Σοβαρή ανησυχία επικρατεί στις τάξεις του ΠΑΟΚ μετά τον τραυματισμό του Γίρι Παβλένκα στο ντέρμπι της Τούμπας απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο Τσέχος τερματοφύλακας στάθηκε άτυχος σε σύγκρουση με τον Κάρολ Σφιντέρσκι, με αποτέλεσμα να δεχθεί ισχυρά χτυπήματα τόσο στον θώρακα όσο και στο δεξί γόνατο.
Ο Παβλένκα αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο με φορείο στο 50ο λεπτό, μέσα σε θερμό χειροκρότημα από τον κόσμο του Δικεφάλου, μην μπορώντας να συνεχίσει την αναμέτρηση. Αμέσως μετά το ματς οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, όπου θα υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων. Προληπτικά θα πραγματοποιήσει αξονική τομογραφία στον θώρακα, ενώ το μεγαλύτερο «αγκάθι» αφορά το δεξί γόνατο, όπου οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πιο σοβαρό πρόβλημα.
Σύμφωνα με τα αρχικά δεδομένα, ο τραυματισμός στο γόνατο ενδέχεται να τον αφήσει εκτός δράσης για διάστημα που αγγίζει ή και ξεπερνά τον έναν μήνα, κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Η κατάστασή του παρακολουθείται στενά από το ιατρικό επιτελείο του ΠΑΟΚ, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να ελπίζει σε ταχεία αποκατάσταση ενός παίκτη που έχει προσφέρει σταθερότητα και ασφάλεια κάτω από τα δοκάρια.
Άπαντες στον «ασπρόμαυρο» οργανισμό περιμένουν πλέον τα νεότερα, με την ευχή ο Παβλένκα να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν υγιής και δυνατός.


