ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Βιεϊρίνια: «Ο ΠΑΟΚ είναι το πεπρωμένο μου – θα δίνω πάντα την ψυχή μου για αυτό το έμβλημα»
Ο Αντρέ Βιεϊρίνια άνοιξε την καρδιά του στο συγκινητικό ντοκιμαντέρ του PAOK TV, μιλώντας για τη ζωή, την πορεία και τη σχέση ζωής που τον συνδέει με τον ΠΑΟΚ. Από τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Πορτογαλία και την κατάκτηση του Euro U17, μέχρι τη γνωριμία του με τη Θεσσαλονίκη και τη σύζυγό του, Βάσω, ο εμβληματικός αρχηγός θυμήθηκε τα πάντα με συγκίνηση.
«Όταν ήρθα πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, δεν ήξερα τι να περιμένω. Όμως από την πρώτη στιγμή ένιωσα ότι εδώ είναι το σπίτι μου», εξομολογήθηκε, περιγράφοντας την πρώτη του επαφή με τον Δικέφαλο. Αναφερόμενος στην αποχώρησή του για τη Βόλφσμπουργκ, δεν έκρυψε τη δυσκολία της απόφασης: «Δεν ήθελα να φύγω… ένιωθα ότι άφηνα κάτι δικό μου πίσω. Όμως έπρεπε να το κάνω για να εξελιχθώ». Παρόλα αυτά, η επιστροφή του έμοιαζε προδιαγεγραμμένη: «Ήξερα πάντα πως μια μέρα θα ξαναφορούσα τα ασπρόμαυρα. Ο ΠΑΟΚ είναι το πεπρωμένο μου».
Ο Βιεϊρίνια μίλησε με πάθος για τις μεγάλες στιγμές της καριέρας του, τα Κύπελλα, το νταμπλ και το ιστορικό πρωτάθλημα του 2024: «Το νταμπλ του 2019 δεν ήταν απλά τίτλοι. Ήταν δικαίωση, ήταν περηφάνια, ήταν η απόδειξη ότι τίποτα δεν χαρίζεται». Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους σοβαρούς τραυματισμούς του: «Πέρασα δύσκολες στιγμές… αλλά όταν βλέπεις το όνομά σου να φωνάζεται από 30.000 κόσμο, ξεχνάς τον πόνο. Γιατί παίζεις για αυτούς». Ιδιαίτερη στιγμή για τον ίδιο, όπως αποκάλυψε, ήταν η αγκαλιά με την κόρη του μετά τον αγώνα με τον Λεβαδειακό: «Όταν ήρθε και με αγκάλιασε, ένιωσα πως ό,τι κι αν συμβεί, τα έχω καταφέρει».
Ξεχωριστή θέση στα λόγια του είχε ο Ιβάν Σαββίδης. «Από την πρώτη συνάντηση, κατάλαβα ότι έχουμε κοινό πάθος – τον ΠΑΟΚ. Δεν συμφωνούμε πάντα, αλλά πάντα μιλάμε με αλήθεια», τόνισε, προσθέτοντας: «Είναι ένας άνθρωπος που έχει δώσει τα πάντα για τον ΠΑΟΚ. Και γι’ αυτό τον σέβομαι απεριόριστα».
Στο τέλος, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ συγκίνησε με τα λόγια του: «Ο ΠΑΟΚ δεν είναι απλώς μια ομάδα. Είναι τρόπος ζωής, είναι οικογένεια, είναι τα πάντα για μένα». Και συνέχισε: «Όσο έχω δύναμη, θα δίνω την ψυχή μου γι’ αυτό το έμβλημα». Κλείνοντας, είπε κάτι που συνοψίζει την πορεία και το ήθος του: «Θέλω, όταν κάποτε φύγω, να πουν πως ήμουν ένας από εσάς».
