ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Kωνσταντέλιας: «Είμαι έτοιμος να δώσω το 100% – Ζούμε για τέτοια ματς»
O μεσοεπιθετικός του “Δικεφάλου του Βορρά”, Γιάννης Κωσταντέλιας μίλησε στην κάμερα της NOVA για το ντέρμπι της Super League ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, τονίζοντας πως έχει αναρρώσει και είναι έτοιμος να δώσει το 100% του στο σύνολο του Λουτσέσκου για το τρίποντο.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
Αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του:
«Είμαι πολύ καλά, ανάρρωσα από την ίωση που είχα».
Το προηγούμενο σετ αγώνων και η απουσία του:
«Ήθελα να είμαι και εδώ στα παιχνίδια, κοντά στην ομάδα, να δώσω το 100% αλλά δεν μπόρεσα. Τώρα μπορώ και θα το δώσω».
Οι σκέψεις του από το αποτέλεσμα με Παναθηναϊκό:
«Υπάρχει ακόμη ένα παιχνίδι που θα πάμε να κερδίσουμε, να βάλουμε τα δυνατά μας και στο επόμενο να αντιδράσουμε».
Για τα δύο διαδοχικά αποτελέσματα μακριά από τη νίκη:
«Το ποδόσφαιρο έτσι είναι, μια μπορείς να κερδίσεις μια να χάσεις. Δεν πρέπει να δημιουργούμε πίεση στην ομάδα και πρέπει να το απολαμβάνουμε πάντα. Τόσο καιρό αυτό κάνουμε και κερδίζουμε».
Για την απώλεια του Ταισον:
«Όλοι παίκτες είναι πολύ ποιοτικοί στο ρόστερ μας, ξέρουν το σύστημα και τον τρόπο με τον οποίο που παίζουμε. Ο Τάισον είναι ένας δυναμικός παίκτης αλλά μπορεί να καλυφθεί το κενό που θα δημιουργήσει η απουσία του».
Τα παιχνίδια του Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και το σενάριο πίεσης:
«Όλοι οι παίκτες ζούνε για τέτοια παιχνίδια, τα πιο… δυνατά και πιστεύω όλοι είναι έτοιμοι»
Η άποψή του αναφορικά με τον Ολυμπιακό:
«Μια ομάδα που αλλάζει παίκτες, προπονητές δεν την παρακολουθώ αρκετά να σας πω την αλήθεια αλλά έχουν ποιότητα».
Για το αν περιμένει παρόμοιο παιχνίδι σε σχέση με αυτό του πρώτου γύρου και πως θα παρουσιαστεί ο ΠΑΟΚ:
Δεν γνωρίζω. Εμείς θα δώσουμε το 100%. O κόσμος μας στηρίζει πολύ, δίνει ένα επιπλέον bοοst. Θα κάνουμε την προσπάθειά μας και θα δούμε το αποτέλεσμα. Πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση, κυρίαρχο ρόλο στο παιχνίδι και στο τέλος να πάρουμε τους τρεις πόντους».
Απόψεις
Ντέρμπι μόνο στα χαρτιά, τρία και… λίγα ήταν
Ο ΠΑΟΚ δεν άφησε σε κανένα σημείο του αγώνα τον Άρη να πάρει «ανάσες» ή να νιώσει ότι μπορεί να του κόψει τον δρόμο στη μάχη για το πρωτάθλημα. Από τα πρώτα λεπτά υπήρχε η αίσθηση ότι το ματς πήγαινε προς μία και μόνο κατεύθυνση, με ρυθμό, ένταση και αποφασιστικότητα σε απόλυτα ασπρόμαυρα πρότυπα. Το τελικό 3-1, μέσα σε μια καυτή και κατάμεστη Τούμπα, απλώς σφράγισε αυτό που ήταν εμφανές από την αρχή: ένα ντέρμπι που ήταν ντέρμπι μόνο στα χαρτιά. Και αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, το σκορ θα μπορούσε άνετα να γράψει 6-1, με βάση τις ευκαιρίες που δημιούργησε ο ΠΑΟΚ, με πίεση οργανωμένη, επιθετική και ασφυκτική, ενώ ο Άρης έμοιαζε από νωρίς να «ζαλίζεται» σε κάθε αλλαγή ρυθμού, σε κάθε επιτάχυνση, σε κάθε διεκδίκηση.
