Χωρίς κατηγορία
Επεισόδια ΑΠΘ: Οι μισοί συλληφθέντες είναι εξωπανεπιστημιακοί
Εξωπανεπιστημιακοί ήταν σχεδόν οι μισοί από τα άτομα που συνελήφθησαν για τα επεισόδια χθες έξω από το κτήριο της Διοίκησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τον διευθυντή ασφαλείας, σχεδόν οι μισοί από τα άτομα που εμπλέκονται στα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν μπροστά από το κτήριο της Διοίκησης του ΑΠΘ, είναι εξωπανεπιστημιακοί.
Από τους συλληφθέντες οι 16 είναι άνδρες και οι 15 γυναίκες. Ο μικρότερος είναι 19 ετών.
Όπως έγινε γνωστό δεν έχουν όλοι οι συλληφθέντες την φοιτητική ιδιότητα. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη πόσοι συνελήφθησαν για βανδαλισμούς στους χώρους της πρυτανείας, στο πλαίσιο της κατάληψης, και πόσοι για τα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν στους εξωτερικούς χώρους του ΑΠΘ, κατά την αστυνομική επιχείρηση.
Παράλληλα, βεβαιώθηκαν και 32 παραβάσεις των περιοριστικών μέτρων, λόγω κορωνοϊού.
Οι συλληφθέντες αυτή την ώρα έχουν οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.
H χθεσινή ενταση και χημικά μεταξύ ΜΑΤ και φοιτητών έξω από το ΑΠΘ
Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο κτίριο της Διοίκησης της Πρυτανείας του ΑΠΘ μεταξύ των συγκεντρωθέντων και των δυνάμεων της Αστυνομίας.
Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛΑΣ προχώρησε μέχρι στιγμής σε 27 προσαγωγές ατόμων.
Οι φοιτητές δεν άφηναν την κλούβα της ΕΛΑΣ με τα προσαχθέντα άτομα να φύγει, κάτι που έγινε τελικά μετά από 20 λεπτά.
Τα ΜΑΤ προσπάθησαν να ανοίξουν τον δρόμο μαζί με την ΟΠΚΕ.
Οι φοιτητές ξανά μπήκαν μέσα και αυτή την ώρα συνεχίζουν τη συγκέντρωση έξω από την πρυτανεία του ΑΠΘ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φοιτητές θα πραγματοποιήσουν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 17:00 το απόγευμα στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, με σκοπό την διαμαρτυρία για τις προσαγωγές και τις συλλήψεις μετά την παρέμβαση της αστυνομίας σήμερα εντός του κάμπους του ΑΠΘ
Οι φοιτητές δήλωσαν μεταξύ άλλων πως καταδικάζουν την στάση των αστυνομικών δυνάμεων μέσα στο ΑΠΘ. Συγκεκριμένα αναφέρουν:
«Καταδικάζουμε την στάση των αστυνομικών δυνάμεων μέσα στο ΑΠΘ. Είναι πλέον ξεκάθαρη ποια είναι η πραγματική στόχευση του νέου νομοσχεδίου. Λίγες ημέρες μετά τον νόμο, μετά την ψήφιση του στη Βουλή, βλέπουμε σε μια κινητοποίηση φοιτητών, για να ανοίξουν οι σχολές μας, για να καταδικαστεί το νέο νομοσχέδιο και να μείνει στα χαρτιά, να μας υποδέχονται αστυνομικοί με γκλομπ με χημικά και με διάφορα όπλα και να μας απωθούν από το πανεπιστήμιο. Τους ξεκαθαρίζουμε ακόμα μια φορά ότι έμπραχτα το νέο νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά. Θα το ακυρώσουμε εμείς οι ίδιοι οι φοιτητές με τις πράξεις μας. Διεκδικούμε ανοιχτές σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας, να φύγουν τα ΜΑΤ από τα πανεπιστήμια μας, τα χρήματα που δίνει η κυβέρνηση για αστυνομικούς να τα δώσει για καθηγητές και για τις ανάγκες μας. Θα μείνουμε εδώ μεριά να δούμε τι τύχη θα έχουν οι συλληφθέντες φοιτητές και προχωράμε σε κινητοποίηση το απόγευμα μέσα στην πρυτανεία».
Χωρίς κατηγορία
Αυτή είναι η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ
Πριν λίγο έγινε γνωστή η ενδεκάδα που επέλεξε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβαν Λουτσέσκου για τον αγώνα κόντρα στην Κηφισιά.
Δείτε την ενδεκάδα:
Χωρίς κατηγορία
Πέθανε ο Διονύσης Σαββόπουλος σε ηλικία 81 ετών
Ο σπουδαίος τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλος έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τρίτης 21 Οκτωβρίου, σε ηλικία 81 ετών, ύστερα από ανακοπή καρδιάς. Τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Υγεία, δίνοντας μάχη με τον καρκίνο.
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η φωνή που συνόδευσε γενιές Ελλήνων σίγησε για πάντα.Η απουσία του αφήνει βαθύ κενό στην ελληνική μουσική σκηνή, όμως το πλούσιο έργο του, οι στίχοι και οι μελωδίες του θα συνεχίσουν να εμπνέουν. Από τα πρώτα του βήματα, ο Σαββόπουλος υπήρξε αντισυμβατικός δημιουργός, με ανήσυχο πνεύμα και καλλιτεχνική τόλμη, που σημάδεψαν ανεξίτηλα τη σύγχρονη ελληνική τραγουδοποιία.
-
PAOKDAY FOOTBALL ANALYSIS02-12-2025, 13:48Ανάλυση Γιακουμάκη: Ο φορ που κυριάρχησε στην περιοχή πριν καν σκοράρει
-
PAOKDAY TV01-12-2025, 16:16Παπαντωνίου: “Θα σταθώ στο απίστευτο σπριντ του Τάισον, βγήκαν οι αλλαγές του Λουτσέσκου” (vid)
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ01-12-2025, 16:37Στο στόχαστρο της Άντερλεχτ ο Τσιφτσής (pic)
-
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ02-12-2025, 23:12Τρομερή εμφάνιση και πρόκριση στον ημιτελικό
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ01-12-2025, 13:40Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ «προστάτεψε» τον έξαλλο Λουτσέσκου
-
Απόψεις01-12-2025, 12:10Πέρασε από το «μπλόκο» της Λιβαδειάς και είδε τον Γιακουμάκη να καρπώνεται τους κόπους του
-
Απόψεις01-12-2025, 17:45Σπουδαία νίκη μεν, «φωνάζει» για ενίσχυση δε
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ01-12-2025, 12:25«No problem»: Η απάντηση του Ντεσπόντοφ μετά την αλλαγή του στον Λουτσέσκου
