Ακολουθήστε μας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γιώργος και Νίκος Σαββίδης: Παρόντες και ενεργοί στον ΠΑΟΚ, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

:

 

Μπορεί να μην βρίσκονται καθημερινά στο προσκήνιο ή στα media, ωστόσο ο Γιώργος και ο Νίκος Σαββίδης διατηρούν σταθερή και ουσιαστική παρουσία εντός του οργανισμού του ΠΑΟΚ. Οι δύο γιοι του Ιβάν Σαββίδη έχουν ενεργό ρόλο σε ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της ΠΑΕ, τόσο στο επίπεδο της καθημερινότητας όσο και στον σχεδιασμό για την επόμενη μέρα.

 

Ο Νίκος Σαββίδης βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις που αφορούν κυρίως τις υποδομές – έναν τομέα στον οποίο δίνεται ιδιαίτερη έμφαση από τη διοίκηση. Μαζί με τον Γιώργο Σαββίδη, λειτουργούν συμπληρωματικά, συμμετέχοντας σε διεργασίες, συζητήσεις και αποφάσεις που επηρεάζουν άμεσα την πορεία και τον προγραμματισμό του συλλόγου.

 

Παρά την απουσία τους από τις κάμερες, έχουν γνώση και εικόνα για όλα όσα συμβαίνουν στον ΠΑΟΚ. Είναι διαρκώς σε επαφή με τα στελέχη της ΠΑΕ, συντονίζουν ενέργειες, ελέγχουν διαδικασίες και συμβάλλουν στον ευρύτερο ανασχεδιασμό της λειτουργίας του οργανισμού.

 

Σε απόλυτη συνεργασία με τον πατέρα τους, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος έχει αναλάβει πιο ενεργό ρόλο το τελευταίο διάστημα, οι Γιώργος και Νίκος αποτελούν τον σταθερό «σύνδεσμο» ανάμεσα στη διοίκηση και το ποδοσφαιρικό τμήμα. Η παρουσία τους δεν είναι μόνο συμβολική – είναι ουσιαστική και στρατηγική, με στόχο τη μετάβαση του ΠΑΟΚ σε ένα πιο σύγχρονο, πιο αποτελεσματικό μοντέλο λειτουργίας.

 

Το επόμενο διάστημα αναμένονται και επίσημες εξελίξεις σε μια σειρά από θέματα που χειρίζονται οι ίδιοι, με έμφαση στις υποδομές, την οργανωτική δομή και την προετοιμασία του συλλόγου για το επόμενο βήμα.

 

Απόψεις

Ντέρμπι μόνο στα χαρτιά, τρία και… λίγα ήταν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ:

Ο ΠΑΟΚ δεν άφησε σε κανένα σημείο του αγώνα τον Άρη να πάρει «ανάσες» ή να νιώσει ότι μπορεί να του κόψει τον δρόμο στη μάχη για το πρωτάθλημα. Από τα πρώτα λεπτά υπήρχε η αίσθηση ότι το ματς πήγαινε προς μία και μόνο κατεύθυνση, με ρυθμό, ένταση και αποφασιστικότητα σε απόλυτα ασπρόμαυρα πρότυπα.

Το τελικό 3-1, μέσα σε μια καυτή και κατάμεστη Τούμπα, απλώς σφράγισε αυτό που ήταν εμφανές από την αρχή: ένα ντέρμπι που ήταν ντέρμπι μόνο στα χαρτιά. Και αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, το σκορ θα μπορούσε άνετα να γράψει 6-1, με βάση τις ευκαιρίες που δημιούργησε ο ΠΑΟΚ, με πίεση οργανωμένη, επιθετική και ασφυκτική, ενώ ο Άρης έμοιαζε από νωρίς να «ζαλίζεται» σε κάθε αλλαγή ρυθμού, σε κάθε επιτάχυνση, σε κάθε διεκδίκηση.

