Χιμένεθ: «Πολύ επικίνδυνος επιθετικά ο ΠΑΟΚ»

PAOKDAY
Ανάγνωση 3'

Ο Μανόλο Χιμένεθ, ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, στάθηκε στην επιθετική δυναμική του αντιπάλου, υπογραμμίζοντας ότι ο Άρης πρέπει να είναι απόλυτα προετοιμασμένος για τις υψηλές απαιτήσεις της αναμέτρησης.

 

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της NOVA:

Για την νίκη του Άρη κόντρα στον Παναιτωλικό: «Όταν νικάς, είναι πάντα καλό. Πολλά θετικά στοιχεία έφερε στην ομάδα η προηγούμενη νίκη απέναντι στον Παναιτωλικό. Ωστόσο, αυτό που έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι πρέπει να πετύχουμε τον μέγιστο αριθμό νικών ως το τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος. Θέλουμε να πάρουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε, για να μπορέσουμε να πετύχουμε το στόχο μας».

Για τις 22 τελικές που δημιούργησε ο Άρης και πέτυχε μόνο ένα γκολ: «Η διαφορά στα παιχνίδια γίνεται μέσα στις περιοχές. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί να μην δεχόμαστε γκολ στη δική μας περιοχή και να είμαστε έξυπνοι, ώστε να πετυχαίνουμε γκολ στην αντίπαλη περιοχή. Ακόμη πιο σημαντικό, όμως, ανεξαρτήτως της διαφοράς ποιότητας που μπορεί να έχουμε με οποιονδήποτε αντίπαλο, είναι η ένταση στο παιχνίδι μας. Δεν εννοώ μόνο στον τρόπο που αμυνόμαστε, αλλά και στον τρόπο που κάνουμε επίθεση. Ένταση πρέπει να έχουμε και στα τελειώματα των φάσεων.

Για παράδειγμα, πολλοί μιλούν για τα δύο πέναλτι που παραχωρήσαμε στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Ο αντίπαλος σε εκείνο το παιχνίδι έβαλε το πρώτο γκολ λόγω της ποιότητας του Μπακασέτα. Εμείς, όμως, χάσαμε τρεις καθαρές ευκαιρίες για γκολ. Μπορεί να κάνουμε λάθη στην άμυνα, όμως, αν κάνουμε γκολ στην επίθεση, βελτιώνεται η εικόνα μας και στην άμυνα. Δυστυχώς, όταν γίνονται λάθη στην άμυνα, όλοι επικεντρώνονται σε αυτά και στο ποιος έφταιξε και κανείς δεν θυμάται τις χαμένες ευκαιρίες στην επίθεση. Το ποδόσφαιρο είναι μια ισορροπία μεταξύ άμυνας κι επίθεσης».

Για τα μεταγραφικά πάρε-δώσε του Ιανουαρίου: «Αναζητήσαμε στην αγορά τις καλύτερες δυνατές μεταγραφικές κινήσεις, εντός του οικονομικού πλαισίου που μπορεί η ομάδα. Εγώ λέω τη γνώμη μου στο αγωνιστικό κομμάτι. Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι υπάρχουν κι άλλες ισορροπίες, όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο. Ο Μόντσου ήταν ένας πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής για την ομάδα μας. Κατανοώ την απόφαση του συλλόγου να παραχωρηθεί ο παίκτης και θεωρώ ότι πήραμε την καλύτερη δυνατή απόφαση για εμάς.

Elabet
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Κοινοποίησε αυτό το άρθρο