Ακολουθήστε μας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βιεϊρίνια: «Σκέφτομαι να συνεχίσω τις σπουδές μου! »

Για την καριέρα του μετά το ποδόσφαιρο μίλησε ο Αντρέ Βιεϊρίνια μεταξύ άλλων συμμετεχόντων, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου «Goal» που διοργάνωσε το ΑΠΘ.

 

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Αμπελ Φερέιρα, ο οποίος μίλησε για τις σπουδές που κατάφερε να πραγματοποιήσει, παράλληλα με την καριέρα του στο ποδόσφαιρο, όπως επίσης οι Ολυμπιονίκες Αλέξανδρος Νικολαΐδης και Δημοσθένης Ταμπάκος.

 

Αρχικά, ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «Δυστυχώς, έχω φίλους που κοίταξαν το ποδόσφαιρο και σήμερα δεν έχουν τι να κάνουν. Εγώ έχω ‘παγώσει’ τις σπουδές μου, αλλά θέλω να τις συνεχίσω και είναι κάτι που σκέφτομαι καθημερινά».

 

Ο Βιεϊρίνια μετέφερε τις εντυπώσεις του για τη φάση της ζωής του όπου ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο και παράλληλα να φοιτά: «Άρχισα το ποδόσφαιρο από τα 7 μου άλλα οι γονείς μου ποτέ δε με άφησαν να εγκαταλείψω τις σπουδές μου. Στα 16 όμως άφησα το σπίτι μου και ήταν πιο εύκολο να τις αφήσω (σ.σ. σπουδές). Ευτυχώς όμως οι γονείς μου με έβαλαν σε άλλη σχολή».

 

Αναφορικά με τη… ζωή μετά το ποδόσφαιρο, είπε: «Στους 6 μήνες που ήμουν εκτός λόγω του τραυματισμού μου σκέφτηκα αρκετά τι θα κάνω όταν τελειώσει η καριέρα μου. Μακάρι αυτή να κρατήσει ακόμη 3-4 χρόνια, αλλά καλό είναι να συνεχίσω τις σπουδές μου. Το κακό είναι ότι εμείς οι ποδοσφαιριστές σκεφτόμαστε μόνο το ποδόσφαιρο και δε θέλουμε να σκεφτόμαστε τι θα γίνει μετά. Πολλές φορές συζητώ με συναδέλφους και 2 με 3 στους 10 ξέρουν τι θέλουν να κάνουν μετά το ποδόσφαιρο».

 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Αμπελ Φερέιρα στην ομιλία του, αναφέροντας, μάλιστα, ότι στις διακοπές του προσπαθούσε να… διαβάσει:

 

«Οταν όλοι οι συμπαίκτες μου πήγαιναν διακοπές, εγώ προσπαθούσα να διαβάσω για να είμαι έτοιμος για τις εξετάσεις. Κι αυτό γιατί από μικρός ήξερα ότι η καριέρα μου δε θα διαρκούσε κάνω από 10 χρόνια και ότι μετά ερχόταν μια ολόκληρη ζωή».

 

ekdilosi akmi paok vierinia fereira nikolaidis tampakos

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ σημείωσε ότι παράλληλα με την ποδοσφαιρική του καριέρα φοιτούσε σε Πανεπιστήμιο, ενώ κατάφερε να πάρει και δύο διπλώματα προπονητικής: «Ξεκίνησα το 2000 το ποδόσφαιρο και το 2004 τελείωσα το Πανεπιστήμιο. Σε αυτό το ταξίδι απέκτησα τα δύο πρώτα διπλώματα προπονητικής και, παράλληλα, ήμουν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ήθελα να τα αποκτήσω για να ξέρω τι θέλει ο προπονητής από μένα».

 

Και συνέχισε: «Οταν ήμουν στη Σπόρτινγκ τραυματίστηκα σοβαρά στο γόνατο. Έτσι αναγκάστηκα να διακόψω τη καριέρα μου. Αλλά ήδη είχα προετοιμάσει τον εαυτό μου. Οπότε όταν συνέβη αυτό ο κ.Κάρλος Φρέιτας μου έδωσε μια δουλειά στις ακαδημίες της Σπόρτινγκ. Όταν τον ρώτησα γιατί εμένα μου είπε ότι ήξερε ήδη για τα προπονητικά μου διπλώματα και γνώριζε τον χαρακτήρα και τις αρχές μου».

 

πηγή:www.life-events.gr

Απόψεις

Ντέρμπι μόνο στα χαρτιά, τρία και… λίγα ήταν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ:

Ο ΠΑΟΚ δεν άφησε σε κανένα σημείο του αγώνα τον Άρη να πάρει «ανάσες» ή να νιώσει ότι μπορεί να του κόψει τον δρόμο στη μάχη για το πρωτάθλημα. Από τα πρώτα λεπτά υπήρχε η αίσθηση ότι το ματς πήγαινε προς μία και μόνο κατεύθυνση, με ρυθμό, ένταση και αποφασιστικότητα σε απόλυτα ασπρόμαυρα πρότυπα.

