρεάζει τόσο το οικονομικό σκέλος όσο και τη μελλοντική αγωνιστική δυναμική.

Τόνισε πως υπάρχει ιστορική ευκαιρία αξιοποίησης του κολυμβητηρίου δίπλα στο γήπεδο της Τούμπας, επισημαίνοντας ότι με την ανέγερση του νέου γηπέδου ίσως δεν παρουσιαστεί ξανά παρόμοια δυνατότητα συνεργασίας με τον Δήμο.

Φιλοδοξίες σε ποδόσφαιρο γυναικών, στίβο και χάντμπολ

Ο κ. Μπεκιάρης αναφέρθηκε στο ποδόσφαιρο γυναικών, σημειώνοντας πως οι πολλοί τραυματισμοί επηρέασαν την περασμένη σεζόν. Φέτος έγιναν σημαντικές αλλαγές στο τεχνικό επιτελείο και ουσιαστικές μεταγραφές, με ξεκάθαρο στόχο το νταμπλ.

Η κα Κεραμυδά χαρακτήρισε τη χρονιά του στίβου ως μία από τις πιο επιτυχημένες, υπογραμμίζοντας τις διακρίσεις των αθλητών και ευχαριστώντας για τη στήριξη προς το τμήμα.

Ο κ. Χασεκίδης, γενικός αρχηγός του χάντμπολ, μίλησε για την ανανέωση στο ανδρικό τμήμα και τη στελέχωση με παίκτες υψηλού επιπέδου, θέτοντας ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος από θέση αουτσάιντερ, αλλά και μια αξιόλογη ευρωπαϊκή πορεία. Αναφέρθηκε επίσης στη στήριξη του κόσμου στη Μίκρα και κάλεσε τους φιλάθλους να ενισχύσουν και το γυναικείο τμήμα στην ευρωπαϊκή του προσπάθεια, με στόχο ακόμη και έναν διεθνή τίτλο.

«Πολεμάμε καθημερινά»

Ο κ. Βαρουσιάδης, εκπροσωπώντας την πυγμαχία, τόνισε πως το τμήμα δίνει καθημερινό αγώνα για να παραμείνει και να ανέβει ψηλότερα στον αγωνιστικό χάρτη, μέσα σε δύσκολες συνθήκες.

Elabet
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Κοινοποίησε αυτό το άρθρο