Σε κλοιό αστυνομικών δυνάμεων το ΑΠΘ

PAOKDAY
Ανάγνωση 2'

Αυτή την ώρα, αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται διάσπαρτες, περιμετρικά του κάμπους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επιδιώκουν να αποτρέψουν το ενδεχόμενο να κινηθούν κάποιες ομάδες και να μπουν στην Πολυτεχνική Σχολή, για να προχωρήσουν σε κατάληψη, όπως συνέβη στην Αθήνα.

Το κάμπους του ΑΠΘ καταλαμβάνει μια πάρα πολύ μεγάλη έκταση και είναι πολύ δύσκολο να αποτραπεί η είσοδος σε μεμονωμένα άτομα, παρόλα αυτά οι έλεγχοι στην ευρύτερη περιοχή είναι διαρκείς και προφανώς θα έχουν συνέχεια, μέχρι και την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Την ίδια ώρα, στο Πολυτεχνείο στην Αθήνα, ομάδα των ΜΑΤ μπήκε στο προαύλιο του Πολυτεχνείου και ακινητοποίησε μια ομάδα νέων που αντιδρούσαν στην απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, να μην πραγματοποιηθεί φέτος πορεία, λόγω του κορωνοϊού.

Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ εξάλλου, αποφάσισαν σήμερα το πανεπιστήμιο να παραμείνει κλειστό στις 16 και 17 Νοεμβρίου, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού που δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση εκδηλώσεων μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ήδη από την περασμένη Τετάρτη, στη διάρκεια της επίσκεψης εργασίας που πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη, είχε προαναγγείλει πως δεν θα επιτραπεί καμία εκδήλωση στις 17 Νοεμβρίου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «γιορτή για φέρετρα δεν ήταν ποτέ, ούτε θα αφήσουμε να γίνει φέτος το Πολυτεχνείο».

grtimes.gr

Elabet
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Κοινοποίησε αυτό το άρθρο