Ακολουθήστε μας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φερέιρα:”Τους υπολογίζω όλους”

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Αμπελ Φερέιρα μίλησε στην κάμερα του ΠΑΟΚ TV για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά, μέρος των όσων είπε:

Για το αν έχει «ευχάριστο πονοκέφαλο» στον καταρτισμό της ενδεκάδας: 

«Δεν έχω, όχι. Στο μυαλό μου ήδη ξέρω ποιοι θα παίξουν. Ωστόσο θέλω να σας πω ότι αν ομάδα βρίσκεται αυτή την στιγμή σε μια καλή φάση υψηλής ανταγωνιστικότητας και επιθετικότητας, αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί τόσο ως τώρα, αλλά στις προπονήσεις βάζουν πίεση σε αυτούς που παίζουν παραπάνω ως βασικοί. Μια πίεση θετική, με αμοιβαίο σεβασμό όπου ξέρουν ότι ο ρόλος τους στην ομάδα είναι να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό καθημερινά και να είναι στην διάθεση του προπονητή σε κάθε αγώνα. Η δικιά μου δουλειά από την άλλη είναι ξεκάθαρη! Πρέπει να τους προπονώ καλά και να επιλέγω σωστά τους αρχικούς 11 για κάθε παιχνίδι. Και θα ήθελα να τονίσω ακόμα μια φορά ότι τους υπολογίζω όλους, όχι μόνο αυτούς που παίζουν, γιατί ναι μεν εμείς βλέπουμε την δουλειά των 11 την Κυριακή, αλλά εγώ δίνω μεγάλη αξία στην δουλειά που γίνεται από όλους, καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας. Και οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν ότι οι κανόνες του παιχνιδιού είναι απλοί. Παίζουν 11 και μπαίνουν μάξιμουμ τρεις».

Πόσο δύσκολο είναι για έναν προπονητή να διατηρήσει την σπίθα των παικτών στην προπόνηση, με μόλις ένα παιχνίδι την εβδομάδα: 

«Προσωπικά, τους προπονώ όλους με τον ίδιο τρόπο. Αν δεν προπονούνται οι ίδιοι στο 100% διευκολύνουν το έργο μου. Και δεν θέλω να μου διευκολύνουν το έργο. Θέλω κάθε μέρα να μου δείχνουν ότι θέλουν να παίζουν, πάντα στα πλαίσια των αξιών που έχουμε μέσα στην ομάδα, των τριών αξιών που μας συντροφεύουν από την έναρξη της σεζόν. Φιλία, σεβασμός στον εαυτό τους και στους συμπαίκτες τους και εσωτερικός ανταγωνισμός για μια θέση στο βασικό σχήμα. Και σας λέω από πρώτο χέρι ότι όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, παλεύουν για αυτή την θέση. Βέβαια και οι παίκτες πρέπει να καταβάλουν ότι η ομάδα διανύει μια καλή φάση, οι παίκτες που αγωνίζονται έχουν καλή απόδοση η οποία είναι καρπός της προσπάθειας αυτών που δεν παίζουν αυτή την στιγμή. Απόδειξη για αυτά που λέω είναι ο Ζίβκο που ήταν έτοιμος για την ευκαιρία που ήρθε, ο Ίνγκα, ο Κάρολ, ο Μίσιτς, ο Μίρο, παίκτες που ήταν έτοιμοι να δείξουν την αξία τους, όταν ήρθε η ώρα. Αυτές είναι οι αποδείξεις όταν λέω ότι όλοι είναι έτοιμοι».

Απόψεις

Ντέρμπι μόνο στα χαρτιά, τρία και… λίγα ήταν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ:

Ο ΠΑΟΚ δεν άφησε σε κανένα σημείο του αγώνα τον Άρη να πάρει «ανάσες» ή να νιώσει ότι μπορεί να του κόψει τον δρόμο στη μάχη για το πρωτάθλημα. Από τα πρώτα λεπτά υπήρχε η αίσθηση ότι το ματς πήγαινε προς μία και μόνο κατεύθυνση, με ρυθμό, ένταση και αποφασιστικότητα σε απόλυτα ασπρόμαυρα πρότυπα. Το τελικό 3-1, μέσα σε μια καυτή και κατάμεστη Τούμπα, απλώς σφράγισε αυτό που ήταν εμφανές από την αρχή: ένα ντέρμπι που ήταν ντέρμπι μόνο στα χαρτιά. Και αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, το σκορ θα μπορούσε άνετα να γράψει 6-1, με βάση τις ευκαιρίες που δημιούργησε ο ΠΑΟΚ, με πίεση οργανωμένη, επιθετική και ασφυκτική, ενώ ο Άρης έμοιαζε από νωρίς να «ζαλίζεται» σε κάθε αλλαγή ρυθμού, σε κάθε επιτάχυνση, σε κάθε διεκδίκηση.

