Η Εθνική Ελλάδας γνώρισε βαριά ήττα με 3-1 από τη Σκωτία στη Γλασκώβη, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να μείνει «ζωντανή» στη μάχη της πρόκρισης για το Μουντιάλ. Παρότι ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα (67% κατοχή, 15 τελικές) και προηγήθηκε δίκαια με γκολ του Τσιμίκα στο 62’, στη συνέχεια κατέρρευσε αμυντικά, δεχόμενη τρία γκολ από στημένες φάσεις και λάθη.
Η ισοφάριση ήρθε άμεσα (64’) με τον Κρίστι, το 2-1 στο 80’ από τον Φέργκιουσον μετά από νέο στημένο, ενώ το τελικό 3-1 σημείωσε ο Ντάικς στις καθυστερήσεις, ύστερα από γκάφα του Τζολάκη.
Παρά τις ευκαιρίες των Παυλίδη, Μασούρα και Κωνσταντέλια, η Ελλάδα δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει. Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα με τρία γκολ παθητικό, που αφήνει την ομάδα του Γιοβάνοβιτς στο -4 από Σκωτία και Δανία, με τρεις αγωνιστικές να απομένουν. Το επόμενο ματς, στην Κοπεγχάγη με τη Δανία, θεωρείται πλέον τελικός για τη 2η θέση.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ελλάδα (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Τζολάκης, Βαγιαννίδης, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Τσιμίκας, Ζαφείρης (83′ Μουζακίτης), Κουρμπέλης (83′ Μάνταλος), Μασούρας (72′ Καρέτσας), Μπακασέτας (72′ Κωνσταντέλιας), Τζόλης, Παυλίδης (72′ Ιωαννίδης)
Σκωτία (Στιβ Κλαρκ): Γκαν, Χίκι (58’ Ράλστον), Σούταρ, Χάνλεϊ, Ρόμπερτσον, ΜακΤόμινεϊ, Φέργκιουσον, ΜακΓκιν, Γκάνον-Ντοκ (58’ Γκίλμουρ), Άνταμς (83′ Ντάικς), Κρίστι (83′ Τίερνι).


