Την εκτίμησή του για το σημερινό ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ηρακλή κατέθεσε ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και πρώην ομοσπονδιακός προπονητής, Αλέξης Αλεξίου, μέσα από την εκπομπή του στον ΘΗΤΑ FM 107,1, την οποία παρουσιάζει κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ.
Ο Αλέξης Αλεξίου στάθηκε στην αγωνιστική κατάσταση του Δικεφάλου, επισημαίνοντας ότι η αναμέτρηση έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς ένα αρνητικό αποτέλεσμα ενδέχεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα για τον προπονητή της ομάδας.
«Ο ΠΑΟΚ δεν είναι σε καλή κατάσταση και κάποιοι παίκτες, όπως και ο προπονητής, είναι γεγονός ότι πρέπει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, για να κερδίσουν, γιατί εάν έρθει άλλο αποτέλεσμα, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα, κυρίως για τον προπονητή, που πιστεύω ότι σε περίπτωση ήττα θα αρχίσει να «τρίζει» η καρέκλα του».
Παράλληλα, ο ίδιος ανέλυσε την τακτική προσέγγιση του Ηρακλή υπό τις οδηγίες του Ματζάρι, εστιάζοντας στον αμυντικό τρόπο παιχνιδιού και στη διάταξη που χρησιμοποιεί η ομάδα του. Όπως τόνισε, ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί να βρει τις κατάλληλες λύσεις για να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα και να φτάσει στη νίκη.
«Ο Ματζάρι παίζει αμυντικά και παίζει πολύ καλά το 3-4-3, το οποίο μετατρέπεται σε 5-3-1-1, όταν αμύνεται η ομάδα του και πιστεύω ότι οι παίκτες του το έχουν αφομοιώσει, ειδικά οι αμυντικοί και θα πρέπει να βρει τρόπο ο ΠΑΟΚ να διασπάσει την άμυνα αυτή, για να νικήσει. Είπαμε, εάν δεν νικήσει, θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα προπονητή, όπως πιστεύω…»
Η τοποθέτηση του Αλέξη Αλεξίου αναδεικνύει τη σημασία που αποδίδεται στο αποτέλεσμα του ντέρμπι, με τον ίδιο να υπογραμμίζει τόσο τις αγωνιστικές δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ όσο και την ανάγκη να βρει λύσεις απέναντι στην αμυντική οργάνωση του Ηρακλή.