Μια εξομολόγηση καρδιάς, από έναν άνθρωπο που δεν ήταν απλώς παίκτης ή αρχηγός, αλλά έγινε σύμβολο, ψυχή και θρύλος του ΠΑΟΚ.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Μιχαηλίδης νοκ άουτ: Επιστροφή μετά το νέο έτος
Τα νέα από την προπόνηση του ΠΑΟΚ δεν είναι ευχάριστα, καθώς ο Γιάννης Μιχαηλίδης θα χρειαστεί να περάσει από αρθροσκοπικό καθαρισμό στο γόνατο, κάτι που τον αφήνει εκτός δράσης για το προσεχές διάστημα.
Όσα αναφέρει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ:
Η προετοιμασία για τη μάχη με τον Άρη στο γήπεδο της Τούμπας συνεχίζεται, με την τακτική να βρίσκεται στο προσκήνιο.
Παίκτες και τεχνικό επιτελείο δούλεψαν το απόγευμα της Παρασκευής (05.12) στη Νέα Μεσημβρία, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει δουλειά στην τακτική και οικογενειακό διπλό στο μισό γήπεδο.
Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας έβγαλε μέρος της προπόνησης και στη συνέχεια δούλεψε ατομικά, ενώ ο Δημήτρης Πέλκας υποβλήθηκε σε θεραπεία.
Ο Γιάννης Μιχαηλίδης έμεινε εκτός προπόνησης και θα υποβληθεί το Σάββατο (06.12) σε αρθροσκοπικό καθαρισμό στο γόνατο.
Η ομάδα την παραμονή του αγώνα με τον Άρη θα προπονηθεί στις 16:45.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Ούτε σήμερα ο Κωσταντέλιας
Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το ντέρμπι με τον Άρη (3/12, 21:30), με τον Γιάννη Κωνσταντέλια να μην βρίσκεται ακόμη στο 100%.
Η σημερινή προπόνηση ξεκίνησε με ασκήσεις ενεργοποίησης και στη συνέχεια το τεχνικό επιτελείο επικεντρώθηκε στην τακτική της αναμέτρησης και στις στατικές φάσεις.
Ο Κωνσταντέλιας πήρε μέρος σε κομμάτι του κανονικού προγράμματος και στη συνέχεια συνέχισε με ατομικές ασκήσεις στο γήπεδο, ενώ ο Δημήτρης Πέλκας έμεινε στο γυμναστήριο για θεραπεία.
Όπως συνηθίζεται το τελευταίο διάστημα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν ανακοίνωσε αποστολή, με όλους τους διαθέσιμους παίκτες να βρίσκονται στη διάθεσή του ενόψει του αγώνα.
-
Απόψεις28-11-2025, 12:41Ο ΠΑΟΚ μετέτρεψε το ματς της Βουλγαρίας σε «τελικό»
-
PAOKDAY FOOTBALL ANALYSIS02-12-2025, 13:48Ανάλυση Γιακουμάκη: Ο φορ που κυριάρχησε στην περιοχή πριν καν σκοράρει
-
ΜΠΑΣΚΕΤ27-11-2025, 18:40Πρόταση του Μυστακίδη στον Χατζόπουλου για το νέο ΔΣ της ΚΑΕ ΠΑΟΚ
-
Απόψεις28-11-2025, 12:36Η “Χ”άμενη ευκαιρία και ο κόμβος της Λειβαδειάς
-
PAOKDAY TV01-12-2025, 16:16Παπαντωνίου: “Θα σταθώ στο απίστευτο σπριντ του Τάισον, βγήκαν οι αλλαγές του Λουτσέσκου” (vid)
-
ΜΠΑΣΚΕΤ27-11-2025, 12:38Στα χέρια του Αριστοτέλη Μυστακίδη η ΚΑΕ ΠΑΟΚ
-
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ01-12-2025, 16:37Στο στόχαστρο της Άντερλεχτ ο Τσιφτσής (pic)
-
PAOKDAY TV28-11-2025, 15:54Παπαντωνίου: “Έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να μπει σε τροχιά οχτάδας, έλειψε ο Κωσταντέλιας” (vid)
