ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Aυγενάκης για Ζαγοράκη:”Eίχε κάνει μια υπερβολή τότε με την ΕΕΑ και τον ΠΑΟΚ το αναγνώρισε και όλα τελείωσαν”
O υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε τόσο στον Θοδωρή Ζαγοράκη όσο και στην ΕΕΑ και την υπόθεση του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη.
Σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε ο υφυπουργούς για το αν νιώθει ότι έγινε κάποιο λάθος με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στην υπόθεση του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη ανέφερε τα εξής:
“Νομίζω ότι αυτά έχουν κριθεί και έχουν κριθεί από την ίδια την ιστορία και οι σκληρές τότε τοποθετήσεις και οι πολύ σκληρές ανακοινώσεις που είχαν βγει, όλα νομίζω πλέον τώρα έχουν πάρει το δρόμο τους και ο καθένας με πολύ ηρεμία μπορεί να κάνει την κριτική του και κυρίως την αυτοκριτική του. Άρα αυτό το ερώτημα το απευθύνω σ’ όλους αυτούς που είχαν βγει και είχαν μιλήσει πολύ σκληρά, μεταξύ αυτών και ο Θοδωρής ο Ζαγοράκης ο φίλος μου ο οποίος εντάξει είχε κάνει μια υπερβολή τότε το αναγνώρισε και όλα τελείωσαν και δώσαμε τα χέρια μας διότι τώρα μας ενδιαφέρει να βοηθήσουμε όλοι για το καλό του ποδοσφαίρου για να πάει καλά όλη αυτή η προσπάθεια, να δουλέψουμε μαζί ενωμένοι για την επόμενη μέρα. Αλλά υπερβολές ειπώθηκαν εκείνη την περίοδο, ακρότητες υπήρξαν από εκεί και πέρα δεν μένουμε σ’ αυτά μένουμε στα μεγάλα που έχουμε μπροστά μας”.
Δείτε το βίντεο στο 17:15:
Απόψεις
Ντέρμπι μόνο στα χαρτιά, τρία και… λίγα ήταν
Ο ΠΑΟΚ δεν άφησε σε κανένα σημείο του αγώνα τον Άρη να πάρει «ανάσες» ή να νιώσει ότι μπορεί να του κόψει τον δρόμο στη μάχη για το πρωτάθλημα. Από τα πρώτα λεπτά υπήρχε η αίσθηση ότι το ματς πήγαινε προς μία και μόνο κατεύθυνση, με ρυθμό, ένταση και αποφασιστικότητα σε απόλυτα ασπρόμαυρα πρότυπα. Το τελικό 3-1, μέσα σε μια καυτή και κατάμεστη Τούμπα, απλώς σφράγισε αυτό που ήταν εμφανές από την αρχή: ένα ντέρμπι που ήταν ντέρμπι μόνο στα χαρτιά. Και αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, το σκορ θα μπορούσε άνετα να γράψει 6-1, με βάση τις ευκαιρίες που δημιούργησε ο ΠΑΟΚ, με πίεση οργανωμένη, επιθετική και ασφυκτική, ενώ ο Άρης έμοιαζε από νωρίς να «ζαλίζεται» σε κάθε αλλαγή ρυθμού, σε κάθε επιτάχυνση, σε κάθε διεκδίκηση.
Το 1-0 ήρθε σαν φυσιολογική εξέλιξη από εκτέλεση κόρνερ, όταν η μπάλα στρώθηκε στον Τάισον, που με ένα δυνατό βολ πλανέ τίναξε τα δίχτυα. Ο Βραζιλιάνος ήταν παντού, δημιουργούσε, πίεζε και έσερνε ολόκληρη την ομάδα προς τα μπροστά, δείχνοντας την ηγετική του παρουσία στο παιχνίδι. Κόντρα στη ροή του ματς, ο Γιένσεν ισοφάρισε στο 45’, αλλά πριν προλάβουν να το συνειδητοποιήσουν οι παίκτες του Άρη, ο ΠΑΟΚ πάτησε ξανά γκάζι. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Τάισον μπήκε πρώτος στη φάση, προλαβαίνοντας τον Διούδη και κερδίζοντας το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ψύχραιμα και αποφασιστικά ο Γιακουμάκης για το 2-1. Το γκολ αυτό επιβεβαίωσε την κυριαρχία του ΠΑΟΚ και έδειξε σε όλους ποιος ήταν το αφεντικό στο γήπεδο.
Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε από τα αποδυτήρια με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, κυκλοφορία της μπάλας, ευκαιρίες, επιθετικότητα και αυτοπεποίθηση, ενώ ο Άρης έμοιαζε απλώς να τρέχει πίσω από τη μπάλα, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει. Το 3-1 του Γιακουμάκη ήταν η οριστική σφραγίδα, με υποδειγματική κίνηση στην περιοχή και εκτέλεση όπως μόνο ένας καθαρόαιμος φορ μπορεί να ολοκληρώσει. Ο Κρητικός επιθετικός σημείωσε δύο γκολ, συμμετείχε σε όλο το παιχνίδι και ανέβασε την ομάδα συνολικά, ενώ ο ΠΑΟΚ έχασε κι άλλες ευκαιρίες για ακόμη πιο βαρύ σκορ, με τον Άρη να προσπαθεί απλώς να αποφύγει την καταιγίδα που δεχόταν.
Ο ΠΑΟΚ αποδείχθηκε σε άλλη κλάση, αφήνοντας τον Άρη σε έναν άλλο κόσμο. Απόψε δεν κέρδισε απλώς, αλλά επιβλήθηκε, επιβεβαίωσε και κυριάρχησε, χτίζοντας μια πορεία που δείχνει ότι η ομάδα πάει για μεγάλα πράγματα. Ο Άρης, αντίθετα, μένει να ψάχνει άλλοθι, με ακόμη μια χρονιά να μοιάζει να χάνεται πολύ πριν φτάσει στο τέλος της. Η Τούμπα ήταν το απόλυτο στήριγμα για τον ΠΑΟΚ: έδρα, δύναμη, πίεση, ταυτότητα, με ποδόσφαιρο που δείχνει ομάδα τίτλου. Σε ένα ματς όπου άλλοι θα έβλεπαν άγχος, ο ΠΑΟΚ είδε ευκαιρία για δήλωση και την έκανε δυνατά: Εδώ είναι η Τούμπα. Κι εδώ, το αφεντικό είναι ένα!
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Βαρούχας: Σωστές όλες οι αποφάσεις Γιοβάνοβιτς-VAR στο ντέρμπι της Τούμπας
Ο τηλεκριτικός διαιτησίας Παναγιώτης Βαρούχας επιβεβαίωσε στην «Αθλητική Κυριακή» ότι όλες οι αποφάσεις του διαιτητή Γιοβάνοβιτς και του VAR στο ντέρμπι της Τούμπας ήταν σωστές.
Συγκεκριμένα, η κίτρινη κάρτα στον Λούκα Ιβανούσετς ήταν δικαιολογημένη, δεν υπήρχε πέναλτι υπέρ του Άρη στη φάση Κεντζιόρα-Γένσεν, ενώ το πέναλτι υπέρ του Τάισον στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου δόθηκε σωστά.
-
PAOKDAY FOOTBALL ANALYSIS02-12-2025, 13:48Ανάλυση Γιακουμάκη: Ο φορ που κυριάρχησε στην περιοχή πριν καν σκοράρει
-
PAOKDAY TV01-12-2025, 16:16Παπαντωνίου: “Θα σταθώ στο απίστευτο σπριντ του Τάισον, βγήκαν οι αλλαγές του Λουτσέσκου” (vid)
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ01-12-2025, 16:37Στο στόχαστρο της Άντερλεχτ ο Τσιφτσής (pic)
-
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ02-12-2025, 23:12Τρομερή εμφάνιση και πρόκριση στον ημιτελικό
-
Απόψεις01-12-2025, 17:45Σπουδαία νίκη μεν, «φωνάζει» για ενίσχυση δε
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ01-12-2025, 13:40Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ «προστάτεψε» τον έξαλλο Λουτσέσκου
-
Απόψεις01-12-2025, 12:10Πέρασε από το «μπλόκο» της Λιβαδειάς και είδε τον Γιακουμάκη να καρπώνεται τους κόπους του
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ01-12-2025, 12:25«No problem»: Η απάντηση του Ντεσπόντοφ μετά την αλλαγή του στον Λουτσέσκου
