ΜΠΑΣΚΕΤ
Η μεγάλη μέρα του Ουίγκινς
Ο Αντουέιν Ουίγκινς ήταν το πρόσωπο της νίκης του ΠΑΟΚ επί του Ρεθύμνου Cretan Kings αφού πραγματοποίησε με διαφορά την καλύτερη εμφάνιση του στο φετινό Πρωτάθλημα, βάσει του ranking.
Είχε 25 βαθμούς ενώ η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν εκείνη των 14 που είχε στο ματς με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Στην πραγματικότητα θύμισε μέρες Λαυρίου αφού τη χθεσινή επίδοση του στο σύστημα αξιολόγησης του Πρωταθλήματος, την ξεπέρασε μόνο με την ομάδα της λαυρεωτικής πριν δύο χρόνια.
Είχε 34 στο δεύτερο ματς των προημιτελικών των πλέι οφ με τον Προμηθέα, 28 στο πρώτο ματς εκείνης της σειράς και 26 κόντρα στην ΑΕΚ.
Ο Αμερικανός φόργουορντ σημείωσε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική “double-double” με 17 πόντους και 12 ριμπάουντ, αφού είχε 11+11 στο ματς της περασμένης Κυριακής με το Περιστέρι Winmasters. Έτσι έφτασε μέσα σε μία εβδομάδα σε όσα “double-double” είχε στις πρώτες 62 εμφανίσεις του στην ΕΚΟ Basket League.
Με τα δύο “double-double” ο Ουίγκινς έφτασε στην κορυφή της λίστας τον Τέρελ Παρκς της Λάρισας αλλά και τον Οκτάβιους Έλις που έφτασε χθες για δεύτερη φορά σε αυτήν την επίδοση.
Ακόμη, τα 12 ριμπάουντ αποτελούν ισοφάριση του ρεκόρ καριέρας του στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Τόσα είχε στο ματς της 7ης αγωνιστικής της σεζόν 2017-18 με το Λαύριο Megabolt κόντρα στην ΑΕΚ.
Επτά από τα 12 ριμπάουντ του Ουίγκινς ήταν αμυντικά και με αυτά ξεπέρασε τα 200 σε 64 παιχνίδια στην ΕΚΟ Basket League. Επιπρόσθετα με τη μία τάπα που είχε, έφτασε τις 50 στην κατηγορία.
Κατά τα άλλα…
*Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης με τους 11 πόντους του, έγινε ο 4ος παίκτης στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που έφτασε τους 1.600 με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.
Παράλληλα ο διεθνής φόργουορντ με τα πέντε ριμπάουντ που είχε χθες, ξεπέρασε τα 900 στην καριέρα του στην ΕΚΟ Basket League.
*Ο Τζεκουάν Λιούις έκανε τα μισά κλεψίματα του ΠΑΟΚ, τέσσερα από τα οχτώ, ισοφαρίζοντας τόσο την προσωπική, κορυφαία επίδοση του -τόσα είχε και την περασμένη Κυριακή κόντρα στον Περιστέρι Winmasters- όσο και συνολικά το φετινό ρεκόρ της ΕΚΟ Basket League αφού αυτή σημειώθηκε συνολικά 13 φορές.
*Ο Άαρον Μπεστ είχε τέσσερις ασίστ ενώ πριν το χθεσινό παιχνίδι δεν είχε ξεπεράσει τις δύο (με Άρη, Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και Ήφαιστο).
Σε ομαδικό επίπεδο…
*Η εντυπωσιακή εκκίνηση του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι έβγαλε και κάποια ρεκόρ. Καταρχήν τον οδήγησε στους 33 πόντους στην πρώτη περίοδο για να ισοφαρίσει την κορυφαία σχετική επίδοση αφού 33 είχε και ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κόντρα στο Λαύριο Megabolt, επίσης στην πρώτη περίοδο.
*Το 22-0 του 5ου λεπτού συνιστά και νέο ρεκόρ μεγαλύτερου, αναπάντητου σκορ. Το προηγούμενο ήταν το 17-0 που έκανε ο ΠΑΟΚ στη διάρκεια του αγώνα με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στην 4η αγωνιστική και το Περιστέρι Winmasters απέναντι στον ΠΑΟΚ την περασμένη Κυριακή.
Από την πλευρά του Ρεθύμνου Cretan Kings…
*Με τα επτά ριμπάουντ που είχε χθες ο Ραμόν Χάρις ξεπέρασε τα 300 σε 61 εμφανίσεις του στο ελληνικό Πρωτάθλημα.
*Ο Μιχάλης Καμπερίδης έφτασε σε τριψήφιο αριθμό αμυντικών ριμπάουντ με τα δύο που είχε χθες, στην 59η εμφάνιση του στην κατηγορία.
