Ανοιχτό το θέμα της ΑΜΚ των 12 εκατ. ευρώ στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ

PAOKDAY
Ανάγνωση 2'

Δύο μήνες μετά την επίσημη ανακοίνωση για Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 12 εκατ. ευρώ στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ, από τα διαθέσιμα επίσημα έγγραφα δεν προκύπτει ούτε έγκριση της ΑΜΚ από Γενική Συνέλευση ούτε καταβολή των σχετικών ποσών. Παρότι στις 9 Δεκεμβρίου 2025 είχε γνωστοποιηθεί ότι η διαδικασία θα κινηθεί άμεσα και θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την ALPHA SPORTS του Τέλη Μυστακίδη, το θέμα δεν συμπεριλήφθηκε στην ημερήσια διάταξη της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 17ης Δεκεμβρίου.

Όπως προκύπτει και από τις καταχωρίσεις στο ΓΕΜΗ, η εν λόγω Γενική Συνέλευση αφορούσε αποκλειστικά την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, χωρίς καμία αναφορά σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. Συνεπώς, μέχρι σήμερα η ΑΜΚ δεν έχει εγκριθεί θεσμικά και τα 12 εκατ. ευρώ δεν έχουν εισρεύσει στα ταμεία της ΚΑΕ.

Την ίδια ώρα, παραμένουν ανοιχτές οικονομικές εκκρεμότητες της ΚΑΕ ΠΑΟΚ προς τρίτους, μεταξύ των οποίων ο ΑΣ ΠΑΟΚ, εταιρείες συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη και η υπόθεση κάλυψης του συμβολαίου του Τζεφ Γιέντρικ, υποχρεώσεις που περιλαμβάνονταν στη σύμβαση εξαγοράς και στις δεσμεύσεις του νέου ιδιοκτήτη. Αντί για την τακτοποίηση αυτών των θεμάτων, από την πλευρά της ΚΑΕ επιλέχθηκε η αποστολή εξώδικης πρόσκλησης προς τον ΑΣ ΠΑΟΚ και τον πρώην πρόεδρο Θανάση Χατζόπουλο, με αντικείμενο την απομάκρυνση του cube από το PAOK Sports Arena, γεγονός που εντείνει το κλίμα έντασης στον σύλλογο.

Elabet
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Κοινοποίησε αυτό το άρθρο