ΜΠΑΣΚΕΤ
Mπαμ, ζιπ, αχ… σε γκέλες ολκής
H λογική που επικρατεί στο Παλατάκι αφορά αγωνιστικό μπάτζετ 500 χιλ. ευρώ. Σε αυτό πρέπει ο Φλεβαράκης να χωρέσει τα 175 των Μαργαρίτη, Σχίζα, Καρρά, Καραμανόλη. Οι επαφές με τον Τσόχλα δεν έχουν βγάλει αποτέλεσμα, γιατί στην ΚΑΕ αντιδρούν για την απαίτηση των 40 χιλιάδων.
-Φυσικά στα 175 θα πρέπει να προστεθούν και τα 40-50 του Χάτσερ για την επόμενη σεζόν. Ο λόγος; Μα ο team manager (τεράστια και η ευθύνη Πρέλεβιτς) είχε κλείσει τον 35χρονο Αμερικανό για 260 χιλιάδες δολάρια με κλειστό διετές. For God’s sake… Και όλα αυτά γιατί ο Bean είχε αρνηθεί τα 100 της αρχικής πρότασης. Ναι, δεν υπήρχαν άλλοι γκαρντ εξ ΗΠΑ στην αγορά, ο Χάτσερ ήταν ο μοναδικός, όσο μοναδική ήταν και η επιτυχία του ΠΑΟΚ στο deal.
-Συμπέρασμα; Με βάση τα παραπάνω ο νέος κόουτς έχει στην διάθεση του γύρω στα 290 -300 χιλιάρικα για 6 ξένους και 2 Έλληνες. Όχι όμως τον Παπαντωνίου που θα συνεχίσει στην Αγιά.
-Και ο Σαρηκόπουλος; Ο ΠΑΟΚ μπορούσε να του δώσει μάξιμουμ 50, ο ίδιος ζήτησε πολλά περισσότερα και μάλιστα εγγυημένα, ενώ για τον Γιάνκοβιτς… άστο να πάει, άστο. Εναλλακτικές σε καλό επίπεδο δεν υπάρχουν, δύσκολα θα κινηθεί η ομάδα για τον hyper30 Λαμπρόπουλο.
-Φυσικά δεν είναι μόνο η στελέχωση του νέου ρόστερ, αλλά πως θα συνεχιστεί και η προσπάθεια που άρχισε για την κάλυψη του ανοίγματος με την βοήθεια Αμοιρίδη συν των χρημάτων από χορηγίες και διαρκείας.
-Δόθηκαν αυτό το διάστημα πάνω από 150 χιλιάδες ευρώ σε πολλούς παίκτες (Έλληνες, ξένους) της τελευταίας διετίας, ενώ οι πολυπράγμωνες χρωστούσαν και στον Μπάλαμπαν. Ναι στον Μπάλαμπαν που έπαιξε ένα μήνα στις αρχές της σεζόν 2015-16. Tragic…
-Χρειάζεται 2ος γύρος καταβολών. Από το συνολικό άνοιγμα έμειναν σε ρευστό (υπάρχουν και εκχωρήσεις που τρέχουν και το τραγικό είναι οτι ο απερχόμενος Μπάνε με την σύμφωνη γνώμη των άμεσων συνεργατών του και ουχί διοικούντων ξόδεψε σχεδόν όλο το τηλεοπτικό της περιόδου 2019-2020) περίπου 550 χιλ. ευρώ και είναι απαραίτητο να δοθούν άλλα 100 στους ίδιους. Ναι αλλά δεν υπάρχουν. Εκτός και αν από ΠΑΕ γίνει πράξη η υπόσχεση βοήθειας…
-Και επειδή όλα τριγύρω αλλάζουν και στον ΠΑΟΚ όλα ίδια μένουν, ε, οι κλασσικές επικοινωνιακές γκέλες της ΚΑΕ συνεχίζουν με αμείωτο βαθμό. Δεν δημιουργεί όμως εντύπωση αυτό πλέον. Η δουλίτσα μας να γίνεται.
-Α και το άλλο, από αυτά που βγαίνουν για να στηρίζουν συγκεκριμένους ατζέντηδες, από τους οποίους οι προσφυγές ήταν απανωτές. Η ΚΑΕ διέρρευσε στα ΜΜΕ οτι ο Λίνος χάρισε τα 57-58 χιλιάδες ευρώ που του όφειλε η ομάδα για την σεζόν 2018-2019. Σοβαρά;
-Πως έφυγε ελεύθερος ο Λίνος Αύγουστο μήνα από τον ΠΑΟΚ; Πως τον πήρε ελεύθερο η ΑΕΚ από το συμβόλαιο που είχε στον Δικέφαλο; Ουσιαστικά αυτά τα χρήματα ήταν το ποσό που έδωσε η ΑΕΚ και ο Λίνος για να μείνει τώρα ο παίκτης ελεύθερος και να βρίσκεται με την αποστολή των κιτρίνων στα βουνά για προετοιμασία.
