ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Οι αιρθμοί του ΑΕΛ- ΠΑΟΚ
H επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στην ΑΕΛ στο Αλκαζάρ.
Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στους Θεσσαλούς στο θεσμό, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.
Αυτή είναι η πέμπτη φορά που ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΛ βρίσκονται αντιμέτωποι στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας.
Μπορεί η «ιστορία» των αναμετρήσεων τους να ξεκίνησε από τον τελικό του θεσμού την άνοιξη του 1985 και να μην επέτρεψε στον Δικέφαλο να κάνει το νταμπλ, αλλά εκείνη ήταν και η μοναδική επιτυχία της ομάδας της Θεσσαλίας απέναντι του.
Κάθε μια από τις τρεις επόμενες φορές που συναντήθηκαν ο ΠΑΟΚ πήρε με ιδιαίτερη άνεση την πρόκριση, ενώ και τώρα έχει βάλει τις βάσεις με τη νίκη (5-0) στην Τούμπα. Η ΑΕΛ μετρά μόλις μια νίκη στα έξι παιχνίδια και αυτή ήταν το 2-0 της σεζόν 1990-91 ως «απάντηση» στην επικράτηση του ΠΑΟΚ με 3-0 στην Τούμπα.
Υπάρχει μια ισοπαλία ανάμεσα στις δύο ομάδες στην άδεια Τούμπα το 2003-04 (10’ Γιασεμάκης – 42’ Τσακμακίδης) και τέσσερις νίκες του ΠΑΟΚ (μαζί με την φετινή) χωρίς να δεχθεί γκολ.
Στις 10 Μαρτίου 1991 στην Τούμπα για τα προημιτελικά του θεσμού. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-0 (41’ Λαγωνίδης, 78’ Μπορμπόκης, 83’ Καραγεωργίου).
Την σεζόν 2003-04 διόρθωσε το 1-1 στην Τούμπα με νίκη στο Αλκαζάρ με 3-0 (14’ Χάγκαν, 41’ Σπάσιτς, 86’ Γιασεμάκης) πέρασε άνετα στον δεύτερο γύρο.
Το 2016-17 ήταν η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την ομάδα της Λάρισας στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας σε φάση ομίλων. Ο αγώνας ήταν μονός και έγινε στο γήπεδο της Τούμπας, με τον Δικέφαλο να επικρατεί 2-0 (28’ Μυστακίδης, 41’ Περέιρα).
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Με επιτυχία ο καθαρισμός του γονάτου του Μιχαηλίδη
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο αρθροσκοπικός καθαρισμός στο γόνατο του Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος θα απουσιάσει από τις υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ για το προσεχές διάστημα.
Ο τραυματισμός του Έλληνα στόπερ προσθέτει έναν ακόμη «πονοκέφαλο» στον Ραζβάν Λουτσέσκου.
Ο Μιχαηλίδης ξεκινά πλέον την αποθεραπεία του, ενώ η ΠΑΕ ΠΑΟΚ του ευχήθηκε γρήγορη επιστροφή στα γήπεδα.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Άρης: Έρχεται στην Τούμπα δίχως να ανακοινώσει αποστολή
Ο Άρης ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, χωρίς όμως να ανακοινωθεί αποστολή, όπως συνηθίζει πλέον ο Μανόλο Χιμένεθ στα πρόσφατα παιχνίδια πρωταθλήματος και Κυπέλλου. Ο Ισπανός τεχνικός δεν υπολογίζει στους Δώνη, Καντεβέρε και Σούντμπεργκ, οι οποίοι συνέχισαν ατομικό πρόγραμμα λόγω τραυματισμών.
Η τελευταία προπόνηση στο Δασυγένειο περιλάμβανε ενεργοποίηση, τακτική και τελειώματα, με τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές να ολοκληρώνουν τις δοκιμές ενόψει του αυριανού αγώνα (07/12, 19:30), στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Η αποστολή θα διανυκτερεύσει σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.
-
Απόψεις28-11-2025, 12:41Ο ΠΑΟΚ μετέτρεψε το ματς της Βουλγαρίας σε «τελικό»
-
PAOKDAY FOOTBALL ANALYSIS02-12-2025, 13:48Ανάλυση Γιακουμάκη: Ο φορ που κυριάρχησε στην περιοχή πριν καν σκοράρει
-
Απόψεις28-11-2025, 12:36Η “Χ”άμενη ευκαιρία και ο κόμβος της Λειβαδειάς
-
PAOKDAY TV01-12-2025, 16:16Παπαντωνίου: “Θα σταθώ στο απίστευτο σπριντ του Τάισον, βγήκαν οι αλλαγές του Λουτσέσκου” (vid)
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ01-12-2025, 16:37Στο στόχαστρο της Άντερλεχτ ο Τσιφτσής (pic)
-
PAOKDAY TV28-11-2025, 15:54Παπαντωνίου: “Έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να μπει σε τροχιά οχτάδας, έλειψε ο Κωσταντέλιας” (vid)
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ01-12-2025, 13:40Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ «προστάτεψε» τον έξαλλο Λουτσέσκου
-
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ02-12-2025, 23:12Τρομερή εμφάνιση και πρόκριση στον ημιτελικό
