Τρινκιέρι: «Να χτίσουμε έναν ΠΑΟΚ που δεν θα πιστεύει ότι μπορεί να χάσει κανένα παιχνίδι» (vid)

PAOKDAY
Ανάγνωση 4'

Ο Αντρέα Τρινκιέρι παρουσίασε το όραμά του για τον νέο ΠΑΟΚ, μίλησε για τη συνεργασία με τον Αριστοτέλη Μυστακίδη, τη φιλοσοφία με την οποία δημιουργείται η ομάδα της επόμενης ημέρας και έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο του Δικεφάλου.

Το στίγμα της νέας εποχής που επιχειρεί να δημιουργήσει στον ΠΑΟΚ έδωσε ο Αντρέα Τρινκιέρι μέσα από συνέντευξή του στο κανάλι της ΚΑΕ. Ο Ιταλός τεχνικός αναφέρθηκε στις πρώτες του εντυπώσεις από τη συνεργασία με τον Αριστοτέλη Μυστακίδη, στις βάσεις πάνω στις οποίες θέλει να «χτίσει» το αγωνιστικό πρότζεκτ, αλλά και στη νοοτροπία που επιδιώκει να αποκτήσει η ομάδα τα επόμενα χρόνια.

Ο έμπειρος προπονητής στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της δημιουργίας ισχυρών θεμελίων, αποκαλύπτοντας παράλληλα πως ένα από τα πρώτα ζητήματα που έθεσε ήταν η ύπαρξη ενός σύγχρονου προπονητικού κέντρου.

«Είναι μια τεράστια πρόκληση, γιατί εκεί που θέλει να μας πάει ο κ. Μυστακίδης χρειάζονται γερά θεμέλια. Να χτίσουμε κάτι που μπορεί να αντέξει και να μεγαλώσει. Υπάρχει η πιθανότητα να πετύχουμε γρήγορα. Αλλά θέλει να χτίσει κάτι διαφορετικό και να κάνει κάτι για την πόλη. Του είπα ότι χρειάζομαι ένα προπονητικό κέντρο για να χτίσω. Και μου είπε ότι θα το κάνουμε άμεσα για να έχουμε 24ώρη πρόσβαση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τον σχεδιασμό του ρόστερ, ο Τρινκιέρι εξήγησε ότι η βάση κάθε επιτυχημένης ομάδας πρέπει να είναι οι Έλληνες παίκτες, οι οποίοι μπορούν να μεταφέρουν τη φιλοσοφία και την ταυτότητα του συλλόγου στους ξένους αθλητές.

«Ξεκινάς πρώτα από τους γηγενείς παίκτες, αυτό έχω μάθει. Αυτοί μπορούν να μάθουν στους ξένους τι σημαίνει ο ΠΑΟΚ. Τι να περιμένει ο κόσμος από την ομάδα; Ένταση, ενέργεια, δέσμευση».

Παράλληλα, αποκάλυψε τις βασικές αρχές που θέλει να διέπουν το αγωνιστικό τμήμα, τονίζοντας πως η ομάδα βρίσκεται πάντα πάνω από το άτομο.

«Λειτουργώ ανάλογα με τις συνθήκες. Η ενέργεια και η ένταση κερδίζουν. Θέλω τρεις αδιαπραγμάτευτες αξίες. Η πρώτη είναι ότι κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα. Μετά η δέσμευση και το τρίτο είναι κάτι που το σκέφτομαι. Το όνειρό μου είναι όλοι στο τμήμα, από τους παίκτες και τον προπονητή μέχρι το σταφ, να έχουν την ίδια κουλτούρα».

Αναφερόμενος στο αγωνιστικό προφίλ που επιθυμεί να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ, αλλά και στη δυναμική της εξέδρας, ο Ιταλός τεχνικός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα για τη νοοτροπία που θέλει να εμφυσήσει στην ομάδα.

«Θα ήθελα μια ομάδα που να πιστεύει ότι δεν μπορεί να χάσει κανένα παιχνίδι. Να παλεύει ως το τέλος. Το να είσαι οπαδός του ΠΑΟΚ είναι σαν να είσαι σε αποστολή. Να χτίσουμε μια ατμόσφαιρα που θα μοιάζει με κόλαση για τους αντιπάλους, μέσα σε αθλητικά πλαίσια».

Κλείνοντας, ο Τρινκιέρι ρωτήθηκε πώς θα ήθελε να βλέπει αυτή την απόφαση μετά από τρία χρόνια, απαντώντας με μια φράση που αποτυπώνει τις προσδοκίες του για το νέο εγχείρημα:

«Θα θέλω να λέω πως ήταν η καλύτερη απόφαση της ζωής μου».

Δείτε την συνέντευξη: 

 

Elabet
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Κοινοποίησε αυτό το άρθρο