Το 1-0 ήρθε σαν φυσιολογική εξέλιξη από εκτέλεση κόρνερ, όταν η μπάλα στρώθηκε στον Τάισον, που με ένα δυνατό βολ πλανέ τίναξε τα δίχτυα. Ο Βραζιλιάνος ήταν παντού, δημιουργούσε, πίεζε και έσερνε ολόκληρη την ομάδα προς τα μπροστά, δείχνοντας την ηγετική του παρουσία στο παιχνίδι. Κόντρα στη ροή του ματς, ο Γιένσεν ισοφάρισε στο 45’, αλλά πριν προλάβουν να το συνειδητοποιήσουν οι παίκτες του Άρη, ο ΠΑΟΚ πάτησε ξανά γκάζι. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Τάισον μπήκε πρώτος στη φάση, προλαβαίνοντας τον Διούδη και κερδίζοντας το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ψύχραιμα και αποφασιστικά ο Γιακουμάκης για το 2-1. Το γκολ αυτό επιβεβαίωσε την κυριαρχία του ΠΑΟΚ και έδειξε σε όλους ποιος ήταν το αφεντικό στο γήπεδο.

Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε από τα αποδυτήρια με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, κυκλοφορία της μπάλας, ευκαιρίες, επιθετικότητα και αυτοπεποίθηση, ενώ ο Άρης έμοιαζε απλώς να τρέχει πίσω από τη μπάλα, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει. Το 3-1 του Γιακουμάκη ήταν η οριστική σφραγίδα, με υποδειγματική κίνηση στην περιοχή και εκτέλεση όπως μόνο ένας καθαρόαιμος φορ μπορεί να ολοκληρώσει. Ο Κρητικός επιθετικός σημείωσε δύο γκολ, συμμετείχε σε όλο το παιχνίδι και ανέβασε την ομάδα συνολικά, ενώ ο ΠΑΟΚ έχασε κι άλλες ευκαιρίες για ακόμη πιο βαρύ σκορ, με τον Άρη να προσπαθεί απλώς να αποφύγει την καταιγίδα που δεχόταν.

Ο ΠΑΟΚ αποδείχθηκε σε άλλη κλάση, αφήνοντας τον Άρη σε έναν άλλο κόσμο. Απόψε δεν κέρδισε απλώς, αλλά επιβλήθηκε, επιβεβαίωσε και κυριάρχησε, χτίζοντας μια πορεία που δείχνει ότι η ομάδα πάει για μεγάλα πράγματα. Ο Άρης, αντίθετα, μένει να ψάχνει άλλοθι, με ακόμη μια χρονιά να μοιάζει να χάνεται πολύ πριν φτάσει στο τέλος της. Η Τούμπα ήταν το απόλυτο στήριγμα για τον ΠΑΟΚ: έδρα, δύναμη, πίεση, ταυτότητα, με ποδόσφαιρο που δείχνει ομάδα τίτλου. Σε ένα ματς όπου άλλοι θα έβλεπαν άγχος, ο ΠΑΟΚ είδε ευκαιρία για δήλωση και την έκανε δυνατά: Εδώ είναι η Τούμπα. Κι εδώ, το αφεντικό είναι ένα!

Επόμενη στάση το Ράζγκραντ της Βουλγαρίας σε έναν ακόμη τελικό αφού η νίκη θα σημαίνει και πρόκριση…

ΥΓ1: Πόσο δίκιο έχει ο Ραζβάν Λουτσέσκου όταν δηλώνει πως «πρέπει να φτιαχτεί ένα άγαλμα του Τάισον.

ΥΓ2: Ωραίες οι δηλώσεις για… σημαίες στο γήπεδο του αντιπάλου, αλλά πολλές φορές, είναι καλύτερο να μασάς παρά να μιλάς.

Περισσότερα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βαρούχας: Σωστές όλες οι αποφάσεις Γιοβάνοβιτς-VAR στο ντέρμπι της Τούμπας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ:

Ο τηλεκριτικός διαιτησίας Παναγιώτης Βαρούχας επιβεβαίωσε στην «Αθλητική Κυριακή» ότι όλες οι αποφάσεις του διαιτητή Γιοβάνοβιτς και του VAR στο ντέρμπι της Τούμπας ήταν σωστές.

Συγκεκριμένα, η κίτρινη κάρτα στον Λούκα Ιβανούσετς ήταν δικαιολογημένη, δεν υπήρχε πέναλτι υπέρ του Άρη στη φάση Κεντζιόρα-Γένσεν, ενώ το πέναλτι υπέρ του Τάισον στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου δόθηκε σωστά.

Περισσότερα

Διαβάστε Ακόμη