Έντονο κλίμα επικράτησε το βράδυ της Δευτέρας στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΣ ΠΑΟΚ, η οποία είχε ως αντικείμενο το μνημόνιο συνεργασίας με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ σχετικά με το έργο της Νέας Τούμπας. Η διαδικασία σημαδεύτηκε από διαφωνίες και εντάσεις, με αποτέλεσμα να διακοπεί πριν την ολοκλήρωσή της.
Το μνημόνιο που είχε συντάξει η ειδική επιτροπή (ορισμένη από τον ίδιο τον ΑΣ ΠΑΟΚ) δεν έτυχε ομόφωνης αποδοχής από το Δ.Σ. Κατόπιν τούτου, αποφασίστηκε να κατατεθούν δύο εναλλακτικές προτάσεις: μία από τον κ. Πατρίδα και μία από τον κ. Νικολαΐδη, οι οποίες θα τίθενταν προς ψηφοφορία.
Η πρόταση του κ. Πατρίδα περιλάμβανε τον όρο ύπαρξης proof of funds έως τις 31 Δεκεμβρίου, προκειμένου να διασφαλιστεί η οικονομική δυνατότητα υλοποίησης του έργου. Από την άλλη πλευρά, η πρόταση του κ. Νικολαΐδη προέβλεπε ότι οι απαιτούμενες εγγυήσεις θα δοθούν μετά την ολοκλήρωση της κοστολόγησης, κάτι που, σύμφωνα με την τεχνοκρατική επιτροπή, θεωρείται πιο ρεαλιστική προσέγγιση.
Η διαφωνία γύρω από αυτόν τον όρο προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των μελών. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και ενώ η ψηφοφορία είχε ξεκινήσει, ο κ. Νικολαΐδης ένιωσε αδιαθεσία και αποχώρησε, έχοντας όμως ήδη καταθέσει την ψήφο του.
Λίγο αργότερα, μέλη του Δ.Σ. που υποστήριζαν την πρόταση του κ. Πατρίδα (μεταξύ αυτών οι κ.κ. Ησαϊάδης και Μπεκιάρης) ζήτησαν τη διακοπή της συνεδρίασης, επικαλούμενοι την ανάγκη επαναπροσδιορισμού της διαδικασίας. Η απόφαση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς αρκετά μέλη θεώρησαν ότι η διαδικασία θα έπρεπε να συνεχιστεί κανονικά.
Μέχρι τη στιγμή της διακοπής είχαν ήδη ψηφίσει επτά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με τα πρακτικά και τις αποφάσεις που ελήφθησαν, η συνεδρίαση αναμένεται να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες από το σημείο που σταμάτησε, χωρίς επανάληψη των ήδη κατατεθειμένων ψήφων, οι οποίες έχουν καταγραφεί επισήμως.
Το περιστατικό ανέδειξε τις διαφορετικές προσεγγίσεις που υπάρχουν εντός του ΑΣ ΠΑΟΚ σχετικά με τη διαχείριση του έργου της Νέας Τούμπας, ενώ η τελική απόφαση για το μνημόνιο συνεργασίας παραμένει σε εκκρεμότητα.


