Καταλήγει στο 4-4-2 ο Λίσι κόντρα στον Ολυμπιακό

PAOKDAY
Ανάγνωση 2'

Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό πλησιάζει και ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Αλέσιο Λίσι, καλείται να πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις αναφορικά με την ενδεκάδα που θα παρατάξει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ο Ιταλός θέλει η ομάδα του να παρουσιαστεί στο ύψος των περιστάσεων και να επιστρέψει με τους βαθμούς της νίκης. Βασικό ζητούμενο είναι να βρει το κατάλληλο σύστημα, που θα διατηρεί την ισορροπία ανάμεσα στις γραμμές. Παράλληλα, θέλει να αναδείξει τα θετικά χαρακτηριστικά της ομάδας και να καλύψει τις αδυναμίες από τις απουσίες, όπως αυτή του Κένι.

Ο τεχνικός του Δικεφάλου προβληματίστηκε αρκετά μέσα στην εβδομάδα για τον σχηματισμό που θα επιλέξει. Από τη μία είναι η απουσία του Κένι από το δεξί άκρο της άμυνας και από την άλλη η επιθυμία του να μη «σπάσει» το δίδυμο στην επίθεση, με τους Εντιαγέ και Μπάνζα να αποτελούν σημεία αναφοράς.

Το 3-5-2, με βάση τα χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών, ταιριάζει στους «ασπρόμαυρους», καθώς τόσο ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς όσο και ο Δημήτρης Γιαννούλης έχουν αγωνιστεί πολλές φορές ως φουλ μπακ. Ωστόσο, το συγκεκριμένο ενδεχόμενο φαίνεται πως χάνει έδαφος.

Ο Αλέσιο Λίσι δείχνει να καταλήγει στην επιλογή του 4-4-2, ένα σύστημα το οποίο έχει δουλέψει περισσότερο και γνωρίζει καλύτερα η ομάδα. Άλλωστε, στους τελευταίους αγώνες που το έχει εφαρμόσει, ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και έχει καταφέρει να συνδυάσει τις καλές εμφανίσεις με νίκες.

Ο Ιταλός θέλει να διατηρήσει όσα λειτουργούν καλά, χωρίς αλλαγές που μπορεί να επηρεάσουν την ισορροπία. Έτσι, το 4-4-2 συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Η συγκεκριμένη διάταξη επιτρέπει στον προπονητή να διατηρήσει δύο ποδοσφαιριστές στην πρώτη γραμμή, οι οποίοι έχουν δείξει πως μπορούν να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα.

Για αυτό και η διατήρηση της επιθετικής δυάδας αποτελεί ένα από τα βασικά δεδομένα στον σχεδιασμό του.

Elabet
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Κοινοποίησε αυτό το άρθρο