Μεγάλο κάζο για τον ΠΑΟΚ

PAOKDAY
Ανάγνωση 5'

Ένα βράδυ που θέλει άμεση αγωνιστική αντίδραση και πολλές εξηγήσεις έζησε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, γνωρίζοντας οδυνηρή ήττα με 3-1 από την Καλαμάτα. Ο Δικέφαλος παρουσιάστηκε μακριά από τον καλό του εαυτό, πλήρωσε τα σοβαρά λάθη του και είδε τους φιλοξενούμενους να φεύγουν με ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, σε μία από τις σημαντικότερες νίκες της ιστορίας τους.

Η αναμέτρηση αποτελούσε ευκαιρία για τους «ασπρόμαυρους» να εκμεταλλευτούν τις απώλειες των ανταγωνιστών τους και να βρεθούν σε θέση ισοβαθμίας στην κορυφή της βαθμολογίας. Ωστόσο, η εικόνα τους δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της περίστασης, με την Καλαμάτα να αξιοποιεί τα αμυντικά κενά και να επιβάλλει τον ρυθμό της για μεγάλα διαστήματα.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και έδειξαν από νωρίς ότι δεν ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη για να περιοριστούν σε παθητικό ρόλο. Ο Μορέιρα απείλησε στα πρώτα λεπτά, με τον Τσιφτσή να επεμβαίνει αποτελεσματικά, ενώ ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει με τον Τάισον, χωρίς όμως να βρει στόχο.

Η ομάδα του Αλέσιο Λίσι δυσκολευόταν να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα και να δημιουργήσει προϋποθέσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία. Αντίθετα, η Καλαμάτα έβρισκε χώρους, πίεζε αποτελεσματικά και έδειχνε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στις μονομαχίες.

Η υπεροχή της απέφερε καρπούς στο 26ο λεπτό. Ο Βάργκας μπήκε στην περιοχή και ο Εντιαγέ τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι. Ο ίδιος ο παίκτης ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1, βάζοντας δύσκολα στους γηπεδούχους.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να βρει ρυθμό, ωστόσο κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια λίγο πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Στο 45ο λεπτό, ο Πέλκας έκλεψε την μπάλα και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την επίθεση, με τον Εντιαγέ να επωφελείται από τις κόντρες και να ισοφαρίζει σε 1-1.

Η ισοφάριση έδωσε την ευκαιρία στον Δικέφαλο να επιστρέψει στο ματς, όμως η εικόνα του δεύτερου μέρους δεν δικαίωσε τις προσδοκίες. Ο Λίσι προχώρησε σε αλλαγές με την έναρξη της επανάληψης, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Ζίβκοβιτς και τον Ελουστόντο, στη θέση του τραυματία Μιχαηλίδη.

Παρά την προσπάθεια του ΠΑΟΚ να εμφανιστεί πιο επιθετικός, η Καλαμάτα συνέχισε να βρίσκει λύσεις. Στο 56′, ο Βάργκας πραγματοποίησε εξαιρετική ατομική ενέργεια από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή και με όμορφο τελείωμα έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του, γράφοντας το 1-2.

Η κατάσταση έγινε ακόμη πιο δύσκολη για τους γηπεδούχους έξι λεπτά αργότερα. Ο Τσιφτσής βγήκε μακριά από την εστία του και ανέτρεψε τον Βάργκας, με αποτέλεσμα να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα. Ο Μοναστηρλής πέρασε αναγκαστικά στο παιχνίδι αντί του Πέλκα, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ με δέκα ποδοσφαιριστές και με ένα βουνό να ανέβει.

Η Καλαμάτα εκμεταλλεύτηκε άμεσα τις συνθήκες και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή της. Στο 66ο λεπτό, ο Βάργκας δημιούργησε ακόμη μία επικίνδυνη κατάσταση, τροφοδοτώντας τον Αλόνσο, ο οποίος βρήκε τον αμαρκάριστο Κουρμινόφσκι. Ο τελευταίος δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-3, βάζοντας ουσιαστικά τέλος στις ελπίδες του Δικεφάλου.

Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να αντιδράσει, ενώ οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν με ένταση και αποφασιστικότητα, αναζητώντας ακόμη περισσότερα γκολ. Η εικόνα των «ασπρόμαυρων» παρέμεινε προβληματική μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, με την απογοήτευση να αποτυπώνεται και στις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν στην Τούμπα.

Το τελικό 1-3 συνιστά ένα μεγάλο κάζο για τον ΠΑΟΚ, που έχασε μια σημαντική ευκαιρία να πλησιάσει την κορυφή και προβλημάτισε έντονα με την αγωνιστική του παρουσία. Από την άλλη πλευρά, η Καλαμάτα πανηγύρισε ένα ιστορικό διπλό, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Βάργκας και παρουσιάζοντας ένα σύνολο που πίστεψε στη νίκη και την κυνήγησε μέχρι τέλους.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΑΟΚ (Αλέσιο Λίσι): Τσιφτσής, Κένι, Μπάμπα, Μιχαηλίδης(46′ Ελουστόντο), Κόστα, Γιάκιτς(74′ Ούγκρεσιτς), Ζαφείρης, Πέλκας(63′ Μοναστηρλής), Τάισον(74′ Μπάνζα), Χατσίδης(46′ Ζίβκοβιτς), Εντιαγέ

Καλαμάτα (Παναγιώτης Χριστοφιλέας): Βασίγιεβιτς, Ροντρίγκες(73′ Μπακαγιόκο), Στρούγγης, Καλουτσικίδης, Αλόνσο, Ντιαρά(78′ Kατάλντι), Πινέιρο, Χάμζα(84′ Λιατσικούρας), Μορέιρα(84′ Μιράντα), Βάργκας, Κουρμινόφσκι(84′ Σίγκουρντσον)

Elabet
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Κοινοποίησε αυτό το άρθρο