Στο επίκεντρο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΟΚ, η Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη έχει μετατραπεί σε σημείο συνάντησης για φίλους της ομάδας και περαστικούς που θέλουν να ζήσουν από κοντά το κλίμα της επετειακής γιορτής.
Ανάμεσα στις δράσεις που έχουν στηθεί στην πλατεία, ξεχωρίζουν τα μεγάλα video walls που προβάλλουν στιγμές από την ένδοξη ιστορία του συλλόγου. Τα «μάτριξ» παίζουν διαρκώς ιστορικά στιγμιότυπα: γκολ που έγραψαν ιστορία, κατακτήσεις τίτλων, αλλά και εικόνες από βραδιές που σημάδεψαν τη διαδρομή του ΠΑΟΚ.

Οι προβολές αυτές τραβούν το ενδιαφέρον του κόσμου. Πολλοί σταματούν μπροστά από τις οθόνες, δημιουργώντας μικρές παρέες που παρακολουθούν ξανά και ξανά τις μεγάλες στιγμές του Δικεφάλου. Κάποιοι μένουν για λίγα λεπτά, άλλοι για περισσότερη ώρα, σαν να παρακολουθούν ένα ζωντανό ντοκιμαντέρ στο κέντρο της πόλης.
Για τους μεγαλύτερους φίλους της ομάδας, οι εικόνες λειτουργούν σαν ένα ταξίδι στη μνήμη. Θυμούνται εποχές, αγώνες και στιγμές που έζησαν από κοντά, σχολιάζοντας μεταξύ τους τις ιστορικές φάσεις που προβάλλονται.

Ταυτόχρονα, οι νεότεροι έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία του συλλόγου. Μέσα από τις προβολές μαθαίνουν για στιγμές που ίσως δεν έζησαν, αλλά αποτελούν κομμάτι της ταυτότητας του ΠΑΟΚ.
Έτσι, η γιορτή για τα 100 χρόνια του ΠΑΟΚ στην Πλατεία Αριστοτέλους δεν είναι μόνο μια επετειακή εκδήλωση, αλλά και μια ζωντανή σύνδεση των γενεών: εκεί όπου οι παλιοί θυμούνται και οι νεότεροι μαθαίνουν την ιστορία του συλλόγου.