Το 1-0 ήρθε σαν φυσιολογική εξέλιξη από εκτέλεση κόρνερ, όταν η μπάλα στρώθηκε στον Τάισον, που με ένα δυνατό βολ πλανέ τίναξε τα δίχτυα. Ο Βραζιλιάνος ήταν παντού, δημιουργούσε, πίεζε και έσερνε ολόκληρη την ομάδα προς τα μπροστά, δείχνοντας την ηγετική του παρουσία στο παιχνίδι. Κόντρα στη ροή του ματς, ο Γιένσεν ισοφάρισε στο 45’, αλλά πριν προλάβουν να το συνειδητοποιήσουν οι παίκτες του Άρη, ο ΠΑΟΚ πάτησε ξανά γκάζι. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Τάισον μπήκε πρώτος στη φάση, προλαβαίνοντας τον Διούδη και κερδίζοντας το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ψύχραιμα και αποφασιστικά ο Γιακουμάκης για το 2-1. Το γκολ αυτό επιβεβαίωσε την κυριαρχία του ΠΑΟΚ και έδειξε σε όλους ποιος ήταν το αφεντικό στο γήπεδο.

Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε από τα αποδυτήρια με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, κυκλοφορία της μπάλας, ευκαιρίες, επιθετικότητα και αυτοπεποίθηση, ενώ ο Άρης έμοιαζε απλώς να τρέχει πίσω από τη μπάλα, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει. Το 3-1 του Γιακουμάκη ήταν η οριστική σφραγίδα, με υποδειγματική κίνηση στην περιοχή και εκτέλεση όπως μόνο ένας καθαρόαιμος φορ μπορεί να ολοκληρώσει. Ο Κρητικός επιθετικός σημείωσε δύο γκολ, συμμετείχε σε όλο το παιχνίδι και ανέβασε την ομάδα συνολικά, ενώ ο ΠΑΟΚ έχασε κι άλλες ευκαιρίες για ακόμη πιο βαρύ σκορ, με τον Άρη να προσπαθεί απλώς να αποφύγει την καταιγίδα που δεχόταν.

Ο ΠΑΟΚ αποδείχθηκε σε άλλη κλάση, αφήνοντας τον Άρη σε έναν άλλο κόσμο. Απόψε δεν κέρδισε απλώς, αλλά επιβλήθηκε, επιβεβαίωσε και κυριάρχησε, χτίζοντας μια πορεία που δείχνει ότι η ομάδα πάει για μεγάλα πράγματα. Ο Άρης, αντίθετα, μένει να ψάχνει άλλοθι, με ακόμη μια χρονιά να μοιάζει να χάνεται πολύ πριν φτάσει στο τέλος της. Η Τούμπα ήταν το απόλυτο στήριγμα για τον ΠΑΟΚ: έδρα, δύναμη, πίεση, ταυτότητα, με ποδόσφαιρο που δείχνει ομάδα τίτλου. Σε ένα ματς όπου άλλοι θα έβλεπαν άγχος, ο ΠΑΟΚ είδε ευκαιρία για δήλωση και την έκανε δυνατά: Εδώ είναι η Τούμπα. Κι εδώ, το αφεντικό είναι ένα!

Περισσότερα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βαρούχας: Σωστές όλες οι αποφάσεις Γιοβάνοβιτς-VAR στο ντέρμπι της Τούμπας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ:

Ο τηλεκριτικός διαιτησίας Παναγιώτης Βαρούχας επιβεβαίωσε στην «Αθλητική Κυριακή» ότι όλες οι αποφάσεις του διαιτητή Γιοβάνοβιτς και του VAR στο ντέρμπι της Τούμπας ήταν σωστές.

Συγκεκριμένα, η κίτρινη κάρτα στον Λούκα Ιβανούσετς ήταν δικαιολογημένη, δεν υπήρχε πέναλτι υπέρ του Άρη στη φάση Κεντζιόρα-Γένσεν, ενώ το πέναλτι υπέρ του Τάισον στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου δόθηκε σωστά.

Περισσότερα

Διαβάστε Ακόμη