-Η δεν ισχύουν αυτά; Και αν δεν ισχύουν γιατί ο Λίνος απέρριψε την πρόταση του ΠΑΟΚ για 20 χιλ. ευρώ μετρητά, 37 χιλ. ευρώ με εκχωρήσεις από χορηγό και εγγυημένα τα 70 χιλ. ευρώ του επόμενου συμβολαίου; Χαρίζει κάποιος-κύριοι επικοινωνιολόγοι της ΚΑΕ-όταν μένει σε μια ομάδα. Όταν φεύγει, έτσι όπως έφυγε ο Λίνος και με τον “εκβιασμό” της προσφυγής, δεν υπάρχει “χαρίζω”.
-Και βέβαια κουβέντα από την ΚΑΕ και από τα φίλια ΜΜΕ για το νόμιμο και ηθικό της επιλογής Παπαθεοδώρου. Άσχετα αν (κακώς, κάκιστα…) του οφείλει ο ΠΑΟΚ (αυτοί που έβγαιναν φωτογραφίες μαζί του το καλοκαίρι του 2017 στην παρουσίαση του) 87 χιλιάρικα. Νόμιμο και ηθικό… όπως ανήθικο και ντροπιαστικό είναι για την ιστορία του ΠΑΟΚ αυτό το χρέος.
-Αλήθεια, μια που μιλάμε για χρέη… Η ΑΕΚ χρωστά μερικές δεκάδες χιλιάδες στον Φλεβαράκη; Έτσι ακούσαμε. Ισχύει;
*Άρθρο του Κλείτου Καρακανιά στο basketplus
ΜΠΑΣΚΕΤ
Επιβλητική “πρώτη” νίκη στη νέα εποχή
Ο ΠΑΟΚ επικράτησε άνετα του Κολοσσού Ρόδου με 82-70 στο PAOK Sports Arena, παραμένοντας στις υψηλές θέσεις της Stoiximan Basket League (6-2). Παρά το νωθρό ξεκίνημα και το 0-7 των φιλοξενούμενων, η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς αντέδρασε άμεσα, βρήκε ρυθμό μέσα από την άμυνα και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο 16-16. Από εκεί και πέρα, ο Δικέφαλος επέβαλε τον ρυθμό του, έτρεξε επιμέρους 27-13 στο δεύτερο δεκάλεπτο και πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα 43-34.
Με όπλο την καλή κυκλοφορία της μπάλας και σταθερή παραγωγικότητα κοντά και μακριά από το καλάθι, ο ΠΑΟΚ άνοιξε τη διαφορά ακόμα και στο +17, ελέγχοντας πλήρως το παιχνίδι. Ο Κολοσσός, που υπέπεσε σε πολλά λάθη και είχε ασταθή επιθετική λειτουργία, δεν μπόρεσε ουσιαστικά να απειλήσει, παρά τις προσπάθειες του Γκάουντλοκ.
Κορυφαίος των νικητών ήταν ο απόλυτα αποτελεσματικός Μάρβιν Τζόουνς με 20 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ Μέλβιν, Περσίδης, Μουρ και Μπράουν είχαν επίσης διψήφιο σκορ. Για τον Κολοσσό ξεχώρισαν οι Γκάουντλοκ (17π.) και Γκαλβανίνι (14π., 10ρ.).
Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει στην 3η θέση, ενώ ο Κολοσσός παραμένει χαμηλά με ρεκόρ 2-7.
ΜΠΑΣΚΕΤ
Ντεμπούτο Μπουντούρη ως GM του ΠΑΟΚ
Ο Νίκος Μπουντούρης επιστρέφει στο PAOK SPORTS ARENA και βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας.
Πριν λίγες ημέρες η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την πρόσληψη του ως General Manager.
-
Απόψεις28-11-2025, 12:41Ο ΠΑΟΚ μετέτρεψε το ματς της Βουλγαρίας σε «τελικό»
-
PAOKDAY FOOTBALL ANALYSIS02-12-2025, 13:48Ανάλυση Γιακουμάκη: Ο φορ που κυριάρχησε στην περιοχή πριν καν σκοράρει
-
Απόψεις28-11-2025, 12:36Η “Χ”άμενη ευκαιρία και ο κόμβος της Λειβαδειάς
-
PAOKDAY TV01-12-2025, 16:16Παπαντωνίου: “Θα σταθώ στο απίστευτο σπριντ του Τάισον, βγήκαν οι αλλαγές του Λουτσέσκου” (vid)
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ01-12-2025, 16:37Στο στόχαστρο της Άντερλεχτ ο Τσιφτσής (pic)
-
PAOKDAY TV28-11-2025, 15:54Παπαντωνίου: “Έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να μπει σε τροχιά οχτάδας, έλειψε ο Κωσταντέλιας” (vid)
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ01-12-2025, 13:40Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ «προστάτεψε» τον έξαλλο Λουτσέσκου
-
Απόψεις01-12-2025, 12:10Πέρασε από το «μπλόκο» της Λιβαδειάς και είδε τον Γιακουμάκη να καρπώνεται τους κόπους του
