Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Μάκης Γκαγκάτσης, στη συνεδρίαση της Λίγκας, εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του στην ποινικοποίηση πειθαρχικών παραβάσεων, τονίζοντας πως αυτό παραβιάζει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.
Υπογράμμισε ότι οι ποδοσφαιριστές στοχοποιούνται και αντιμετωπίζονται ως κοινοί παραβάτες, με απαγορεύσεις που επηρεάζουν την εργασία τους. Παράλληλα, ανέφερε πως η UEFA είναι εξοργισμένη με αυτές τις εξελίξεις και προειδοποίησε ότι τέτοιες πρακτικές μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Μεταξύ άλλων είπε:
Οι ποδοσφαιριστές στοχοποιούνται και αντιμετωπίζονται ως κοινοί παραβάτες. Τους απαγορεύτηκε να προσέλθουν στο γήπεδο, ακόμα και να πάνε στην προπόνηση. Δηλαδή, τους απαγορεύεται να βιοποριστούν, να προσέλθουν στην εργασία τους!
Δεν υπάρχει ζήτημα παράβασης ποινικού δικαίου τη στιγμή που επιβάλλονται ποινές του πειθαρχικού κώδικα. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας έκρινε επαρκή την κλήση από την πειθαρχική επιτροπή προς αξιωματούχους, οι οποίοι τιμωρήθηκαν».
Ο Μ. Γκαγκάτσης ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ της Λίγκας ότι «στην UEFA είναι έξαλλοι με όσα συμβαίνουν. Πράγματι, υπήρξε επικοινωνία την προηγούμενη Παρασκευή, όταν πληροφορήθηκαν ότι ποινικοποιήθηκαν πειθαρχικές παραβάσεις. Το μέτωπο του ποδοσφαίρου χρειάζεται να είναι αρραγές, γιατί αυτές οι πρακτικές θα δημιουργήσουν τέρατα».