Το 1-0 ήρθε σαν φυσιολογική εξέλιξη από εκτέλεση κόρνερ, όταν η μπάλα στρώθηκε στον Τάισον, που με ένα δυνατό βολ πλανέ τίναξε τα δίχτυα. Ο Βραζιλιάνος ήταν παντού, δημιουργούσε, πίεζε και έσερνε ολόκληρη την ομάδα προς τα μπροστά, δείχνοντας την ηγετική του παρουσία στο παιχνίδι. Κόντρα στη ροή του ματς, ο Γιένσεν ισοφάρισε στο 45’, αλλά πριν προλάβουν να το συνειδητοποιήσουν οι παίκτες του Άρη, ο ΠΑΟΚ πάτησε ξανά γκάζι. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Τάισον μπήκε πρώτος στη φάση, προλαβαίνοντας τον Διούδη και κερδίζοντας το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ψύχραιμα και αποφασιστικά ο Γιακουμάκης για το 2-1. Το γκολ αυτό επιβεβαίωσε την κυριαρχία του ΠΑΟΚ και έδειξε σε όλους ποιος ήταν το αφεντικό στο γήπεδο.
Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε από τα αποδυτήρια με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, κυκλοφορία της μπάλας, ευκαιρίες, επιθετικότητα και αυτοπεποίθηση, ενώ ο Άρης έμοιαζε απλώς να τρέχει πίσω από τη μπάλα, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει. Το 3-1 του Γιακουμάκη ήταν η οριστική σφραγίδα, με υποδειγματική κίνηση στην περιοχή και εκτέλεση όπως μόνο ένας καθαρόαιμος φορ μπορεί να ολοκληρώσει. Ο Κρητικός επιθετικός σημείωσε δύο γκολ, συμμετείχε σε όλο το παιχνίδι και ανέβασε την ομάδα συνολικά, ενώ ο ΠΑΟΚ έχασε κι άλλες ευκαιρίες για ακόμη πιο βαρύ σκορ, με τον Άρη να προσπαθεί απλώς να αποφύγει την καταιγίδα που δεχόταν.
Ο ΠΑΟΚ αποδείχθηκε σε άλλη κλάση, αφήνοντας τον Άρη σε έναν άλλο κόσμο. Απόψε δεν κέρδισε απλώς, αλλά επιβλήθηκε, επιβεβαίωσε και κυριάρχησε, χτίζοντας μια πορεία που δείχνει ότι η ομάδα πάει για μεγάλα πράγματα. Ο Άρης, αντίθετα, μένει να ψάχνει άλλοθι, με ακόμη μια χρονιά να μοιάζει να χάνεται πολύ πριν φτάσει στο τέλος της. Η Τούμπα ήταν το απόλυτο στήριγμα για τον ΠΑΟΚ: έδρα, δύναμη, πίεση, ταυτότητα, με ποδόσφαιρο που δείχνει ομάδα τίτλου. Σε ένα ματς όπου άλλοι θα έβλεπαν άγχος, ο ΠΑΟΚ είδε ευκαιρία για δήλωση και την έκανε δυνατά: Εδώ είναι η Τούμπα. Κι εδώ, το αφεντικό είναι ένα!
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Βαρούχας: Σωστές όλες οι αποφάσεις Γιοβάνοβιτς-VAR στο ντέρμπι της Τούμπας
Ο τηλεκριτικός διαιτησίας Παναγιώτης Βαρούχας επιβεβαίωσε στην «Αθλητική Κυριακή» ότι όλες οι αποφάσεις του διαιτητή Γιοβάνοβιτς και του VAR στο ντέρμπι της Τούμπας ήταν σωστές.
Συγκεκριμένα, η κίτρινη κάρτα στον Λούκα Ιβανούσετς ήταν δικαιολογημένη, δεν υπήρχε πέναλτι υπέρ του Άρη στη φάση Κεντζιόρα-Γένσεν, ενώ το πέναλτι υπέρ του Τάισον στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου δόθηκε σωστά.
-
PAOKDAY FOOTBALL ANALYSIS02-12-2025, 13:48Ανάλυση Γιακουμάκη: Ο φορ που κυριάρχησε στην περιοχή πριν καν σκοράρει
-
PAOKDAY TV01-12-2025, 16:16Παπαντωνίου: “Θα σταθώ στο απίστευτο σπριντ του Τάισον, βγήκαν οι αλλαγές του Λουτσέσκου” (vid)
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ01-12-2025, 16:37Στο στόχαστρο της Άντερλεχτ ο Τσιφτσής (pic)
-
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ02-12-2025, 23:12Τρομερή εμφάνιση και πρόκριση στον ημιτελικό
-
Απόψεις01-12-2025, 17:45Σπουδαία νίκη μεν, «φωνάζει» για ενίσχυση δε
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ01-12-2025, 13:40Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ «προστάτεψε» τον έξαλλο Λουτσέσκου
-
Απόψεις01-12-2025, 12:10Πέρασε από το «μπλόκο» της Λιβαδειάς και είδε τον Γιακουμάκη να καρπώνεται τους κόπους του
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ01-12-2025, 12:25«No problem»: Η απάντηση του Ντεσπόντοφ μετά την αλλαγή του στον Λουτσέσκου
