Η μεταγραφική περίοδος οδεύει προς το τέλος της, όλες οι ομάδες κάνουν τις τελευταίες κινήσεις τους ώστε να καλυφθούν τα εναπομείναντα κενά, όπως γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Στον ΠΑΟΚ, αν και από την μέση και μπροστά υπάρχει και ποιότητα αλλά και ποσότητα, από εκεί και πίσω υστερεί ποσοτικά, μετρώντας απώλειες και ποιοτικά.
Γράφει ο Παναγιώτης Μαυρόπουλος
Από τις πρώτες ημέρες που τελείωσε η περσινή χρονιά με τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή, όλοι γνωρίζαμε πάνω – κάτω τι ανάγκες είχε η ομάδα και που θα δώσει προτεραιότητα στον μεταγραφικό της σχεδιασμό. Το ρεπορτάζ ήρθε να επιβεβαιώσει την ανάγκη για τις ανανεώσεις των Σβαμπ, Κεντζιόρα και Μεϊτέ, αλλά και την απόκτηση σε πρώτη φάση ενός φορ, ενός στόπερ και ενός αμυντικού χαφ.
Οι ανανεώσεις έγιναν κατά τα 2/3, αφού το σήριαλ με τον Μεϊτέ είναι γνωστό και πιθανότατα εδώ να φέρει μεγάλη ευθύνη η επιμονή του προπονητή. Στο κομμάτι των μεταγραφών, ο Δικέφαλος απέκτησε νωρίς τον Καμαρά για την μεσαία γραμμή, ενώ αν και άργησε σημαντικά, απέκτησε τους Τισουντάλι και Τσάλοφ για την θέση του φορ. Από κοντά και η απόκτηση του Σορετίρε, ένα πρότζεκτ που έχει την δική του σημασία και όλοι με ενδιαφέρον παρακολουθούμε.
Στην μεσαία γραμμή προκύπτει η πρώτη ανάγκη για ενίσχυση. Η αποχώρηση του Τσιγγάρα, καταλαβαίνω πως θα καλυφθεί από τον Θυμιάνη. Ωστόσο τους Καμαρά, Σβαμπ, Οζντόεφ, αλλά και τον νεαρό Έλληνα, θα έπρεπε να τους έχει πλαισιώσει ακόμα ένας, πρώτης γραμμής. Εγώ θα πω πως θα έπρεπε να είναι ένας πιο ταχύς ποδοσφαιριστής από τους υπόλοιπους που έχει αυτή την στιγμή η ομάδα, όμως ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ, εκ του αποτελέσματος, άλλος είναι ο προπονητής και αυτός επιλέγει τα χαρακτηριστικά του εκάστοτε παίχτη και κρίνεται σαφώς. Όλα δείχνουν πως επανέρχεται στο προσκήνιο η περίπτωση του Μπακαγιόκο, παρά το γεγονός πως η ομάδα προσπάθησε και για άλλες περιπτώσεις, οι οποίες όμως θέλουν χρόνο και την δεδομένη στιγμή, τα περιθώρια είναι στενά.
Στο κέντρο της άμυνας η καθυστέρηση βαραίνει ίσως το τμήμα σκάουτινγκ. Όλοι γνωρίζαμε πως ο ΠΑΟΚ ήθελε να απεμπλακεί από το συμβόλαιο του Έκονγκ. Από την άλλη, ήταν γνωστό πως ο επικρατέστερος για πώληση από τους τρεις υποψήφιους (Ντέλια, Κοτάρσκι, Κουλιεράκη) ήταν ο Κρητικός κεντρικός αμυντικός, έστω και μετά από τα play of του Europa League. Τα δημοσιεύματα λένε πως μένουν λεπτομέρειες για την απόκτηση του Κόλεϊ, ως αριστερό στόπερ, ενώ προσπαθεί να φέρει με δανεισμό από την Κάλιαρι τον Ματέους Βιετέσκα.
Το αποτέλεσμα όμως είναι πως ο Δικέφαλος μια εβδομάδα πριν την δήλωση της Ευρωπαϊκής λίστας χρειάζεται τρεις παίχτες σε καίριες θέσεις. Η χρονιά προβλέπεται και φέτος μεγάλη αγωνιστικά. Στο πρωτάθλημα ο ανταγωνισμός θα είναι εξίσου έντονος. Ακόμα και αυτοί που στην αρχή προκαλούν έντονο προβληματισμό, θα βρουν τα πατήματα τους. Στην Ευρώπη τα παιχνίδια θα είναι περισσότερα και ο ΠΑΟΚ θα έχει υποχρεώσεις μέχρι και τα τέλη του Ιανουαρίου. Εκεί θα προστεθούν και παιχνίδια κυπέλλου, αλλά και πρωταθλήματος όπου σίγουρα θα υπάρξουν και δύο ντέρμπι. Η ανάγκη για βάθος είναι μεγάλη, στον ΠΑΟΚ έχουν αργήσει να καλύψουν κενά και τελευταίες μέρες τρέχουν…
Έστω την ύστατη στιγμή ευελπιστώ, όπως όλοι μας να καλυφθούν τα κενά με ποιοτικές λύσεις, οι οποίες θα προσφέρουν στην ομάδα τα απαραίτητα για μια γεμάτη σεζόν.