Σε ομαδικό επίπεδο…
*Οι Κρητικοί εκτέλεσαν με μικρή αποτελεσματικότητα από μέση και κοντινή απόσταση. Τα οχτώ εύστοχα δίποντα τους συνιστούν νέο αρνητικό ρεκόρ αφού το προηγούμενο ήταν τα εννιά που είχαν στην πρεμιέρα με τον Ήφαιστο αλλά και ο Κολοσσός H Hotels απέναντι στον ΠΑΟΚ.
*Παράλληλα το 28,57% (8/28) αποτελεί ισοφάριση του αντίστοιχου αρνητικού ρεκόρ της περιόδου αφού με το ίδιο ποσοστό αλλά διαφορετικούς απόλυτους αριθμούς (10/35) εκτέλεσε στα δίποντα ο Πανιώνιος Su Casa στην πρεμιέρα με τον Κολοσσό H Hotels.
Πηγή: esake.gr
ΜΠΑΣΚΕΤ
Δουλεύοντας από την οροφή του PAOK Sports Arena (pics)
Η νέα οπτική προσέγγιση του ΠΑΟΚ ξεκίνησε στο παιχνίδι με τον Κολοσσό, όταν η ομάδα αξιοποίησε τον φωτογράφο της στις τεχνικές γέφυρες στην οροφή του PAOK Sports Arena, ανοίγοντας τον δρόμο για εντυπωσιακές πανοραμικές λήψεις από μεγάλο ύψος.
Οι λήψεις που προέκυψαν δημοσιεύτηκαν στα social media της “ασπρόμαυρης” ΚΑΕ και κέρδισαν αμέσως τις εντυπώσεις.
Δείτε τον φωτογράφο της ΚΑΕ ΠΑΟΚ στην οροφή του γηπέδου:
Δείτε μερικές απο τις εντυπωσιακές φωτογραφίες που δημοσίευσε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ:
ΜΠΑΣΚΕΤ
Καράσκο: «Μας στοίχισε η δεύτερη περίοδος»
Ο Χαβιέ Καράσκο στάθηκε στη σημασία της δεύτερης περιόδου ως καθοριστικού σημείου της αναμέτρησης κόντρα στον ΠΑΟΚ, επισημαίνοντας ότι εκεί η ομάδα του έχτισε τη διαφορά που έκρινε το ματς (82-70).
Παράλληλα, αναφέρθηκε στους τραυματισμούς των Χρυσικόπουλου και Τέιλορ, εκφράζοντας την ανησυχία του για την κατάστασή τους και υπογραμμίζοντας ότι η ομάδα θα περιμένει τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Κάνοντας ένα σχόλιο για τον αγώνα: «Αρχίσαμε καλά στο παιχνίδι, αλλά μετά δυσκολευτήκαμε και δεχθήκαμε 27 πόντους στη δεύτερη περίοδο. Παρά το κακό ποσοστό στο τρίποντο η ομάδα ήταν ανταγωνιστική ως το τέλος. Το κύριο στοιχείο που μας επηρέασε ήταν το αμυντικό ριμπάουντ.
Για τον τραυματισμό των Χρυσικόπουλου και Τέιλορ: «Τραυματίστηκε ο Τέιλορ στο 3ο λεπτό, έχει κάποιο πρόβλημα στο πόδι, θα δούμε. Ο Χρυσικόπουλος είχε πόνους στη μέση και για αυτό έμεινε εκτός».
-
PAOKDAY FOOTBALL ANALYSIS02-12-2025, 13:48Ανάλυση Γιακουμάκη: Ο φορ που κυριάρχησε στην περιοχή πριν καν σκοράρει
-
PAOKDAY TV01-12-2025, 16:16Παπαντωνίου: “Θα σταθώ στο απίστευτο σπριντ του Τάισον, βγήκαν οι αλλαγές του Λουτσέσκου” (vid)
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ01-12-2025, 16:37Στο στόχαστρο της Άντερλεχτ ο Τσιφτσής (pic)
-
Απόψεις01-12-2025, 17:45Σπουδαία νίκη μεν, «φωνάζει» για ενίσχυση δε
-
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ02-12-2025, 23:12Τρομερή εμφάνιση και πρόκριση στον ημιτελικό
-
Απόψεις01-12-2025, 12:10Πέρασε από το «μπλόκο» της Λιβαδειάς και είδε τον Γιακουμάκη να καρπώνεται τους κόπους του
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ01-12-2025, 13:40Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ «προστάτεψε» τον έξαλλο Λουτσέσκου
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ01-12-2025, 12:25«No problem»: Η απάντηση του Ντεσπόντοφ μετά την αλλαγή του στον Λουτσέσκου