Το τελικό 3-1, μέσα σε μια καυτή και κατάμεστη Τούμπα, απλώς σφράγισε αυτό που ήταν εμφανές από την αρχή: ένα ντέρμπι που ήταν ντέρμπι μόνο στα χαρτιά. Και αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, το σκορ θα μπορούσε άνετα να γράψει 6-1, με βάση τις ευκαιρίες που δημιούργησε ο ΠΑΟΚ, με πίεση οργανωμένη, επιθετική και ασφυκτική, ενώ ο Άρης έμοιαζε από νωρίς να «ζαλίζεται» σε κάθε αλλαγή ρυθμού, σε κάθε επιτάχυνση, σε κάθε διεκδίκηση.

Το 1-0 ήρθε σαν φυσιολογική εξέλιξη από εκτέλεση κόρνερ, όταν η μπάλα στρώθηκε στον Τάισον, που με ένα δυνατό βολ πλανέ τίναξε τα δίχτυα. Ο Βραζιλιάνος ήταν παντού, δημιουργούσε, πίεζε και έσερνε ολόκληρη την ομάδα προς τα μπροστά, δείχνοντας την ηγετική του παρουσία στο παιχνίδι. Κόντρα στη ροή του ματς, ο Γιένσεν ισοφάρισε στο 45’, αλλά πριν προλάβουν να το συνειδητοποιήσουν οι παίκτες του Άρη, ο ΠΑΟΚ πάτησε ξανά γκάζι. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Τάισον μπήκε πρώτος στη φάση, προλαβαίνοντας τον Διούδη και κερδίζοντας το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ψύχραιμα και αποφασιστικά ο Γιακουμάκης για το 2-1. Το γκολ αυτό επιβεβαίωσε την κυριαρχία του ΠΑΟΚ και έδειξε σε όλους ποιος ήταν το αφεντικό στο γήπεδο.

Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε από τα αποδυτήρια με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, κυκλοφορία της μπάλας, ευκαιρίες, επιθετικότητα και αυτοπεποίθηση, ενώ ο Άρης έμοιαζε απλώς να τρέχει πίσω από τη μπάλα, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει. Το 3-1 του Γιακουμάκη ήταν η οριστική σφραγίδα, με υποδειγματική κίνηση στην περιοχή και εκτέλεση όπως μόνο ένας καθαρόαιμος φορ μπορεί να ολοκληρώσει. Ο Κρητικός επιθετικός σημείωσε δύο γκολ, συμμετείχε σε όλο το παιχνίδι και ανέβασε την ομάδα συνολικά, ενώ ο ΠΑΟΚ έχασε κι άλλες ευκαιρίες για ακόμη πιο βαρύ σκορ, με τον Άρη να προσπαθεί απλώς να αποφύγει την καταιγίδα που δεχόταν.

Ο ΠΑΟΚ αποδείχθηκε σε άλλη κλάση, αφήνοντας τον Άρη σε έναν άλλο κόσμο. Απόψε δεν κέρδισε απλώς, αλλά επιβλήθηκε, επιβεβαίωσε και κυριάρχησε, χτίζοντας μια πορεία που δείχνει ότι η ομάδα πάει για μεγάλα πράγματα. Ο Άρης, αντίθετα, μένει να ψάχνει άλλοθι, με ακόμη μια χρονιά να μοιάζει να χάνεται πολύ πριν φτάσει στο τέλος της. Η Τούμπα ήταν το απόλυτο στήριγμα για τον ΠΑΟΚ: έδρα, δύναμη, πίεση, ταυτότητα, με ποδόσφαιρο που δείχνει ομάδα τίτλου. Σε ένα ματς όπου άλλοι θα έβλεπαν άγχος, ο ΠΑΟΚ είδε ευκαιρία για δήλωση και την έκανε δυνατά: Εδώ είναι η Τούμπα. Κι εδώ, το αφεντικό είναι ένα!

Επόμενη στάση το Ράζγκραντ της Βουλγαρίας σε έναν ακόμη τελικό αφού η νίκη θα σημαίνει και πρόκριση…

ΥΓ1: Πόσο δίκιο έχει ο Ραζβάν Λουτσέσκου όταν δηλώνει πως «πρέπει να φτιαχτεί ένα άγαλμα του Τάισον.

ΥΓ2: Ωραίες οι δηλώσεις για… σημαίες στο γήπεδο του αντιπάλου, αλλά πολλές φορές, είναι καλύτερο να μασάς παρά να μιλάς.

Περισσότερα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βαρούχας: Σωστές όλες οι αποφάσεις Γιοβάνοβιτς-VAR στο ντέρμπι της Τούμπας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ:

Ο τηλεκριτικός διαιτησίας Παναγιώτης Βαρούχας επιβεβαίωσε στην «Αθλητική Κυριακή» ότι όλες οι αποφάσεις του διαιτητή Γιοβάνοβιτς και του VAR στο ντέρμπι της Τούμπας ήταν σωστές.

Συγκεκριμένα, η κίτρινη κάρτα στον Λούκα Ιβανούσετς ήταν δικαιολογημένη, δεν υπήρχε πέναλτι υπέρ του Άρη στη φάση Κεντζιόρα-Γένσεν, ενώ το πέναλτι υπέρ του Τάισον στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου δόθηκε σωστά.

Περισσότερα

Διαβάστε Ακόμη